Bekijk volle/desktop versie : Viergever volgt voorbeeld Moisander en tekent bij Ajax



24-05-2014, 16:40
PSV hoopte zijn komst snel te kunnen afronden, maar Nick Viergever vervolgt zijn loopbaan bij Ajax. De landskampioen maakt op de website van de club bekend dat de verdediger is overgenomen van AZ en voor vier jaar zal gaan tekenen. De transfer is onder voorbehoud van de uitslag van de medische keuring en de afhandeling van enkele formaliteiten.

Eerder op de dag liet Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, weten dat Viergever 'een van de kandidaten' was om een eventueel vertrek van Niklas Moisander op te vangen. De landskampioen heeft echter besloten om niet te wachten op het moment dat de Fin daadwerkelijk vertrekt, maar heeft Viergever alvast naar Amsterdam gehaald. Hij bewandelt dezelfde weg als Moisander, die twee jaar geleden van AZ naar Ajax ging.

De 24-jarige Viergever speelde vier jaar in Alkmaar en kwam tot 110 competitiewedstrijden voor AZ, waarvan 33 in het afgelopen jaar. Dick Advocaat gebruikte Viergever vaak als linksback, maar Ajax lijkt in de enkelvoudig international toch een centrumverdediger te zien. Het contract van Viergever liep volgend jaar af, dus AZ kon niet de hoofdprijs vragen. Na aanvaller Richairo Zivkovic en Arkadiusz Milik wordt hij de derde nieuwe speler voor Ajax voor volgend seizoen.

"Frank, Dennis, Wim en ik hebben Nick al een tijd op het oog", zegt Overmars op de website van Ajax. "We wilden hem er graag bij hebben en we zijn dus blij dat het gelukt is. Nick heeft een goeie leeftijd en meer dan 200 wedstrijden in het betaald voetbal op zijn naam. Hij is centraal achterin inzetbaar, maar ook als linksback en op het middenveld. Al met al een betrouwbare speler die we op meerdere posities goed kunnen gebruiken bij Ajax."

24-05-2014, 16:58


Tja ben er nie blij mee. Maar wel een goed staaltje van zaken doen. Voor een klein prijsje issie welkom.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

24-05-2014, 17:57
Welkom nick!

24-05-2014, 18:03

Citaat door Heisenberg-:

jong ajax komend seizoen : van der hoorn en Viergever centraal achterin ,Duarte middenveld..sana voorin.

blij dat PSV em nie heeft gehaald,,, thanks mark miskoop
Beste verdediger in Nederland. En bij psv zou hij gelijk basis staan, Psv heeft helemaal niemand.

Volgend jaar veltman en viergever centraal achterin. Moisander wordt verkocht.

24-05-2014, 18:11



Citaat door Heisenberg-:
waardeloze achterhoede hij kon nie eens overtuigen bij AZ.
Is een leuke speler als back up maar geen ajaxbasis materiaal .

Bruma - Rekik > Veltman - Viergever
Wil jij die 2 vergelijken?

Rekik bruma.

24-05-2014, 18:28
van der hoorn duarte en nu 4gever'

Ja hoor Ajax gaat europa veroveren