Bekijk volle/desktop versie : TheraYoussef's kook en baktopic



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9

28-05-2014, 10:26
Jullie mogen ook plaatsen en alles is welkom

28-05-2014, 14:23


Upp

Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk

03-06-2014, 17:10
Ik zal vanavond wat foto's plaatsen

03-06-2014, 21:37
Tajine met kip, olijven en huis aardappelschijfjes





1 kip (of meer)
1/4 theeglas olie
1 gehakte ui
3 geplette knoflookteentjes
Zout
1 koffielepeltje paprikapoeder
1 koffielepeltje gemberpoeder
Saffraanpoeder
1/2 liter water
Vers gesneden aardappelschijfjes
Olie om in te frituren
Groene olijven gewassen en in een kom met koud water laten

Braad in een snelkookpan op een halfhoog vuur de kip aan met de olie, gehakte ui, knoflook, zout, saffraanpoeder, paprikapoeder en gemberpoeder. Blijf roeren tot de ui gaar is. Giet water erbij, sluit de pan en laat alles 30 minuten koken tot de kip gaar is.

Haal de kip uit de snelkookpan en laat de kip uitlekken. Voeg wat olijfolie en de olijven aan de saus toe en laat dit op zacht vuur sudderen.

Doe de kip in de oven op 200 graden en bak de kip aan alle kanten goudbruin worden en bak ondertussen de aardappelschijfjes goudbruin in olie. Dien de kip met de saus en de aardappelschijfjes bovenop

03-06-2014, 21:40


Pannenkoeken in leuke vormpjes. Je kan dit doen voor de kinderen




250 g bloem
Zout
1,5 liter melk
2 eieren


Meng de bloem, zout (mespuntje), eieren en de helft van de melk met een mixer totdat je een soepele deeg hebt. Voeg daarna de rest van de melk toe en mix het nog even snel. Laat daarna het deeg 30 minuten rusten voordat je het gaat bakken. Verhit boter in een koekenpan en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Steek daarna vormpjes uit met een vormpje. Leuk voor kinderen!

03-06-2014, 21:45
Harcha







250 g fijne griesmeel
1/2 koffielepeltje zout
2 eetlepels fijne suiker
Zakje bakpoeder
Zakje vanillesuiker
100 g boter
1 theeglas melk

Bereiding:

Meng in een kom, griesmeel, zout, suiker, bakpoeder en vanillesuiker.

Laat de boter smelten en voeg dit aan het mengsel toe en meng alles door elkaar tot het mengsel een structuur krijgt van zandkorrels.

Voeg de melk toe en roer dit door het mengsel en laat alles daarna een paar minuten rusten.

Verwarm de pan op zachtvuur en strooi wat griesmeel over de bodem en plaatst het deeg in de pan. Strooi wat griesmeel over het deeg en druk het deeg plat. Bak ze aan beide kanten goudgeel.

03-06-2014, 21:47
Couscous met vlees en groenten



1,5 kg vlees
1 ui
1/2 theeglas olie
1/2 theeglas olijfolie
1 ontvelde tomaat in stukjes gesneden
1 eetlepel zout
1 koffielepeltje peper
1 koffielepeltje gemberpoeder
1/4 koffielepeltje saffraanpoeder
Water (ongeveer 3 liter)
Wortelen
Kool
Courgettes
Pompoen
Kikkererwten
1bosje peterselie en koriander

Couscous:
1 kg middelfijn griesmeel
4 eetlepels olie
1 eetlepel zout
Water
1 eetlepel boter

Braad im de couscouspan de stukken vlees op gemiddeld vuur aan met de olie en voeg de fijn gehakte ui en de stukjes tomaat toe. Roer alles om en voeg de kruiden en het zout toe. Zodra het vlees bruin kleurt voeg je ongeveer 3 liter water toe, doe de deksel op de pan en breng alles aan de kook.

Was en schil de groenten en snijd ze daarna im de lengte door. Snijd de pompoen in grote stukken en de kool in 4 stukken. Was alles nog een keer en bewaar alles in water.

Doe nu het griesmeel in een grote schaal en giet er twee eetlepels olie over en meng dit voorzichtig door elkaar met je vingers. Los het zout op in een groot glas, giet het water over het griesmeel en meng het vervolgens door elkaar. Laat het griesmeel 20 minuten rusten, breng het griesmeel over in de vergiet en hang deze in de couscouspan. Zodra de stoom door het griesmeel trekt haal je de stoomvergiet er uit en sluit je de pan.

Doe het griesmeel in een schaal, giet er een groot glas water overheen, meng alles door elkaar, maak de aan elkaar geplakte korrels los en laat het daarna 10 minuten rusten.

Voeg in de couscouspan de wortels, en het bosje peterselie en bosje koriander toe. Kook voor de tweede keer het griesmeel in de stoomvergiet gedurende 20 minuten. Het griesmeel moet nog 3 keer op dezelfde manier gekookt worden. Voordat je voor de laatste keer het griesmeel kookt voeg je er boter aan toe en roer je alles weer goed door elkaar.

Voordat de wortelen helemaal gaar zijn voeg je de stukken pompoen toe samen met de courgettes, de kool wm de kikkererwten en laat je alles nog ongeveer 15 minuten koken (de laatste ingredienten zijn snel gaar)

Doe het griesmeel in een mooie, platte schaal, hol het griesmeel in het midden een beetje uit en leg hier het vlees in en leg de groenten op het vlees en over het griesmeel. Giet daarna de saus erover

03-06-2014, 21:50
Macaroni met kip en groenten




kipfilet in blokjes gesneden
2 blikken gepelde tomaten in blik
Geraspte kaas
1 doosje champignons (snij het in plakjes)
Geraspte wortels
1 gehakte ui
Olijfolie
Zout
Peper
Koffielepeltje basilicum
Koffielepeltje provinciale kruiden (Italiaans)
Half koffielepeltje oregano
Volkoren macaroni

Bak de kipfilet met zout, peper en olijfolie in een hapjespan goudbruin. Voeg de gehakte ui, de in plakjes gesneden macaroni en de geraspte wortels toe en laat rustig gaar bakken.

Kook ondertussen de volkoren macaroni in kokend water en voeg een snufje zout en olie toe. Als de pasta gaar is dan laat je het in een vergiet met een beetje olie uitlekken.

Snijd de gepelde tomaten in blik in kleine stukjes en voeg dit toe aan het kipmengsel. Voeg ook het vocht dat in de blik blijft liggen toe aan het kipmengsel en roer alles goed door elkaar. Voeg de overige kruiden toe inclusief zout en peper en een scheut olijfolie en meng alles door elkaar en laat het rustig door sudderen.

Voeg een 3 kwart geraspte kaas toe aan de saus en blijf roeren totdat de kaas samengesmolten is met de saus. Proef of de saus op smaak is en anders voeg je nog wat extra kruiden toe.

Voeg de pasta aan de saus en zet de pan op laag vuur. Roer krachtig en blijf roeren totdat de saus ingedikt is en samen gevoegd is met de macaroni.

03-06-2014, 21:53
Volkoren pita broodjes (je kan ze zelf groter maken)



250 g tarwemeel
100 g patentbloem
1/4 koffielepeltje zout
1 eetlepelbakkergist
Lauw water (groot glas)

Meng de twee meelsoorten door elkaar, maak een kuiltje in het midden en voeg zout en gist toe. Voeg daarna geleidelijk het lauwe water toe en kneed tot het deeg glad is.

Verdeel het deeg in grote ballen en leg een bal op een met meel bestoven werkplek en rol de bal uit tot een plak van 1 cm dikte. Steek er met behulp van een glas cirkels uit van 5 cm diameter.

Leg de cirkels op een met bakpapier bekleed bakblik. Dek ze af met bakpapier en laat ze rijzen.

Bak ze in een pan op zacht vuur. Zodra ze zich gaan opblazen moet je ze snel opdraaien.

03-06-2014, 21:58
Een simpele, frisse pasta salade. Voortreffelijk als lunch



Gekookte pasta (spiraal)
Cherrytomaatjes (kleine stukjes)
1 komkommer (kleine stukjes)
1 blik tonijn
Zout
Azijn
Olie

Meng in een kom de pasta, cherrytomaatjes, komkommer en de tonijn. Voeg zout, azijn en olie naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar en zet het in de koelkast om goed koud te worden

03-06-2014, 22:02
Tajine van kip, wortels, aardappels, sperziebonen en courgette




1 kg kippendijen1/2 theeglas olie
1 gehakte ui
3 geplette knoflookteentjes
Zout
Saffraanpoeder
1 koffielepeltje gemberpoeder
1 liter water
Wortels
Sperzieboontjes
Aardappels
Courgette

Was de kip met azijn en water en doe de kip in een snelkookpan op halfhoog vuur met de olie, de ui en de knoflook. Voeg zout, saffraanpoeder en gemberpoeder toe en roer van tijd tot tijd. Als de ui eenmaal gaat is en alle ingredienten goed vermengd zijn, giet je water erbij. Daarna doe je de deksel op de pan en laat je alles ongeveer 30 a 40 minuten koken.

Doe de wortels, sperzieboontjes en aardappels in de pan (voeg zonodig water toe) en doe de deksel op de pan en laat alles 10 minuten koken. Voeg daarna de courgette toe en doe de deksel weer op de pan en laat dit weer 10 minuten koken totdat de groenten gaar zijn

03-06-2014, 22:11
Couscous met groenten, rozijnen en kip



Zie couscous met vlees en groenten voor de bereidingswijze van de couscous en groenten. Enige verschil is dat je de kip na het garen (zoals je bij het vlees doet) in de oven goudbruin laat kleuren.

De rozijnen en uien
Zet de pan op een zachtvuur en voeg rozijnen, uien toe met 2 eetlepels fijne suiker met een beetje water en een 1/2 koffielepeltje kaneel toe. Blijf roeren totdat de rozijnen gaar zijn

03-06-2014, 22:12


Tajine van vis met wortel, paprika, ui en aardappel




1 grote vis
2 grote tomaten in plakjes gesneden
Paprika (rood, geel, groen) in kleime stukjes
Aardappels in dikke schuifjes
Wortelen in schuifjes
Peterselie en koriander
Uien in schuifjes
Olijfolie
1 theelepeltje paprikapoeder
1,5 theelepeltje zout
1 theelepeltje peper (zwart en wit)
Snufje saffraanpoeder
1 Knorrblokje van vis

Meng olijfolie en de kruiden, peterselie, koriander in een maatbeker en voeg er water bij.

Maak de vis goed schoon met water en haal alle ingewanden eruit en snij de vinnen eraf of laat dit door de visboer doen. Spoel de vis goed schoon en smeer daarna de vis goed in met olijfolie en de kruiden (niet de mengsel van de maatbeker). Leg je vis apart

Leg in de tajine de uien en daar bovenop de aardappels schuifjes. Vervolgens de wortels en de tomaten en als laatste de paprika stukjes. Giet het mengsel in de maatbeker over de groenten en kruimel daarna het knorrblokje erover heen. Leg de vis in het midden van de tajin en laat alles garen met de tajine deksel erop.

03-06-2014, 22:14
Harira



1/2 kom linzen
1 kom kikkererwten
1 kom in stukjes gesneden rundvlees
1 kom gehakte uien
1 kom gerapte tomaten
1/2 kom gehakte bleekselderij
1 koffielepeltje gemberpoeder
Mespuntje saffraanpoeder
1 eetlepel boter
Zout
1/2 koffielepeltje peper
1/2 liter water
1 kom bloem
50 g geconcentreerde tomatenpuree
1/2 kom vermicelli
1 kom gehakte peterselie en koriander


De linzen en kikkererwten gedurende nacht voor de bereiding in de week zetten. Haal de velletjes van de kikkererwten af. De linzen, de kikkererwten, het vlees, de uien, de tomaten, de selderij, de gemberpoeder, het saffraanpoeder en de boter in een snelkookpan doen. Zout en peper toevoegen samen met 2 liter water. Laat alles ongeveer 35 minuten koken.

Meng bloem met de 1/2 liter water stevig kloppend door elkaar om klontjes te voorkomen.

Controleer of het vlees goed gaar is en voeg daarna de geconcentreerde tomatenpuree toe. Meng alles goed door elkaar. Giet al roerend langzaam het bindmiddel bij de soep en blijf 10 minuten roeren.

Voeg aan de soep de vermicelli toe met de peterselie en koriander. Roer alles goed door elkaar en laat de soep voor de laatste 10 minuten zachtjes doorkoken.

03-06-2014, 22:17
Kip uit de oven met geroosterde amandelen en ei



2 kippen
4 gehakte uien
1/2 theeglas olie
4 geplette knoflookteentjes
Zout
1 koffielepeltje gemberpoeder
Saffraanpoeder
1/2 liter water
4 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel gekonfijte citroen ontveld en zonder schil
5 gekookte eieren halveren
Gefrituurde amandelen

Bak in een snelkookpan, op een halfhoog vuur, de uien, de kippen met olie, knoflook, zout, gemberpoeder en safraanpoeder. Roer van tijd tot tijd totdat de ui gaar is en de ingrediënten goed vermengd zijn. Schenk er water bij, sluit de pan en laat alles ongeveer 30 minuten koken, controleer of de kippen gaar zijn.

Doe de kippen vervolgens in de oven en laat de kippen aan alle kanten goudbruin garen. Voeg bij de saus de gehakte peterselie en de gekonfijte citroen toe. Laat alles nog even sudderen. Versier de kippen met gefrituurde amandelen en eieren en leg de ui/peterselie mengsel bovenop de kippen

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9