Bekijk volle/desktop versie : Abbas verklaart Gaza "humanitaire ramp gebied"



31-07-2014, 13:37
Palestijnse president Mahmoud Abbas, de Gaza Strook "humanitaire ramp gebied" en riep de Verenigde Naties en de internationale gemeenschap om "dragen hun verantwoordelijkheden, op een moment dat de Palestijnse leiders om de weg naar Israël aanklagen voor het Internationaal Strafhof te effenen.
Hij riep de Palestijnse president - volgens het rapport gepubliceerd door de Palestijnse News Agency (WAFA) - Secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon, aan zijn verantwoordelijkheid onttrekt met de internationale gemeenschap, en om alle nodige maatregelen te nemen. Hij vroeg ook om op te staan ​​wanneer de dringende behoeften van de bevolking van de Gazastrook, waaronder aandringen internationale instellingen en agentschappen om noodhulp te bieden in het licht van de humanitaire noodsituatie in de sector in de nasleep van de Israëlische agressie.
In een brief aan de secretaris-generaal van de internationale organisatie, Abbas riep de Verenigde Naties om veilige havens voor ontheemde burgers te bieden in de Gazastrook, en het verstrekken van voedsel, drinkwater, medicijnen en andere materialen, hen te vragen om te werken aan de oprichting van humanitaire corridors binnen de sector om de toepassing van de opvang nodig te vergemakkelijken.
Hij vernieuwde Abbas in zijn nadruk op verzoek van de Staat Palestina uit de Verenigde Naties om maatregelen en dringende actie om internationale bescherming te bieden voor het Palestijnse volk, benadrukte de ongeldigheid claims van Israël nemen - de bezettende macht - en ze zijn gebaseerd op "het recht van zelfverdediging aan zijn campagne crimineel rechtvaardigen met het Palestijnse volk."

Abbas: agressie ondermijnt van het Palestijnse volk recht op leven (het eiland)
Ramp
Abbas benadrukte dat de Israëlische agressie "ondermijnen van het Palestijnse volk recht op leven, het recht om het internationale recht te overwegen echt onaantastbare zelfs in uitzonderlijke omstandigheden", benadrukt dat het zou "alles in het werk zelfs het bloed te stoppen, en om gerechtigheid voor het Palestijnse volk te bereiken, en de realisatie van hun rechten onvervreemdbaar, vrijheid en vrede. "
Volgens Hassan Khreishe tweede vice-voorzitter van de Wetgevende Raad, de verklaring van de zone als "humanitaire ramp gebied" betekent regisseren alle inspanningen en hulp aan lokale en internationale, en de vraag uit landen over de hele wereld ontvangen steun.
Hij wees er in zijn toespraak tot het eiland bleek dat de Palestijnse Basiswet is een oorlog van rampen zoals aardbevingen, en machtigt de president om een ​​noodtoestand uit te roepen en de mogelijkheden van de leiding van de staat om hen en de vraag van de Verenigde Naties en haar instellingen om hulp te bieden om hen te helpen.
Eerder besloot de regering om de Palestijnse verenigbaarheid tijdens een spoedvergadering gehouden op woensdag de toekenning van aanvullende financiële waarde tien miljoen sjekel (3.000.000 dollar) om steun en hulp te bieden en zet de dagelijkse behoeften dringend voor burgers wier huizen werden verwoest, evenals degenen die werden gedwongen te vluchten uit hun huizen in Gaza, te bereiken dus de waarde van de ad hoc steun aan 55 miljoen shekels.
De Raad van Ministers zet alle mogelijkheden van de overheid, en het volledige potentieel aan de behoeften van de sector te voldoen, en het leed van de bevolking, en hun standvastigheid in het gezicht van de Israëlische agressie te ondersteunen, wijzend naar alle inspanningen met alle Arabische en internationale instanties om steun en hulp te bieden uit te oefenen. Hij riep de landen en volkeren van de Arabische en islamitische landen in de wereld om financiële steun voor de Gaza Relief Fund, die werd opgericht door de Palestijnse overheid te verstrekken.
Palestijnse bronnen zeiden het eiland bleek dat is afgesproken op een bijeenkomst van de Palestijnse leiders, onder leiding van Abbas dat de overeenkomst wordt ondertekend in Rome ter voorbereiding op de oriëntatie van de Palestijnse leiders om het Internationaal Strafhof te sluiten, willen Israël aanklagen voor zijn misdaden. De bronnen bevestigden dat de overeenkomst binnenkort zal worden ondertekend ", maar leiderschap wachten op enkele technische procedures en het gebruik van internationale Bakanonaan."
Bron: Al Jazeera
http://www.aljazeera.net/news/arabic/2014/7/31/عباس-يعلن-غزة-منطقة-كارثة-إنسانية

google translate