Bekijk volle/desktop versie : Quran AlKareem - Warsh



02-08-2014, 20:23
Quran AlKareem - Warsh App

De Quran is in 7 "Ahruf" (dialecten) neergedaald. Hetgeen heeft geresulteerd in de hedendaagse variëteit in leesstijlen. (e.g., Hafs, Warsh, Qaloon).

Allemaal zijn ze mutawattir overgeleverd waardoor niet aan hun authenticiteit getwijfeld kan worden. Helaas zijn de verschillende leesstijlen de afgelopen decennia naar de achtergrond gedrukt waardoor vooral de Hafs de standaard is geworden.

In Noord-Afrika (Marokko, Tunesië, Algerije) wordt van oudsher de Warsh leesstijl gehanteerd, maar door de toenemende schaarste in digitale hulpmiddelen begint ook deze reciteerstijl langzamerhand te verdwijnen.

In het kader hiervan, hebben wij met de hulp van Allah een Warsh App ontwikkeld voor Android telefoons.

Het lettertype bestaat uit de traditionele Warsh stijl. Om het leren nog gemakkelijker te maken, kan ook meegeluisterd worden met (verschillende) Warsh reciteurs.

Op deze manier proberen wij, met de hulp van Allah , ervoor te zorgen dat de Quran in al haar vormen bewaard blijft. De app is gratis te downloaden via de Google Play Store:
http://https://play.google.com/store/apps/details?id=com.warshquran.warsh

Meer informatie kan je vinden op de Facebook:
http://https://www.facebook.com/WarshQuran

Download de App en rate hem met 5 sterren om de App zo hoog mogelijk binnen Google Play Store te krijgen. Het kost je 2 minuten, maar de beloning zal bi idnillah groot zijn!

Deel deze post om in shaa Allah zo veel mogelijk mensen op de hoogte hiervan te stellen.

Wa aleikoem salaam
Team Warsh App