Bekijk volle/desktop versie : Welke trouwjurk past bij jouw figuur?16-05-2014, 18:41
Als 'de grote dag' eraan begint te komen wil je er natuurlijk prachtig uitzien!

Datbetekent: je sterke punten accentueren en je minder sterke zoveel mogelijkwegwerken. Hoe je dit het beste bereikt? Door de juiste bruidsjurk bij jouwfiguur te kiezen. Wij zetten de verschillende figuren op een rijtje, metbijbehorende do’s en dont's.

1. Figuur: Plank
Met dit figuur zitten de schouders en de heupen - verticaal gezien - op dezelfdelijn. Je hebt smalle en platte billen, kleine borsten en dunne benen. Hetverschil tussen je taille en je heupen is (officieel) maximaal 23 centimeter.

Do: jurk metvolume
Kies voor een trouwjurk met veel volume. Dit past namelijk het beste bij ditfiguur. Denk aan een prinsessenjurk, babydoll of een A-lijn. Bij deze jurkenbegint de onderrok net iets boven de taille en loopt wijd uit. Een petticoatgeeft ook extra volume. Met een halter of V-hals lijkt je boezem wat groter.

Don't: straplessjurk
Een strapless trouwjurk kun je beter vermijden. Met een wat kleinere boezem ensmalle taille kun je een strapless jurk al gauw het verkeerde effect geven. Jerondingen worden verdoezeld waardoor je lichaam nog rechter oogt dan het al is.

Bekende planken: Jennifer Aniston, Cameron Diaz en Nicolette Kluijver

2. Figuur: Peer
Het bovenlichaam van vrouwen met een peerfiguur is veel smaller dan hunonderlichaam. Je hebt smalle schouders, kleine borsten en een slanke taille,maar brede heupen en vollere billen en benen.

Do: strapless & lang lijfje
Denk eraan om het accent op je bovenlijf te leggen en minder op je benen. Kiesvoor een strapless jurk of een jurk met een lang lijfje. Een wijdere rok metveel volume zorgt er ook voor dat de aandacht sneller wordt getrokken naar jestrakke lijfje i.p.v. naar je vollere achterwerk.

Don't: nauwsluitend
Heb jij een peer figuur? Kies dan niet voor een nauwsluitende jurk. Je zwakkerepunten zoals je bredere benen worden namelijk benadrukt. Vermijd eenzeemeerminnenjurk, want hierdoor worden je heupen en benen extra geaccentueerd.

Bekende peren: Beyoncé, Jennifer Lopez en Eva Longoria

3. Figuur: Appel
Je hebt brede schouders, grote borsten en een vollere buik. Je onderlichaam issmal met slanke benen en platte billen. Je bovenlichaam is dus voller dan jeonderlichaam.

Do: empire jurk.
Je kunt hetbeste kiezen voor een trouwjurk die jouw onderlichaam goed accentueert. Denkaan een empire jurk dat strak zit bij de borsten en daaronder wijd uitloopt.Een empire jurk camoufleert dus je buik.

Don't: lage taille & halter
Halterjurken en een lage taille zijn minder geschikt. Een halter maakt jeschouders namelijk nog breder en legt het accent op je boezem. Bij een lagetaille valt je buik juist meer op.

Bekende appels: Jennifer Hudson, Tyra Banks en IreneMoors

4. Figuur: Atletisch
Vrouwen meteen ‘atletisch figuur’ zijn sportief gebouwd. Je hebt een smalle taille, smalleheupen en slanke benen, maar brede schouders.

Do: asymmetrische jurk
Door voor een halterjurk of asymmetrische jurk te kiezen kun je je bredeschouders verbergen. Deze modellen ‘breken’ je schouders. Ook kun je kiezenvoor een wijde rok die vanaf de taille begint. Benadruk je taille extra door ereen strik op te dragen.

Don't: kraagjes ofspaghettibandjes
Kies nietvoor jurken met kraagjes of tops met een hoge hals. Deze zijn voor jou verbodenterrein, omdat die juist het accent op je schouders leggen. Je kunt beter voorstrapless gaan dan voor (dunne) spaghettibandjes.

Bekende atletische figuren: Lara Stone, NaomiCampbell en Demi Moore

5. Figuur: Zandloper
Je hebt volle borsten, een duidelijke smalle taille en vrouwelijke heupen

Do: langlijfje, korset, nauwsluitend
Door voor een lang korset of nauwsluitende jurk te kiezen kun jehet effect perfect op je taille of billen leggen. Je krijgt ook een mooi effectdoor te kiezen voor een jurk met zeemeerminmodel.

Don't: empire model of lang en recht
Met jouw figuur staat jou eigenlijk alles. Toch is het geen goed idee om eenempire model te dragen. Dit zou zonde zijn van je mooie, slanke taille. Eenlange en rechte trouwjurk zorgen er ook voor dat je vrouwelijke vormenwegvallen. Dit zijn dus echte no go’s voor jou.

Bekende zandlopers: Scarlett Johansson, Marilyn Monroe enYolanthe Sneijder-Cabau.

19-05-2014, 00:28


Ik heb punt 5, wel handig zo iets..


19-05-2014, 00:37

Citaat door PriincesN:
Ik heb punt 5, wel handig zo iets..

geil

16-08-2014, 00:48
Netjes houden he!