Bekijk volle/desktop versie : Van Gaal: 'We gaan niet na paar duels weer naar huis'



05-06-2014, 20:02
Louis van Gaal werd twee jaar geleden bondscoach van het Nederlands elftal omdat hij nog eens een WK wilde meemaken en zijn droom gaat bijna in vervulling. De selectie heeft zich rond half zes in Huis ter Duin verzameld en vliegt om 20.45 uur naar Brazilië, waar het volgende week de eerste groepswedstrijd speelt tegen Spanje. Van Gaal heeft een goed gevoel over het WK.

De bondscoach heeft een jonge groep samengesteld en weet dat Oranje in een zware poule zit, maar denkt toch dat zijnploeg wat moois kan laten zien. "We gaan niet naar Zuid-Amerika om alleen maar mee te doen, we willen daar presteren. En mijn gevoel daarover is goed", zei Van Gaal tegen het ANP. "Natuurlijk zitten we in een zware poule, maar ik ga er niet van uit dat we al na een paar wedstrijden weer naar huis moeten."

Van Gaal erkende dat het spel van het Nederlands elftal nog wel wat beter kan, maar wijst erop dat zijn ploeg wel ongeslagen is gebleven in de laatste drie oefeninterlands voor het WK en dat de zogenaamde toplanden het ook lastig hebben in de voorbereiding. Zo speelde Italië woensdag nog met 1-1 gelijk tegen Luxemburg. "We staan er echt niet zo slecht voor als menig deskundige denkt", stelt Van Gaal.

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=216250