Bekijk volle/desktop versie : Politie maakt zich met uitspraak over Marokkaanse criminelen compleet belachelijk



31-07-2014, 21:56


Donderdag 31 juli 2014 09:49

Alom verbazing bij veel personen na de uitspraak van rechercheurs van de politie Eenheid Amsterdam dat maar liefst 'honderden' jongeren van Marokkaanse afkomst zijn betrokken bij minimaal zes liquidaties en een reeks gewelddadige overvallen. Het zou volgens de recherchere gaan om drugshandelaren, uitvoerders van moorden, facilitators en 'straatsoldaten' die allemaal aan elkaar te linken zijn. Zowel in Nederland als Marokko. Deze conclusie is gebaseerd op het onderzoek naar de liquidaties onder Marokkaanse criminelen die begonnen in 2012. Maar dan kan er meteen geconcludeerd worden dat er vrijwel geen ernstige misdrijven meer worden gepleegd door de 'honderden' criminele Marokkanen, nu de uitvoerders zelf zijn vermoord of in voorlopige hechtenis zitten, de vermeende opdrachtgevers dood zijn, in voorarrest zitten of in het buitenland verblijven.

Het gaat in principe maar om een beperkte groep criminelen van Marokkaanse afkomst die voornamelijk uit het stadsdeel Bos en Lommer in Amsterdam-West komen. Het linken van 'honderden' jongeren van Marokkaanse afkomst die betrokken zouden zijn bij de liquidaties en de drie of vier extreem gewelddadige overvallen kan mogelijk zijn wanneer de recherche creatief is. Marokkaanse criminelen uit Amsterdam onderhouden contacten met criminele familieleden in Brussel. Vrouwen en meisjes hebben ook een behoorlijk aandeel in het samenbrengen van deze doelgroep. Wanneer een Marokaanse vrouw een relatie heeft met een drugshandelaar zal zij haar broers of neven aanbrengen bij de criminele organisatie omdat die betrouwbaar zijn. Wanneer de recherche dan lijnen gaat trekken onstaat er een soort ornagram waarbij iedereen wel indirect te linken is aan elkaar.

Zo zouden criminelen van Marokkaanse afkomst zich onschendbaar voelen wanneer ze in Marokko zijn. Marokko zal namelijk geen onderdanen uitleveren. Maar het is inmiddels allang bekend dat de Marokkaanse autoriteiten de strafvervolging zal overnemen van Nederland of andersom. Reeds in 2010 hebben Nederland en Marokko al afgesproken om elkaar bij te staan betreffende rechtshulp in strafzaken. Het verdrag betreffende de wederzijdse rechtshulp in strafzaken tussen het Koninkrijk der Nederlanden en het Koninkrijk Marokko werd op 20 september 2010 ondertekend in Rabat.

Op 1 december 2012 is een nieuw verdrag tussen Marokko en Nederland in werking getreden. Het gaat om het Verdrag betreffende de wederzijdse rechtshulp in strafzaken tussen het Koninkrijk der Nederlanden en het Koninkrijk Marokko. Het Verdrag faciliteert samenwerking en bevat afspraken over met name de opsporing en vervolging van personen die strafbare feiten hebben gepleegd.

Hamza B. uit Geuzenveld is overigens niet de eerste Marokkaanse Nederlander die moet terechtstaan onder het nieuwe samenwerkingsverband. B. is verdacht van betrokkenheid bij de liquidaties in de Staatsliedenbuurt. Fouad el M. is door de rechtbank en het gerechtshof in Marokko veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens de moord op Mientje Aarts-Sewalt (69) en Mientje Thijssen-Bartelen (75). Fouad el M. werd begin 2010 in Marokko aangehouden, dankzij samenwerking tussen de Nederlandse justitie en de Marokkaanse autoriteiten. Nederland droeg de vervolging over aan Marokko.

Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels voor ongeveer 100 miljoen euro aan criminelen vermogen in beslag laten nemen in Marokko. Voornamelijk ontroerend goed dat is aangekocht met crimineel verkregen vermogen. Uiteraard zijn er veel (ook jonge) Marokkaanse drugshandelaren met een vermogen van tientallen miljoenen euro's maar die zijn niet allemaal te linken aan elkaar. In exclusieve Marokkaanse uitgaansgelegenheden komen ook veel vermogende Franse Marokkanen. De extreem gewelddadige overvallen waar de Nederlandse recherche onderzoek naar doet, zijn merendeels gepleegd door criminelen uit Brussel en Charleroi. En de overvallers uit Charleroi zijn veelal van Italiaanse afkomst.

De conclusie dat bij de liquidaties van Youssef Lkhorf, Saïd el Yazidi, Rida Bennajem, Najib Bouhbouh, Gwenette Martha en wellicht ook Mohammed El Mayouri en Souhail Laachir, de cocaïnehandel en de drie of vier extreem gewelddadige overvallen 'honderden' Marokkaanse jongeren zijn betrokken die aan elkaar te linken zijn is echter ongeloofwaardig.

http://www.crimescene.pro/maroc-00855-politie-maakt-zich-met-uitspraak-over--marokkaanse-criminelen-compleet-belachelijk.html#sthash.ouwqIMbb.dpuf




31-07-2014, 22:13


Vind die foto met Khalid wel grappig om hem zo te zien staan en hoe hij nu is.

31-07-2014, 22:22

Citaat door Asrrar:
Vind die foto met Khalid wel grappig om hem zo te zien staan en hoe hij nu is.
waad praten over de doden
Overgeleverd van `Aisha r.a. dat de boodschapper van Allah s.a.w.s. Heeft horen zeggen < Scheldt de doden niet uit. Zij zijn immers heengegaan naar wat zij hebben verricht. > door Al-Bukhari [6516]