Bekijk volle/desktop versie : Bashen van moslims door Wilders voedt het polderdjihadisme



09-07-2014, 13:52
Bashen van moslims door Wilders voedt het polderdjihadisme
Rob de Wijk − 04/07/14, 18:59
© anp. PVV-voorman Geert Wilders en Fleur Agema in de Tweede Kamer.

column Een paar jaar geleden schreef ik in 'Doelwit Europa' dat veel djihadistische terroristen amateurs zijn die een complotje in elkaar proberen te prutsen. Het ontbrak hen aan ervaring en ze konden daarom nauwelijks een aanslag plannen. Die constatering is achterhaald. Syriëgangers hebben een geweldige leerschool doorlopen. Terugkeerders die aanslagen willen plegen, zijn daarom beter voorbereid. Dat maakt de nieuwe lichting djihadisten extra gevaarlijk.



Een deel van de oplossing van het probleem ligt dus in het matigen van de toon en het tegengaan van polarisatie. Dat kost niets

Hoezeer het djihadisme een probleem voor Nederland is bleek deze week toen zowel de AIVD als de NCTV de noodklok luidde. De aanwas van djihadisten heeft ertoe geleid dat de bezuinigingen op de AIVD deels worden teruggedraaid. Dat is mooi, maar het is de vraag of dat voldoende is.

Met dat geld kan de capaciteit voor het opsporen en volgen van teruggekeerde djihadisten uit Syrië en Irak op peil worden gehouden, maar dit is slechts een onderdeel van een brede aanpak. Die aanpak richt zich op tal van maatregelen, variërend van het nationaal en internationaal uitwisselen van gegevens, tot het actief belemmeren van uitreizen en het dwarsbomen van djihadistische uitingen op internet.

Prijs
Een van de belangrijkste actiepunten is het tegengaan van radicalisering. Want wie niet geradicaliseerd is, reist niet uit. Bij het tegengaan van radicalisering doet de overheid een beroep op moslimgroeperingen. Helaas is de weerbaarheid van moslims hier teruggelopen, zegt de AIVD.

De AIVD schrijft het in zijn deze week verschenen rapport over djihadisme in Nederland diplomatiek op: 'binnen de samenleving als geheel draagt toegenomen polarisering rond het thema islam bij aan de verminderde weerbaarheid'. In gewoon Nederlands staat hier: Nederland betaalt de prijs van jaren van moslims bashen.

Het aanhoudend wegzetten van moslims door politici als Wilders zorgt ervoor dat die groep steeds minder met Nederland te maken wil hebben. Dat is logisch. Wie stickers verspreidt met de tekst 'de islam is een leugen, Mohammed een crimineel en de Koran vergif' hoeft niet te rekenen op veel medewerking van gematigde moslims bij het tegengaan van radicalisering onder geloofsgenoten.

Verantwoordelijkheid
Zo'n tekst draagt juist bij aan radicalisering. Ook dat proces formuleert de AIVD diplomatiek. Volgens de inlichtingendienst kan polarisatie extremisten legitimeren en argumenten leveren tegen de gematigde krachten. Wederom in gewoon Nederlands: als sommige politici moslims blijven schofferen, is het niet gek dat extremisten vleugels krijgen en de onveiligheid in Nederland groter wordt.

Ik kan de reacties van sommigen op deze constatering wel inschatten: De Wijk is een moslimvriend die de schuld van het extremisme bij politici als Wilders legt, terwijl de schuld bij die verderfelijke islam ligt. Onzin. Moslims hebben een grote verantwoordelijkheid en dienen zich in Nederland uit te spreken tegen radicaliserende geloofsgenoten die zich van Nederland afkeren. Maar als moslims zich voortdurend weggezet voelen, is het niet vreemd dat ze steeds minder animo hebben in eigen kring orde op zaken te stellen.

Een deel van de oplossing van het probleem ligt dus in het matigen van de toon en het tegengaan van polarisatie. Dat kost niets, en is noodzakelijk nu we radicalisering meer dan ooit moeten tegengaan.

http://www.trouw.nl/tr/nl/6844/Rob-de-Wijk/article/detail/3683838/2014/07/04/Bashen-van-moslims-door-Wilders-voedt-het-polderdjihadisme.dhtml

09-07-2014, 13:53


Europa ziet moslims niet als Europeanen en erkent Islam niet als een wereldreligie !

Dus wat is de zin dat je Moslims wilt incorporeren in een Europees systeem als je de Islam niet erkent ?

De eerste generatie had ervoor gekozen om als moslim in een niet-Islamitisch land te wonen dus daar had europa geen problemen mee , en die moslims hadden geen probleem met de Europeanen !

Maar deze generatie kiest er niet voor die zijn als moslim geboren (in een Europees land) en willen als pure moslim leven maar worden belemmerd en gediscrimineerd en gestigmatiseerd en hun religie geridiculiseerd door media en politici !

Deze Jonge Idealisten/gelovigen worden in de kiem gesmoord en dat doet pijn en als reactie krijgen we deze radicalisering wat zich uit in Jihadis en Selefies

Dus kwa psychologie is het volkomen logisch dat grote groepen jongeren ervoor kiezen om zich af te zetten tegen de westerse samenleving en het gaan op Jihadpad is onderandere 1 daarvan



Enige oplossing is alle paspoorten van moslims intrekken en ze weer tijdelijk verblijfsvergunning geven en als ze na 5 jaar geen werk vinden land uitzetten (Europa uitzetten) op die manier kunnen de geloofspuristen in hun eigen land hun selefisme uitoefenen en heb niemand last van elkaar !

Op die manier lost probleem zichzelf op ipv hardnekkig liefde te proberen te smeden tussen Moslims en Niet-Moslims

Islam is behalve een wereldreligie ook een levenswijze met een Codex Moralis en daar komen veel jongeren mee in de knoop psychisch dus vandaar die ontsporingen en radicaliseringen

09-07-2014, 14:15
Geniaal natuurlijk, polderjihadisten bewijzen dus dat ze ongelooflijke stumperds zijn die afhankelijk zijn van onnozele figuren als Wilders.

Matigen van de toon is dus je land weggeven aan hen... tja, dag rood wit blauw welkom ISIS zwart. Voor nog meer goed advies verwijzen we je naar Rob de Wijk... oh wacht die is gevlucht.

Waar het faalt is dat men blijkbaar kinderen niet leert dat andermans mening niet veel waarde heeft... als mensen dat wisten scheelde het een hoop hoofdpijn. Maar nee, ze zijn zwak, worden zwak gehouden en achterlijkheid is het enige mogelijke resultaat.
Alleen zal meneer van Wijk met zijn politieke correctheid vast iets tegen die toon hebben en via zijn krantje Wilders de mond te snoeren... vast een D66'er

09-07-2014, 14:16
Stop ook gelijk even die gevaarlijke radicale gristenen die jaarlijks naar Israel gaan om als vrijwilliger te dienen in het IDF.

09-07-2014, 14:56


Zoals iedereen hier weet ben ik zeer goedgelovig, maar dit gaat mij toch te ver.

Jonge mannen gaan naar verre landen om daar iedereen die niet wil wat zij willen de kop er af te schieten, en passant ook hun eigen leven in de waagschaal stellen enkel en alleen om de o zo bekende tirades van Blonde Greet?!

Dit zijn gewoon sneue types die rondlopen met wazige ideeën over herstel kalifaat,

09-07-2014, 15:13

Citaat door Leonidas:
Zoals iedereen hier weet ben ik zeer goedgelovig, maar dit gaat mij toch te ver.

Jonge mannen gaan naar verre landen om daar iedereen die niet wil wat zij willen de kop er af te schieten, en passant ook hun eigen leven in de waagschaal stellen enkel en alleen om de o zo bekende tirades van Blonde Greet?!

Dit zijn gewoon sneue types die rondlopen met wazige ideeën over herstel kalifaat,
ja leo door jou schuld zitten we nu opgescheept met polder jihadies