Bekijk volle/desktop versie : Verdachten groepsverkrachting nichtjes in India bekennen



02-06-2014, 12:50
Drie gearresteerde verdachten hebben bekend schuldig te zijn aan de groepsverkrachtingszaak die vorige week in India aan twee minderjarige meisjes het leven kostte.





Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. De autoriteiten zoeken nog naar twee verdachten. De twee meisjes, nichtjes van 14 en 15 jaar, werden in de deelstaat Uttar Pradesh hangend in een mangoboom aangetroffen. Ze bleken te zijn verkracht en gewurgd toen ze het huis hadden verlaten om hun behoefte te doen. Seksueel geweld komt veel voor in India, maar deze zaak trok in binnen- en buitenland veel media-aandacht.

Vrouwenrechtenactivisten gingen zaterdag in New Delhi de straat op en mensen spraken zich wereldwijd via social media uit tegen de misdrijven. De verdachten worden vervolgd voor de verkrachting en moord. Zij kunnen daar de doodstraf voor krijgen.


Daarnaast zijn twee agenten aangehouden, omdat zij hadden nagelaten de zaak te onderzoeken toen een van de vaders van de meisjes hen als vermist had opgegeven. Twee andere agenten zijn om dezelfde reden ontslagen. Naar verwachting begint komende week een federaal onderzoek naar de gebeurtenissen.