Bekijk volle/desktop versie : ISIS-verdachte opgepakt in Berlijn



16-06-2014, 14:05
De Duitse politie heeft zaterdag in Berlijn een 30-jarige Fransman opgepakt die mogelijk terreuracties wilde plegen in Europa. Hij keerde net terug uit Syrië waar hij aan de burgeroorlog heeft deelgenomen. B., die ook een Algerijns paspoort heeft, poseert op internet met zijn wapens en zijn verwondingen.

Hij zou zich daar hebben aangesloten bij de terreurorganisatie ISIS, die delen van Syrië en Irak onder haar controle heeft gebracht. De Duitse politie beschouwt B. als „grote vis”, aldus Duitse media maandag.

De verdenking bestaat dat B. in Europa moslims wilde rekruteren voor de jihad. Hij zit in hechtenis in afwachting van een beslissing over uitlevering aan Frankrijk.

Volgens de krant Bild maken de Duitse inlichtingendiensten zich grote zorgen over Duitse moslims die in Syrië en Irak gaan vechten. Tot nu toe zijn er naar schatting 350 naar het Midden-Oosten gegaan. 25 ervan zijn gesneuveld, ongeveer 100 naar Duitsland teruggekeerd, deels geradicaliseerd en gevaarlijk. Zo'n 225 Duitse jihadisten zijn momenteel in het Midden-Oosten. Tientallen Duitse moslims zijn vanuit Syrië naar Irak gestuurd om daar te helpen bij de opmars van ISIS.


http://www.telegraaf.nl/buitenland/22744896/__ISIS-verdachte_opgepakt_in_Berlijn__.html

16-06-2014, 14:33


Het net gaat zich snel sluiten rondom deze terroristen!