Bekijk volle/desktop versie : Laten wij onszelf en onze broeders en zusters in Gaza helpen!!



19-07-2014, 02:13
Assalaamoe 3alaykoem wa rahmatullaahi wa barakaatuh,


Wij bevinden ons in de mooiste dagen van de ramadhaan. In deze dagen worden alle daden in beloning veelvuldig vermeerdert. Grijp daarom de kans om in deze dagen je zonden uit te laten wissen, om jouw imaan te bewijzen en om jezelf te beschermen tegen het hellevuur.

Een van de manieren om deze zaken te behalen is door het geven van sadaqaat. De profeet salla llaahu 3alayhi wa sallam heeft ons gestimuleerd om tijdens deze maand extra sadaqaat uit te geven. Hij salla llaahu 3alayhi wa sallam was vrijgevig, maar tijdens deze maand was hij gewend nog vrijgeviger te zijn. Hij salla llaahu 3alayhi wa sallam verklaarde:

"De beste sadaqah is dat wat wordt uitgegeven in de ramadhaan."



Zoals eerder is genoemd, zijn er vele gunsten die wij kunnen behalen met het geven van sadaqaat. Zo heeft de profeet salla llaahu 3alayhi wa sallam gezegd dat het geven van sadaqaat de zonden blust:

“Het vasten is een schild en sadaqah blust de zonden zoals water vuur blust.” [Sahieh]



Ook is het een bewijs. Een bewijs aan Allaah van jouw imaan en jouw liefde voor ALlaah sub7aanahu wa ta3aala. Dat deze liefde groter is dan jouw liefde voor het wereldse en het vergankelijke.
De Profeet salla-llaahu 3alayhi wa-sallam zegt:

“Het uitgeven van sadaqah is een bewijs.” [Muslim]



Laten wij tot degenen behoren die streven naar vroomheid, die vroomheid behalen en behouden in-shaa'-Allaah.
Allaah sub7aanahu wa-ta3aala zegt:

"Jullie zullen de vroomheid (al-birr) niet bereiken totdat jullie bijdragen geven van wat jullie liefhebben." [Soerat Aali-3imraan, aayah 92]



Onze broeders en zusters in Gaza hebben het zwaar, wij zullen op Yawm Al-Qiyyaamah verantwoording moeten afleggen over hetgeen wij gedaan hebben om hen te helpen en bij te staan. Laten wij actie ondernemen door te doneren en het blijven verrichten van du3ae.

Grijp deze kans om de tevredenheid van Allaah te behalen, om bergen aan beloning te verdienen en onze verantwoordelijkheid na te komen.

Kijk live mee naar sos-stichting.nl en doneer. Zuiver jouw intentie en laat deze kans niet aan je voorbij gaan!

Wa ssalaamu 3alaykoem,