Bekijk volle/desktop versie : 'Asielbeleid trekt vreemdelingen aan'



07-06-2014, 17:02
Het huidige asielbeleid in Nederland is een uitnodiging voor vreemdelingen om hier hun geluk te beproeven. Dat zegt vertrekkend voorzitter Gualthérie van Weezel van de onafhankelijke Commissie Integraal Toezicht Terugkeer vandaag in De Telegraaf.

Volgens Van Weezel bestaat er een 'machinerie', bedoeld om zoveel mogelijk asielzoekers in ons land te laten blijven. Nederland heeft weliswaar een strenge vreemdelingenwet, maar door toedoen van asieladvocaten, belangengroepen en politici zijn er veel uitzonderingen daarop. Een voorbeeld hiervan is het kinderpardon. Dat maakt het moeilijker om mensen die geen recht hebben op verblijf uit te zetten. Hij spreekt daarom van een "aanzuigende werking".

Het beleid zorgt ervoor dat vreemdelingen die in Europa terechtkomen zich aangetrokken voelen tot Nederland, maar we zijn niet de enige. Ook Duitsland en Zweden zijn aantrekkelijke land voor asielzoekers. Hij stelt dat er een Europees ontmoedigingsbeleid moet komen.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2014/06/asielbeleid-trekt-vreemdelingen-aan

07-06-2014, 17:16


"Nederland heeft weliswaar een strenge vreemdelingenwet, maar door toedoen van asieladvocaten, belangengroepen en politici zijn er veel uitzonderingen daarop"

Betekend gewoon dat de wetten die gekozen zijn typisch onderbuik wetten zijn waar niet overna is gedacht, de tijd dat Nederland bekend stond om teveel en telang praten over een nieuwe wetten is voorbij, pure symbool politiek dus, niets humaniteit, niet duidelijk omschrijven, het gaat immers puur en alleen om het "symbool"..