Bekijk volle/desktop versie : Enorme explosie verwoest historisch hotel in Aleppo



08-05-2014, 11:59
Een 'enorme explosie' heeft vandaag een hotel en nog enkele gebouwen in de Syrische stad Aleppo verwoest. De panden stonden in een wijk die in handen is van de regering. Dat heeft de Syrische staatstelevisie gemeld.

Bij de ontploffing zijn veel militairen en leden van regeringsgetrouwe milities om het leven gekomen, meldden zowel officiële bronnen als rebellen.

Ook de televisiezender van de activisten in Aleppo, Sham News Network, maakte melding van de explosie. Het zou om het befaamde Carlton hotel gaan. De regeringsgetrouwe troepen gebruikten het vlakbij de citadel van Aleppo gelegen hotel als basis.

De rebellen zouden een grote hoeveelheid explosieven hebben geplaatst in een tunnel die ze onder het hotel hadden gegraven en die van een afstand tot ontploffing hebben gebracht. Volgens het Observatorium is het hotel volledig verwoest.

Aleppo is de grootste stad van Syrië en vormde voorheen het commerciële hart van het land. Sinds ze er halverwege 2010 een offensief begonnen is de stad gedeeltelijk in handen van rebellen. De afgelopen maanden heeft de Syrische luchtmacht wijken die in handen zijn van de rebellen onophoudelijk bestookt. De rebellen sloegen terug met mortieraanvallen en aanslagen met autobommen in woonwijken, waarbij tientallen doden vielen.


http://www.volkskrant.nl/vk/nl/13828/Burgeroorlog-in-Syrie/article/detail/3651458/2014/05/08/Enorme-explosie-verwoest-historisch-hotel-in-Aleppo.dhtml