Bekijk volle/desktop versie : Demonstratie en Facebookpagina tegen 1200 asielzoekers Cranendonck



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6

16-05-2014, 07:39
De eerste van 1200 asielzoekers zijn al aangekomen, maar een deel van inwoners van de gemeente Cranendonck gaat op 22 mei alsnog protesteren tegen de komst van de vluchtelingen. Omdat er ineens enorm veel asielzoekers naar Nederland komen, is in allerijl de Nassau-Dietzkazerne in Budel ingericht als opvangplaats voor 1200 asielzoekers. Die zullen er maximaal twee jaar blijven.

De gemeente Cranendonck gaf al snel het jawoord voor de komst van de asielzoekers. De kazerne staat leeg en zo kan ook deze gemeente een steentje bijdragen aan de opvang. Niet iedere inwoner van de gemeente legt zich er echter bij neer, ondanks dat de eerste asielzoekers al een nachtje in de kazerne geslapen hebben.

Facebook in actie
Er is al een Facebookpagina opgericht: "Cranendonck heeft genoeg asielzoekers" en donderdagochtend zijn er al zo'n 1.300 sympathisanten (althans, likers). "Eén van de reacties: "En waarom moet Budel door de jaren heen altijd plannen aannemen die geen enkele andere gemeente in de regio wil? Zoals de zinkfabriek? Zoals een Duitse legerplaats na de oorlog? En het asielzoekercentrum in Dorplein waar vanaf 1989 echt niet alleen vluchtelingen woonden maar ook criminelen, economische vluchtelingen." Helaas vind je er ook opmerkingen als "Eigen volk eerst".

Een stuk minder likes zijn er voor de pagina "Wij Cranendonckers heten jullie welkom", van overigens dezelfde oprichter. "Deze "voor"-pagina heeft momenteel minder likes dan de "tegen"-pagina. Wij denken dat dit een verkeerd beeld geeft van de gemiddelde Cranendoncker!", aldus de pagina.

Stront aan de knikker
Op 22 mei zal er een demonstratie tegen de asielzoekers zijn, tijdens de infoavond die georganiseerd is om inwoners te informeren over de opvang. De organisatoren hopen dat iedereen flink wat lawaai gaat maken. En: "Heb je heel toevallig een gierton in de achtertuin staan? Neem mee en laat zien dat er stront aan de knikker is. Wij raden het echter af om giertonnen leeg te laten."

Flink meer asielzoekers
Staatssecretaris Fred Teeven zegt woensdag dat er de laatste tijd zo'n 1000 asielzoekers per week naar Nederland komen. Voorheen waren dat er zo'n 1000 per maand. Vooral Syriërs en mensen uit Eritrea komen naar Nederland. Teeven denkt dat er bij de toestroom van asielzoekers uit Eritrea sprake is van georganiseerde mensensmokkel. Het Openbaar Ministerie onderzoekt dat, samen met de marechaussee en de nationale politie. Teeven hoopt dat iedereen de ogen en oren openhoudt voor signalen die duiden op mensenhandel en verdenkingen melden.


Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is druk bezig om nieuwe locaties te vinden om de vele asielzoekers op te vangen, zoals de kazerne in Budel. Mogelijk komen daar sporthallen en leegstaande scholen bij. In het ergste geval, als er verder niets zou gebeuren, zou het nodig zijn weer asielzoekers op te vangen in tentenkampen of in leegstaande gevangenissen, aldus Teeven voor onder meer ANP. Ook wordt gedacht aan controles aan de grens.

http://www.dichtbij.nl/eindhoven/regio/artikel/3519288/demonstratie-en-facebookpagina-tegen-1200-asielzoekers-cranendonck.aspx

16-05-2014, 09:01


Kom maar op met die mensen.

16-05-2014, 09:04
Op 20.000 inwoners (volgens Wiki) is 1200 een beetje veel. Ik begrijp dat protest wel. Het lijkt me slimmer om een kleiner aantal daar te plaatsen en voor de rest andere locaties te zoeken zodat er wel draagvlak voor is.

16-05-2014, 09:07
Dat krijg je ervan als je dictators geldt geeft en landen bombardeert.

16-05-2014, 09:46



Citaat door DracullaLN:
Dat krijg je ervan als je dictators geldt geeft en landen bombardeert.
pareer dit ....

16-05-2014, 11:03

Citaat door onaangepast:
Kom maar op met die mensen.
Laat gelijk de familie overkomen, wel zo aardig. Er zijn toch zat woningen in de sociale sector te verkrijgen in de 4 grote steden. Trappen we de huidige bewoners de straat op, geen probleem. Of ga jij ze in huis nemen?

16-05-2014, 11:22
Voor iedere asielzoeker krijgt Nederland geld van Europese Unie..

16-05-2014, 11:25

Citaat door reallover:
voor iedere asielzoeker krijgt nederland geld van europese unie..
bs!

16-05-2014, 11:40

Citaat door oef:
Nou, dat geld hoeven we echt niet hoor !

Weg met die asielzoekers, het zijn er teveel en ze lopen thuis helemaal geen gevaar. En als ze wel thuis gevaar lopen moeten ze in de buurt van hun huis worden opgevangen, niet in Europa. Afrika gaat heel erg vooruit, en zeker de islamitische landen daar. Dus kunnen wij hen geld geven om DAAR de vluchtelingen te helpen, zodat die mensen een kans krijgen in GROEIENDE economieën. Europa groeit helemaal niet, Afrika wel.
Vluchtelingenverdrag

Het Verdrag over de status van vluchtelingen is door de VN aangenomen in 1951 en van kracht sinds 1956. Het stelt dat vluchtelingen (degenen met gegronde vrees voor vervolging om redenen van ras, godsdienst, nationaliteit, het behoren tot een sociale groep of politieke overtuiging), niet mogen worden teruggestuurd naar een land waarin zij vervolging te vrezen hebben (verbod op refoulement). Degenen die ernstige misdrijven hebben begaan kunnen volgens artikel 1F van het Vluchtelingenverdrag worden uitgesloten van asiel. Ruim 140 landen zijn partij bij het verdrag. Oorspronkelijk gold het verdrag slechts voor vluchtelingen in Europa wier achtergrond de Tweede Wereldoorlog was, maar deze beperkingen werden d.m.v. een Protocol uit 1967 opgeheven

16-05-2014, 12:06

Citaat door oef:
We moeten het Vluchtelingenverdrag opzeggen. Het leidt tot absurd gesleep met mensen over de aardbol, en tot vreselijke integratieproblemen en bevolkingsconcentraties in kleine minilandjes zoals Nederland.

WEG MET HET VLUCHTELINGENVERDRAG, LEVE DE VRIJHEID, WEG MET DE JURIDISERING VAN DE SAMENLEVING!!
hahah leve de vrijheid zeg je..Dan zijn mensen toch vrij om overal te wonen...
Je snapt het niet he..

16-05-2014, 12:35

Citaat door oef:
We moeten het Vluchtelingenverdrag opzeggen. Het leidt tot absurd gesleep met mensen over de aardbol, en tot vreselijke integratieproblemen en bevolkingsconcentraties in kleine minilandjes zoals Nederland.

WEG MET HET VLUCHTELINGENVERDRAG, LEVE DE VRIJHEID, WEG MET DE JURIDISERING VAN DE SAMENLEVING!!
Ik zeg bij deze jou op.

16-05-2014, 12:36

Citaat door oef:
Nee, vrijheid slaat op het inrichten van een land. Dat mag niet worden bepaald door buitenstaanders.
Opzouten met je xenofobe vrijheidsideaal.

16-05-2014, 13:02



Citaat door Marokkk:
(...)en trek je troepen weg uit alle landen. Dan zul je de asielzoeker ook niet zien aankloppen in europa, hypocriet
Ah ok, alle vluchtelingen komen dus doordat "wij" er oorlog voeren?

Hier een mooi grafiekje van heel 2013: http://cf.datawrapper.de/1Ujl0/2/#1 Kijk vooral naar heel 2013 (klikken bovenin). Komt van deze site: http://nos.nl/artikel/648249-waar-komt-de-asielzoeker-vandaan.html

Misschien kun je dan gelijk uitleggen waar onze troepen in Syrie en Rusland (de nummer 1 en 2 in de lijst) zijn en wat we daar gestolen hebben?

Als je het rijtje even bekijkt, snap je zelf ook wel dat je onzin uitkraamt.

16-05-2014, 13:18

Citaat door oef:
Zout zelf op met je allochtonenknuffelarij.
Wat ben ik dit rechtse geneuzel zat, man. En wat heeft het opgeleverd? Een kut sfeer, een klote partij, bagger TV en een lange serie van gemopper en slechte grappen.

16-05-2014, 13:19
En waarom kan ik zo'n lul niet twee keer rood geven?

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6