Bekijk volle/desktop versie : Kosovo pakt tientallen jihadisten op



11-08-2014, 14:29
De politie in Kosovo zegt maandag bij invallen op tientallen locaties minstens veertig radicale moslims te hebben opgepakt.





Het ging om een landelijke actie tegen veronderstelde jihadisten die vechten aan de kant van extremisten in Irak en Syrië.


De invallen werden gedaan door honderden politieagenten en speciale politie-eenheden. Tijdens de actie werden wapens, munitie en explosieven in beslag genomen. Doorzocht werden ook geïmproviseerde moskeeën die dienden als rekruteringscentra voor jihadisten.


Het was de grootste politieactie ooit in Kosovo tegen vermoedelijke radicale moslims. De autoriteiten zijn ongerust, omdat toenemende aantallen etnische Albanezen zich bij de extremisten in Syrië en Irak aansluiten en via sociale media proberen sympathisanten te verleiden om mee te doen.


"Wij beschouwen deze personen als een bedreiging voor de veiligheid van Kosovo en daarom zijn zij gearresteerd", zei politiewoordvoerder Baki Kelani. Sommigen worden volgens hem verdacht van betrokkenheid bij terroristische organisaties als IS en het aan Al-Qaida gelieerde Jabhat al-Nusra.


Volgens de politie zijn in Syrië en Irak ten minste zestien Kosovaren om het leven gekomen.


De regering van Kosovo liet in een verklaring weten dat 'iedere bedreiging van de fundamentele waarden van onze staat en onze samenleving zonder genade zal worden bestraft'. President Atifete Jahjaga zei dat de operatie bedoeld is om verdachten aan te pakken wier daden de veiligheid in de Balkan bedreigen en om Kosovo en zijn strategische partners voor terroristische gevaren te behoeden. "Kosovo zal geen veilige haven worden voor extremisten", zei hij.

12-08-2014, 01:17


Auw auw auw auw blaffende honden bijten niet


12-08-2014, 10:38
Wat maakt iemand radicaal?? En hoe beslis je of dit radicaal gedrag gevolgen heeft?


12-08-2014, 11:57

Citaat door mysterieman:
Wat maakt iemand radicaal?? En hoe beslis je of dit radicaal gedrag gevolgen heeft?

Tijdens de actie werden wapens, munitie en explosieven in beslag genomen. Doorzocht werden ook geïmproviseerde moskeeën die dienden als rekruteringscentra voor jihadisten.

12-08-2014, 15:20


Je bent tegenwoordig radicaal als je moslim bent en een terrorist als jij zegt waar jij voor staat of vecht. Omgekeerde wereld