Bekijk volle/desktop versie : ‘Young midfield dynamo’ Pogba troeft Depay af en is grootste talent



14-07-2014, 01:57

Citaat door E.Dzeko:
Paul Pogba is zondagavond door de FIFA uitgeroepen tot het grootste talent van het WK 2014. De middenvelder van Frankrijk kreeg de voorkeur boven landgenoot Raphaël Varane en Oranje-aanvaller Memphis Depay. Pogba, contractspeler van Juventus, is de opvolger van Thomas Müller, die in 2010 werd verkozen tot best young player.



De 21-jarige Pogba kwam in vijf wedstrijden in actie, maar scoorde in Brazilië alleen tegen Nigeria; in deze achtste finalewedstrijd zorgde hij tien minuten voor tijd met een kopbal voor het enige doelpunt. In de groepsfase tegen Zwitserland was hij goed voor een assist. De FIFA stelt dat Pogba een ‘sleutelfiguur’ was voor les Bleus en dat hij met Yohann Cabaye en Blaise Matuidi een ijzersterk middenvelder vormde.

“Met een passzuiverheid van tachtig procent, een goal en een assist in 354 speelminuten, is Pogba doorgegaan met waar hij op het WK Onder-20 van 2013 in Turkije mee was gestopt. Daar won de young midfield dynamo namelijk de Gouden Bal.” Depay maakte indruk door als invaller de winnende goal tegen maken tegen Australië en in de laatste groepswedstrijd tegen Chili te scoren.

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=219433#
.