Bekijk volle/desktop versie : Amerika geeft extra geld voor Israëlisch raketafweersysteem



05-08-2014, 09:13


Een raket van het AMERIKAANSE defensiesysteem Iron Dome schiet de lucht in om een raket te onderscheppen © belga.

De Verenigde Staten maken extra geld vrij voor het Israëlische defensiesysteem 'Iron Dome'. De Amerikaanse president Barack Obama heeft een wet ondertekend die versneld voorziet in 225 miljoen dollar (ruim 167 miljoen euro) extra steun voor het Israëlische raketafweersysteem. Dat heeft het Witte Huis bekendgemaakt.
Het programma 'Iron Dome' of 'IJzeren Koepel' is een raketafweersysteem dat bedoeld is om Israëlische burgers beter te beschermen tegen raketaanvallen. Het detecteert vijandige raketten en blaast die zonodig nog in de lucht op.

Het systeem werd ontwikkeld met Amerikaanse steun en is actief sinds 2011. Israël wil het systeem verder verbeteren en de voorraad onderscheppingsraketten aanvullen. Israël heeft Amerika om extra steun gevraagd. De Verenigde Staten komen nu over de brug met die extra steun.

De afgelopen week heeft het afweersysteem volgens het Israëlische leger tientallen raketten onderschept die door Hamas vanuit Gaza op bewoonde gebieden in Israël werden afgevuurd. Het systeem zou negentig procent van de raketten onderscheppen.

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3713024/2014/08/05/Amerika-geeft-extra-geld-voor-Israelisch-raketafweersysteem.dhtml



Een mysterieuze samenwerking tussen Europese en ''joden en christenen'' maakt van de VS een land die haar eigen bevolking laat stikken om een ander volk te onderdrukken door haar wrede onderdrukkers te bewapenen.

05-08-2014, 09:15


Een hele vreemde gang van zaken

Het is duidelijk wie aan de touwtjes trekt in Amerika

Precies de zionisten

05-08-2014, 09:24
Great Satan US Resupplying Israel with Ammunition Even after Condemning Shelling of Gaza School.





Behalve de zogenaamde Israëlische Iron dome raketten levert de ene satanstaat alle verschoten ammunitie aan de andere satanstaat.

Wat willen ze ons graag doen geloven dat Israël alles zelf maakt en bedenkt maar geloof hun niet Amerika heeft niet voor niets 61K miljard schulden in TOTAAL.