Bekijk volle/desktop versie : Toeschouwers gewond bij instorten tribune Osasuna



18-05-2014, 20:38

Citaat door Heisenberg-:
De wedstrijd in de Spaanse voetbalcompetitie tussen Osasuna en Real Betis is zondag korte tijd stilgelegd nadat supporters van de thuisclub door een hek van de tribune waren gevallen. In de 12de minuut zette Oriol Riera de ploeg uit Pamplona op 1-0, waarna een uitbundig publiek door de omheining brak.
De wedstrijd werd gestaakt en een onbekend aantal gewonden moest naar het ziekenhuis worden vervoerd. Toen de gewonden geholpen waren, werd het bewuste hek helemaal weggehaald en kon het duel na een onderbreking van 35 minuten worden voortgezet. Doordat er nog verschillende clubs, waaronder Osasuna, op de laatste speeldag van de Primera División kunnen degraderen, werden ook de wedstrijden Almería - Athletic Bilbao, Valladolid - Granada en Rayo Vallecano - Getafe halverwege stilgelegd.

Dit om de competitie zo eerlijk mogelijk te laten eindigen. Pas toen Osasuna en Betis de rust hadden bereikt en afgerond, werden ook de andere ontmoetingen hervat.

[video=dailymotion;x1vgxbj]http://www.dailymotion.com/video/x1vgxbj_supporters-break-through-fence-at-osasuna_sport?start=48[/video]
.