Bekijk volle/desktop versie : Menselijke resten gevonden in buurt van spullen Kris en Lisanne



20-06-2014, 11:11
In Panama zijn menselijke resten gevonden, niet ver van de plek waar onlangs spullen van de twee vermiste Nederlandse vrouwen zijn gevonden.





Naast botten zijn twee verschillende schoenen aangetroffen. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdagavond. De resten werden gevonden bij de rivier waar vrijdag een rugzak met spullen van de vrouwen werd aangetroffen. De resten worden naar Panama-Stad overgebracht voor een dna-test die moet uitwijzen of het om de Nederlanders gaat, liet Betzaida Pittí van het Panamese openbaar ministerie tijdens een persconferentie weten.

Kris Kremers en Lisanne Froon zijn sinds 2 april spoorloos. De Panamese autoriteiten, de ambassade en de Nederlandse politie werken nauw samen. Buitenlandse Zaken zegt zeer met de familie mee te leven. De rugzak is momenteel ook voor onderzoek in Panama-Stad. De resultaten worden binnen enkele dagen verwacht.


Eerder op de dag vertrokken vier onderzoeksteams naar de vindplaats van de eigendommen van Kremers en Froon, liet een woordvoerder van het openbaar ministerie in Panama weten. Dertig medewerkers van onder meer politie, justitie en hulpdienst Sinaproc gaan op zoek naar nieuwe aanwijzingen in het afgelegen gebied in de provincie Bocas del Toro.


Twee Nederlandse rechercheurs ondersteunen de zoektocht.