Bekijk volle/desktop versie : Koningin Máxima aanwezig bij Cordaid-lunch voor stille helpers



15-05-2014, 13:59

[FONT=Gill Sans]Koningin Máxima ontvangt tijdens de lunch in Hotel The Grand het boek ‘Gedreven Helpers’ uit handen van Cordaid-directeur Simone Filippini. Het boek, geschreven door hoogleraar Zorgethiek Annelies van Heijst, omvat de 100-jarige geschiedenis van Cordaid en haar voorlopers.

Stille helpers stonden in 1914 aan de wieg van de internationale hulporganisatie. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden vele Belgische vluchtelingen opgevangen door Nederlandse gezinnen. Daaruit ontstond destijds het Rooms Katholiek Huisvestingscomitee, later Mensen in Nood. In 2000 fuseerden de organisaties Mensen in Nood, Memisa en Cebemo tot Cordaid. Nog steeds zetten stille helpers zich belangeloos in om anderen te helpen. Cordaid maakt hun werk zichtbaar en vertelt hun verhalen door middel van een reizende tentoonstelling, feestelijke avonden in diverse steden en via de website http://www.ditwilikmetjedelen.nl. De lunch voor stille helpers is mogelijk dankzij de bijdragen van vele sponsoren.

Cordaid (Catholic Organisation for Relief and Development Aid) is een maatschappelijke organisatie die in fragiele staten en conflictgebieden met de allerarmsten bouwt aan een menswaardig en veilig bestaan.
Bron: RVD

http://www.eo.nl/tv/blauwbloed/artikel-detail/koningin-maxima-aanwezig-bij-cordaid-lunch-voor-stille-helpers/





15-05-2014, 13:59




Waar zou het meeste geld naartoe gaan?

15-05-2014, 14:37
http://https://www.cordaidmemisa.nl/jaarverslag2012/meest-gestelde-vragen/

3. Wat geven jullie uit aan overhead?
Wij maken kosten om donateurs te werven, echter Cordaid en haar fondsen hebben een CBF Keurmerk. Het CBF houdt toezicht op het bestuur, beleid, de bestedingen, fondsenwerving en verslaglegging van dat goede doel. Van het CBF mogen wij maximaal 25% aan kosten maken. Cordaid zit met een kostenpercentage van 22,1% onder dit maximum. Uiteraard is het jammer dat er toch 22,1% moet worden besteed aan kosten. Echter, als we geen kosten maken om donateurs te werven, halen we geen geld binnen voor onze projecten. U kunt de kosten die wij maken dus ook als een soort van ‘investering’ zien. Door deze investering gaat er immers méér geld naar onze projecten als anders het geval zou zijn.


Zit overigens slordige fout in: als > dan