Bekijk volle/desktop versie : Felle kritiek op beleid Barcelona: 'Alexis was een van onze beste spelers'



11-07-2014, 16:05

Citaat:

Felle kritiek op beleid Barcelona: 'Alexis was een van onze beste spelers'

Om de komst van Luis Suárez mogelijk te maken moest Barcelona Alexis Sánchez verkopen en dat deed het ook. De Chileen, een van de smaakmakers in de groepsfase van het WK, stapt voor zo'n veertig miljoen euro over naar Arsenal. Een dom besluit van het bestuur, vindt voormalig Barcelona-vedette Hristo Stoichkov.

/

Kort nadat zijn oud-club bekendmaakte Luis Suárez over te nemen van Liverpool, stelt de Bulgaar het technisch beleid van Barcelona aan de kaak. "Door mensen die geen enkel verstand hebben van voetbal, zijn we nu een van onze beste spelers kwijt", foetert Stoichkov in Marca. "Dat gaat altijd zo. Barcelona houdt overduidelijk niet van grote spelers."

Volgens de oud-aanvaller stond Alexis op gelijke hoogte met gerenommeerde sterren als Lionel Messi en Neymar. "Op het gebied van snelheid, inzet en mentaliteit was hij de beste speler van Barcelona. Hij vecht voor iedere bal en werkt keihard voor het team. Hij kan met opgeheven hoofd vertrekken. Hij is een bepalende speler die nooit opgeeft", aldus Stoichkov. Alexis scoorde het afgelopen seizoen 19 keer in 34 competitieduels.
Sanchez verkopen voor 30 miljoen

Suarez kopen voor 90 miljoen