Bekijk volle/desktop versie : Opnieuw dodelijk slachtoffer gedwongen huwelijk in Marokko



20-05-2014, 17:18
Na de zelfmoord van een gepest meisje in Casablanca is Marokko afgelopen vrijdag opnieuw opgeschrikt door een zelfmoord.





De ouders van het jonge meisje dwongen haar van school af te gaan om te trouwen. Het 17-jarige meisje smeekte haar ouders herhaaldelijk om van hun beslissing af te zien, meldt Al Akhbar. Hoewel de zelfmoord vrijdag in Fes plaatsvond komt de kwestie enkele dagen later pas uitgebreid in de pers. Toen ze door had dat haar gesmeek aan dovemansoren gericht waren besloot ze zichzelf van het leven te beroven door ophanging.


Druk
'Het meisje leed aan grote psychologische druk vanuit haar familie omdat ze wilde verder studeren en niet trouwen. Ze dwongen haar echter', zegt Abderrahman Bendiab, coördinator van Ma tkisch Wladi (Blijf van mijn kind af) in de regio Fes-Meknes. 'De politie onderzoekt de zaak', voegde Bendiab eraan toe. Hoewel de familiecode stelt dat de minimale leeftijd voor een huwelijk 18 jaar is kunnen rechters vaak anders beslissen.


De overgrote meerderheid accepteert zelfs een huwelijk met minderjarige meisjes, die bijna achttien jaar zijn. Volgens de laatste cijfers waren er in 2011 42.000 getrouwde minderjarige meisjes.

20-05-2014, 17:29


Zulke mensen gewoon alvast voor de zekerheid de andere kinderen ook afnemen of onder strikte controle zetten.

20-05-2014, 17:53
subhanna allah je hoort zoveel over meisjes of mensen die zelfmoord plegen, la hawla wala kuwatu billah, ik begrijp ouders niet, die hun dochters of kinderen zo graag willen uithuwelijken, 1 die huwelijken van vroeger bestaan niet meer 2 iemand onder dwang laten huwen met een partner, brengt alleen afgunst en haat tegenover elkaar en geen liefde zoals vele willen beweren... schandalig!!!

20-05-2014, 18:02
als die Marokkanen met islam principes zouden opgroeien en leven, waren er ten eerste nooit zulke huwelijken bij de Marokkanen, die stupido tradities moeten eindelijk een halt toegeroepen worden, en die zever dat ze de leeftijd verhoogd hebben voor huwelijken, moet ook eens nagecheckt worden want zoveel minderjarige meisjes worden uitgehuwelijkt aan vieze oudere mannen (walgelijk)

20-05-2014, 18:38


Allah y r7amha mskina

Barbaarse mentaliteit vd ouders die vaak ook nog eens onterecht denken dat ze de goeie beslissing nemen.

©®™

20-05-2014, 19:36
Kans dat je je dochter minderjarig uithuwelijk, en dan suicidaal of fokt up leven leid is enorm groot... Jeugd van marokko ken alleen trouwen, lmakla, o n3as... Allah i rhama...

20-05-2014, 19:39
Zo zielig voor dat meisje. In de Islam is uithuwelijke haram. De vrouw/man heeft recht om zijn eigen echtgenote te kiezen! Als hij of zij niet aan toe is om te te trouwen laat dat. Ouders mogen hoouit advies geven niet hun kinderen dwingen. Tegenwoordig vinden de ouders belangerijker dan cultuur.

20-05-2014, 19:47
debiel kut familie! ze zouden es zulke debiele ouders moeten oppakken.