Bekijk volle/desktop versie : Lagere straf vrouwen Marokkaanse smokkelzaak



24-07-2014, 15:59
Vijf Nederlandse vrouwen en een Poolse zijn donderdag in Casablanca in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen van 1,5 tot 4,5 jaar cel, vanwege de smokkel van bijna 60 kilo drugs. Die straf viel voor elk een halfjaar lager uit dan hun aanvankelijke straf: in december werden ze in eerste aanleg veroordeeld tot straffen van 5, 4 en 2 jaar. Volgens hun advocate hebben ze onder meer een lagere straf gekregen, omdat de vrouwen ‘niet gevaarlijk’ zijn.

De Marokkaanse politie hield begin oktober drie vrouwen van 34, 23 en 26 jaar aan op het vliegveld van Casablanca, na een tussenstop vanuit Fez. In drie koffers die op hun naam stonden, zat in totaal bijna 60 kilo hasj. Twee andere vrouwen van 19 en 22 jaar en een al jaren in Nederland wonende 20-jarige Poolse werden kort daarop aangehouden in een appartement in Fez.

De vrouwen ontkennen iets met de drugs te maken te hebben. Een man die zich Kamal noemde, zou hen er hebben ingeluisd. De koffers zijn volgens de vrouwen in de transitzone op het vliegveld van Casablanca verwisseld. De advocaten hamerden tijdens het hoger beroep vorige week vooral op de gebrekkige procedure. De vrouwen zouden door de politie zijn verhoord zonder tolk, en ze zouden onder druk een verklaring hebben ondertekend die ze niet begrepen.

http://www.refdag.nl/nieuws/anp/binnenland/lagere_straf_vrouwen_marokkaanse_smokkelzaak_1_843 759

24-07-2014, 16:15


De meeste smokkelaars zijn denk ik ongevaarlijk, beetje aparte reden voor lagere straffen. Kan me wel voorstellen dat het misschien toch geschort heeft aan de procedures maar dat men dat eigenlijk niet wil toegeven en zo e.e.a. nog wat wil redden.

Eigen schuld: wie met vuur speelt, kan zijn handen branden (of haar handen in dit geval).