Bekijk volle/desktop versie : Russen willen uitleg Kiev over gevechtsvliegtuig bij MH1721-07-2014, 19:24
Het Russische ministerie van Defensie eist uitleg van Kiev over een Oekraïens gevechtsvliegtuig dat donderdag in de buurt van vlucht MH17 vloog vlak voordat het neerstortte.Dat meldt persbureau Reuters maandag. Het gevechtsvliegtuig zou de Boeing 777 van Malaysia Airlines tot drie kilometer hebben genaderd.
Dergelijke informatie zou eventueel kunnen blijken uit gegevens op de zwarte dozen uit het toestel van Malaysia Airlines. Deze zouden in handen zijn van de separatisten, die naar eigen zeggen bereid zijn de zwarte dozen over te dragen aan internationale onderzoekers.
Nog op de dag van de crash meldde Oekraïne dat het geen militaire vliegtuigen in de lucht had in het gebied waar vlucht MH17 neerstortte. Volgens Rusland tonen radarbeelden aan dat dat niet klopt. Het militaire toestel was volgens hen een Oekraïense Soechoj Soe-25. Het toestel was volgens de Russen van raketten voorzien.
De Oekraïense president Petro Porosjenko herhaalt in een interview met CNN dat er op het moment van de crash geen vliegtuigen in de lucht waren. "Alle vliegtuigen van de Oekraïense luchtmacht stonden ten tijde van het incident aan de grond."
Sinds het toestel donderdag neerstortte beschuldigen Oekraïne aan de ene kant en Rusland en de pro-Russische separatisten aan de andere kant elkaar van leugens over de omstandigheden en de oorzaak van de crash.
Satellietbeelden
Het Russische ministerie van Defensie stelt ook dat het geen raketlanceringen heeft waargenomen in de buurt van de vliegroute van MH17, en vraagt Amerika om satellietbeelden van de lancering te delen als het land deze in het bezit heeft.
Rusland zou bovendien geen radargeleide luchtdoelraketsystemen hebben geleverd aan de separatisten, "of welke wapens dan ook".
Eerder maandag haalde president Vladimir Poetin al uit naar regeringsleiders die Rusland daarvan beschuldigen. Volgens hem moet de vliegramp mensen verenigen en niet uit elkaar drijven.
Volgens de Russen beschikte het Oekraïense leger in het gebied wel degelijk over het luchtafweersysteem dat zou zijn gebruikt om het toestel neer te halen. Volgens Oekraïne was dit BUK-systeem juist door de Russen aan de separatisten geleverd en de grens over gebracht.
Rebellen
Het Russische staatshoofd herhaalde ook zijn lezing dat het incident nooit had plaatsgevonden als de Oekraïense regering geen grote operatie was begonnen tegen de rebellen in het oosten van Oekraïne.
De Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek haalde op zijn beurt hard uit naar Rusland. Volgens hem heeft het land geen vinger uitgestoken. De premier eist dat Moskou alle bewijzen en elk stukje informatie dat het bezit openbaar maakt.
Bewijs
Bij de tragedie met de MH17 uit Amsterdam, die donderdag naar alle waarschijnlijkheid werd neergehaald in het oosten van het Oekraïne, vielen 298 doden, onder wie 193 Nederlanders. De Verenigde Staten zeggen bewijs te hebben dat pro-Russische separatisten het toestel hebben neergehaald met een raketsysteem dat uit Rusland kwam.
Luitenant-generaal Andrej Kartapolov riep de Amerikanen op hun satellietbeelden van het incident te delen met de internationale gemeenschap voor verder onderzoek.
Volgens de Russen hing tussen op het moment dat het vliegtuig neerstortte en het kwartier daarvoor een satelliet van de VS boven het gebied. http://www.nu.nl/vliegramp-oekraine/3833615/russen-willen-uitleg-kiev-gevechtsvliegtuig-bij-mh17.html

21-07-2014, 21:24


Smerig spelletje.

21-07-2014, 21:31
ik vraag me af of er een uitlerg komt en áls die er komt, of dit de media haalt

21-07-2014, 21:37
De zions beheersen de media, dus de waarheid zal nooit wereldwijd bekend worden.