Bekijk volle/desktop versie : Recept Msemen



03-08-2014, 14:04
Salaam alaikoum zusters,

Wie heeft een duidelijke beschrijving van hoe ik msemen kan maken?
Wil het graag vandaag proberen hihi

Barakallaahoe feekiii![/SIZE]

03-08-2014, 14:50



Citaat door Lerende12:
Salaam alaikoum zusters,

Wie heeft een duidelijke beschrijving van hoe ik msemen kan maken?
Wil het graag vandaag proberen hihi

Barakallaahoe feekiii![/SIZE]



Benodigdheden:

500 gram meel
water
zout
olie
smiedh (fijne griesmeel)

Bereidingswijze:

Neem een emmertje (Bij de blokker te koop een brede bidon)en doe daar je meel in. Meng er zout doorheen. Dan voeg je met 1 hand lauw water toe en met 1 hand meng je het geheel. De hoeveelheid water kan je bij msemen niet echt aangeven, omdat ik het meestal doe op gevoel. De deeg moet gewoon goed soepel zijn en mag totaal niet plakkerig zijn!! Laten we het houden op iets harder dan brooddeeg. Mocht t zijn dat je te veel water hebt gebruikt....dan voeg je beetje bij beetje wat meel toe tot de deeg wat steviger wordt. Haal de deeg uit t emmertje en kneed m een beetje op het aanrecht. maak een dikke strook van je deeg.

zet een kommetje met olie klaar..maak je handen nat met wat olie en haal bolletjes uit je deeg ter grootte van een tennisbal. Zet je bolletjes op een met olie besmeerde bord. ga zo door tot je deeg op is. bedek je bord met een pedaalemmerzakken ...( circa 15 minuten laten rusten dan kan je zo ook makkelijker behandelen)

Nu maak je aanrecht goed droog dan besmeer je m met een beetje olie. pak 1 bolletje deeg en maak die d.m.v. je hand heel dun (dat je de aanrecht bijna kan zien. dan besprenkel je wat olie op de grote ronde msemen. strooi ook wat smiedh eroverheen. Dan vouw je de bovenkant tot de helft...en de onderkant over de net gevouwen lap...(zie filmpje) besmeer weer met olie en smiedh..dan vouw je de rechter en linker flap naar het midden (zie foto) je krijgt dus een vierkant. besmeer de bovenkant met wat olie en smiedh. zet deze vierkant even aan de kant...besmeer die plek wel met wat olie. zo werk je al je bolletjes af.

dan zet je pizza pan/grillplaat klaar door m op middelmatig/hoog vuur te zetten...niet te hoog maar ook niet te laag. Dan pak je je vierkant en drukt die aan tot ie overal gelijk mooi vierkant is. Pak je msemen voorzichtig en zet deze op je warme plaat (die overigens wel met olie moet worden besprenkeld) Ook als de msemen aan het bakken is mag je er wat olie op besprenkelen Bak m mooi bruin aan beide kanten door ongeveer 4 a 5 keer te keren...(kan ook meer of minder) je moet gewoon zelf inschatten, wanneer t een mooie bak kleur heeft. 1 minuut voor je je msemen eruit haalt heb je alvast de volgende msemen groter gemaakt om te bakken (waarschuwing! ga niet alle msemen groot maken en dan alles in 1 keer bakken...dat wordt 1 grote rek bende..ze gaan dan zo veel rekken dat je ze onmogelijk kan pakken)

leg een theedoek klaar waar je steeds de warme msemen op legt. zodra je eentje erop hebt gelegd zet je de andere helft van de theedoek over je msemen. Je kan ook bak papier gebruiken

03-08-2014, 15:25
http://kookhoekjevanxfaatje.nl/deegwaren/msemmen/