Bekijk volle/desktop versie : aub lees dit ...05-04-2002, 22:48
hallo,ik heb een vraagje. De laatste tijden sta ik stil bij iedere gebeurtenis .Ik denk dan "waarom?" "waarom?" "waarom?"....
Ik heb een heel goede vriendin. Ze heeft goed gestudeerd en had een jobje naar haar hart. Ze zat in de fleur van haar leven. Net gestudeerd,meteen werk gevonden,... kortom ze had al wat ze wou. Ook is ze erg leuk en mooi. Iedereen was gek op haar. Iedereen vroeg om haar hand,... maar ze wou eerst zeker zijn van haar studies en werk en daarom stelde ze het uit tot ze werk had en zeker was dat ze er mocht en wou blijven. En ja hoor. Ze had werk en ze deed het ook graag. Tot een ongeval haar alles afnam. Nee ze is niet dood,.. ze is verlamd. Ze zit in een rolstoel. 24 jaar en in een rolstoel. Mensen dit is echt wel erg. Maar ze is zo optimistisch en ze zegt dat als God het wilt,.. ze wel terug zal kunnen stappen. Wij weten beter hoor. Het komt nooit meer goed. Ik weet wel dat iedereen zegt dat ALLAH groot is,.. maar nu,... nu ziet de wetenschap geen verbetering om haar te genezen. Het is 100% definitief. Tenzij er morgen een mirakel gebeurt (om eerlijk te zijn hoop ik daar op). Maar ze blijft lachen en blijft genieten van het leven. Ze zit nu wel de hele tijd thuis,... maar ze gaat volgend jaar weer aan de slag. Dus ze neemt het eigenlijk wel goed op (tot nu toe toch). .......... Maar mannen,... waarom krijgt zo een meisje als haar dan geen kans om te trouwen? Is het omdat je in een rolstoel zit dat je niets meer kunt? Echt waar ik zie nu hoe niemand nog naar haar omkijkt. Ja , als ze kijken is het uit medelijden "miskienaaaa". Daar ergert ze zich het meest aan. Hoe de mensen haar zo aanstaren net of ze is mentaal gehandicapt. Maar nee hoor,.. het is enkel het feit dat ze niet kan lopen. Ze zit voor de rest van haar leven in een rolstoel en de mensen zeggen "miskiena" ipv haar hoop te geven dat het leven ook zo kan verder gaan. Ik zelf erger me aan het feit dat ze nooit meer zal kunnen trouwen. Dat was wat ze wou. Trouwen en kinderen krijgen . Dat was haar wens,... maar een ongeluk hield haar geluk tegen. Ik dacht dat er mannen zouden zijn die met haar zouden trouwen omwille van wie ze was en niet omwille van haar rolstoel ,.. blijkbaar heb ik het mis. Niemand kijkt nog om naar haar. Ze doet alsof ze het niet erg vindt. Maar geloof me ,... zoiets kwetst. En het is vooral de marokkaanse mannen die geen meisje met een gebrek willen. Eens ze zien dat iemand mankt of zo dan is ze al afgeschreven. En het ergste van al is,.. ze kan nog alles doen. Op korte tijd heeft ze veel bijgeleerd. Ze kan ook nog koken en zo. Dat kan ik zelfs niet en ik kan wel lopen! Ik bedoel ze kan zo veel dingen ,... maar ze zit in een rolstoel. ......
Mannen nu vraag ik jullie,... is het zo erg dat iemand in een rolstoel zit als je van haar houdt? Waarom kijken jullie steeds naar het uiterlijk? naar die rolstoel? ..... aub help mij.
Graag had ik mensen met ongeveer dezelfde ervaringen ook eens gehoord.
Mensen die mn verhaal zielig vinden ,.. wel ik zou het ten zeerste appreciëren moesten zij hun commentaar gewoon achterwege laten. Dank u

05-04-2002, 23:23


Assalaamoe aleikoem wa rahmatellahi ta'ala wa barakatoeh, Broeders en Zusters.

Ten eerste Tawakkal 'ala Allah! Allah is de Genezer!

Ten tweede als ze zal trouwen (Qadr) dan zal dit gebeuren, of ze nu in een rolstoel zit of niet.

Weet je waar ik zo moe van wordt? Marokkanen dit, marokkanen dat. Dan wordt er wel gezegd dat Nederlanders racisten zijn, maar ik hoor vaker negatieve, denigrerende en discriminerende opmerken van Marokkanen over Marokkanen.

Z'ama een marokkaan zou beter moeten weten dan alleen naar de lichamelijke toestand te kijken....Yani heeft iedere marokkaan een Rode S in een geel vlak op zijn borst? Behoort een Marokkaan beter te zijn dan anderen? Wat een geouwe neel over nationaliteiten zeg. Ongelovelijk! Z'ama die lijntjes op de landkaart maken een mens specialer of achtelijker!

Denk eens verder dan je neus lang is (niet speciaal tegen jou gericht, meer in het algemeen tegen een ieder die dit soort opmerking maakt/gedachtes heeft)

Maar laat ik maar ophouden, dit was toch niet het soort antwoord waar je op zat te wachten.

M'a salaama.

05-04-2002, 23:38
Beste Xenofoob...

Mag ik reageren...ik heb geen ervaring...

Maar ik wil het volgende kwijt...over het feit waarom Marokkaanse mannen, meisjes met een gebrek/storing gewoon links laten liggen en voorbijwandelen...

Waarom doen ze dat...wat is de reden hiervan...wat is de oorzaak van dit denken...

1 feit staat vast als een rots...de meeste "Marokkaanse" mannen zoekt altijd naar de gemakkelijkste weg/manier van he leven...en doet zo onschuldig als een klein kind...namelijk kinderachtig...

Hij wil een jong meisje
Hij wil een maagd
Hij wil een mooi meisje,en fysiek perfect
Hij wil een meisje die naar hem luistert en gehoorzaamt
Hij wil een meisje dat kan koken,en thuis kan zitten
Hij wil een meisje dat gek op hem is, en dat ook regelmatig zegt
Hij wil een meisje dat "zijn kinderen" goed opvoedt
Hij wil een meisje dat haar leven aan hem geeft

Maar een meisje met een rolstoel...dat past niet in zijn gedachtengang...
Dat betekent inleveren...en verantwoordelijkheid bij krijgen...dus...wegwezen...

Deze soort mannen zijn eigenlijk volwassen kinderen...die het leven eigenlijk niet snappen...

Natuurlijk heb je ook correcte en volwassen Marokkaanse mannen...die zuiver en verantwoord handelen...maar helaas ze zijn in de minderheid...

Ik hoop incha allah dat ze één van de laatst genoemde groep mannen...op haar weg tegekomt...


Veel sterkte voor je vriendin...Justice.

06-04-2002, 09:39
Beste Moesab,

Inderdaad,.. een antwoord als die van jou had ik niet verwacht. Maar wat ik zei over marokkanen slaagt natuurlijk niet op alle marokkanen. En ik zei het omdat ik gewoon geen andere keus krijg dan dit te zeggen. Ik heb genoeg gezien en ik zie dat het gewoon zo is,... dat marokkanen (weer een veralgemening) zo zijn.En ja natuurlijk bepaald hun herkomst veel over hun gedrag. Ja die lijntjes op de landkaart zeggen genoeg! Maar natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen en zo,...
Moheem, ... een antwoord als die van jou kon ik best missen. Ik heb echt geen nood aan iemand die me eens de les leert. Ik ben een student en mag best zeggen dat ik het ook goed doe op school wat alleen maar il zeggen dat ik oud en wijs genoeg ben om voor mezelf iets uit te maken over hoe wie of wat is. Maar wat ik in mn vorige bericht zei is gewoon een vraag ten gevolge van wat ik zie. Een Nederlander en een Belg zou veel minder snel naar die rolstoel kijken. Ja natuurlijk zijn er ook daar weer uitzonderingen. Ik zeg dit omdat ik er nu eenmaal op let.
Maar weet je wat beste Moesaab? ... je zal me ongelijk blijven geven tot het jouw eigen zus, nicht of beste vriendin overkomt,.... dan pas (maar moge Alla het hen besparen).

beslama

06-04-2002, 09:40


Ik ben die tekst van gast geschreven.Had vergeten in te loggen.Beslama

06-04-2002, 09:43
hoi Gast,

Bedankt voor je reactie. Ja ik zou ook niet weten wat ik als antwoord verwacht. Ik heb het wel op de forum gezet, .. maar wat verwacht ik nu eigenlijk?
eigenlijk hoop ik gewoon dat er eens een dag komt waarop de mensen eens anders gaan denken. Niet zo bekrompen. Dat is al.

06-04-2002, 10:03
Xenofoob dat zijn nog decenia lang duren voordat de man gaat veranderen en niet meer bekrompen zal zijn.
Typisch bij marokkanen het moet altijd anders zijn bij ons.Nooit doen ze normaal zoals een echte man moet zijn.
Zehma dat noemt zich een man laat me niet lachen ...

Geschreven door Stille


Beslama

07-04-2002, 20:30
Salaam

Die gast ben ik John dus

Beslama

08-04-2002, 17:51
Aselaamoehalaikoem

Ik wou ff reageren op dieee ... hoe heetie nou?
Gast .. ja dat is em
dat marokkaanse meisjes niet een belg mogen trouwen
ik vraag me alleen af van wie niet ??
Het staat nergens in de Qoran vermeld beste jongen
Het is toegestaan om te trouwen met wie je wilt zolang hij maar moslim is... ( euhh dan zijn er aantal uitzonderingetjes voor mannen,en dat wil dus niet zeggen dat vrouwen lager zijn, maar daar heeft Allah allemaal hele goede redenen voor!)

Okey dan, dat is eruit!

xgroetjesx

08-04-2002, 19:02
Nounja die tekst van Gast heb ik geschreven.Sinds wanneer mag je trouwen met een belg?Als ik belg zeg dan bedoel een jongen die geen moslim is.
Ik weet heus wel dat je met een belgische moslim mag trouwen.Maar die zijn heel schaars.
By the way ik ben geen jongen maar een meisje.


Beslama

08-04-2002, 19:52
Assalaamoe aleikoem wa rahmatellahi ta'ala wa barakatoeh, Broeders en Zusters. Niet-moslims ook gegroet.


Yani Gair InshaAllah, je kijkt niet eens naar de inhoud alleen naar de woordjes.

Moge Allah ons leiden. En InshaAllah zal je geen problemen ondervinden op Yoma-l-Qiyama voor deze woorden.

Verbittering....denk je werkelijk dat ik zoals jou zou gaan denken wanneer het iemand gebeurt die dicht bij mij staat?

A'oedhoe Billah!

Dus Mr de Student denkt dat hij op zo een leeftijd niet meer gecorrigeerd hoeft te worden. MashaAllah gelukkig denkt niet onze hele Ummah zo, dan zouden we nog verder weg zijn, dan we nu al zijn!

Moge Allah ons vergeven en ons belonen met jennah tal-Firdous. Amien ya Rabb.

08-04-2002, 21:53
Hoi lieve Xenofoob,

Ik heb je verhaal met veel belangstelling gelezen omdat mijn hart werkelijk naar jou en je vriendin uitgaat. Ik vind ook dat je vriendin in haar handjes mag klappen met zo'n toffe vriendin die haar steunt door dik en dun. Geloof me, ik kan er over meepraten.

Ik ben zelf een jonge vrouw met een spierziekte sinds mijn puberteit. Ik zit niet in een rolstoel, maar heb wel moeite met lopen en helaas heb ik ook moeite met andere dingen. Maar Homdulillah heb ik net als je vriendin een hele positieve instelling. Je kunt werkelijk alles bereiken wat je maar wilt, zeg dat maar tegen je vriendin. Wat je zegt over dat je telkens de vraag WAAROM stelt, lieverd doe dat niet. Alles heeft zijn redenen, geloof me maar.

Wat je ook vertelde over je vriendin dat ze haar innerlijke en uiterlijke schoonheid had, maar dat mensen toch op het feit oordelen dat ze een handicap heeft. Ik kan er werkelijk gezegd over meepraten. Ze beschouwen je niet als een geschikte huwelijkskandidaat. Dat is hard, maar ik geloof toch in Allah en hij heeft zo zijn plannen met ons, al maak ik me ook soms schuldig hieraan. Ik ben helaas op dat betreft nog bezig, maar ik ga de goede richting op. En als ik het kan, dan kan je vriendin dat ook. Het is vooral moeilijk als je door je directe omgeving (on)bewust wordt gekwetst. Zoek steun in je geloof lieverd, want dat brengt je heel veel rust, liefde, geborgenheid etc.

"OH, GIJ DIE GELOOFT, ZOEKT HULP MET GEDULD EN GEBED, VOORZEKER, ALLAH IS MET DE GEDULDIGEN"

Mocht je nog vragen hebben dan kun je me altijd emailen, die kun je vinden bij mijn profiel.

Veel liefs en sterkte,
Khadija

09-04-2002, 00:46


In Naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle,

Beste zuster al salaam 3leikum wa ra7matuhllah wa baraktuh wa salatu wa salaam 3la nabiyiena mu7ammad moestafa al Karim sala lahoe 3leihie wa salaam taslima kathira 3alayhie wa 3la ahliehie azma3ien

ya eijoehaladiena amanoe takoe llahoe 7aka toekatih wa latamoetoena ila wa antoem muslimoen
(Soerrat ali imraan3 aya 102)

ama ba3t fa beste broeders en zusters in de islam fa laat Allah deze zuster behagen en haar imaan versterken inshallah misschien kunnen we enig vertrouwen(vanuit de Qur'an en sunnnah) geven aan deze oegt die terechte medelijden heeft fa Allah yagfa man ya sha wat zou gebeuren stond geschreven bij Allah en kan je niet veranderen fa de vraag waarom fa oegtie misschien kan de volgende hadith enig licht scheppen in die zin dat het een beproeving is en Allah beproeft wie Hij wil:


De boodschapper van Allah zei:
Het eerste dat de Pen in de beschermde tafel van de Vormen schreef was:
"Ik ben Allah. Er is geen God buiten Mij. Muhammad is Mijn dienaar en boodschapper en het beste van mijn schepping. Hij die zichzelf onderwerpt aan Mijn besluit en geduld toont ten tijde van Mijn beproevingen en dankbaarheid toont voor mijn zegeningen, noteer Ik als een waarheidslievende en hij wordt opgewekt met de "Siddiq waarheidslievenden, op de Dag van de Opetanding, en hij zal de tuinen binnengaan. Hij die zich niet onderwerpt aan Mijn besluit, en geen geduld toont bij Mijn beproevingen en ondankbaar is voor Mijn zegeningen:Laat hij vertrekken van onder Mijn hemelen en een ander Heer zoeken."


Overgeleverd door: Ibn Abbas

en

Aboe Yahya ibn Soehaib ibn Sinaan verhaalt dat de Boodschapper van Allah zei:
"Hoe wonderlijk is het geval van de gelovige; er is goeds voor hem in alles en dit is bij niemand anders het geval dan bij de gelovige. Wanneer hij jets aangenaams ervaart, uit hij zijn dankbaarheid tegenover Allah, en dat is goed voor hem; wanneer hij tegenslag ervaart, heeft hij er geduld mee, en dat is goed voor hem."

Overgeleverd door: Moslim

en een korte "Geduld is alleen dat wat je doet op het moment van de eerste schok van het verdriet."


fa wanneer deze oegt al karima geduld heeft oegtie fa haar zonden vallen punt een weg van haar door deze beproeving/kwelling omdat de profeet zei:

Geen muslim(a) lijdt aan iets al is het een prik van een doorn zijn zijn/haar zonden vallen weg(door die ziekte of kwelling wat dan ook)als bladeren die van een boom vallen.

punt twee is het namelijk als muslima zijnde deze gebeurtenissen iedereen kan overkomen fa we bidden tot Allah dat Hij het goede voor ons heeft en deze oegt inshalah haar lijden zullen beloond worden in het janat al na3iem inshalah.
Fa het enige wat je kan zeggen iets de woorden vanuit de Qur'an en sunnah fa ALlah zegt:

2:156. Zij die, wanneer een rampspoed hen achterhaalt, zeggen: "Voorzeker, wij zijn van Allah en tot Hem zullen wij wederkeren".

fa dit geld in alle situaties wanneer je deze deel van de aya zegt ina lilahie wa ilahie razie3oen de 7asanat komen.
Met beeld op die oegt is het namelijk zo dat het binnen de kader van een beproeving is, en je gelooft niet totdat je beproeft wordt door verschillende feiten zoals Allah opsomt

2; 155. En Wij zullen u een weinig beproeven door vrees, honger, verlies van bezittingen, levens en vruchten; maar verkondig blijde tijdingen aan de geduldigen

en zowaar waarschuwt Allah ons al voor het feit dat als je leeft het niet altijd makkelijk zal gaan maar Hij belooft blijde tijdingen voor de geduldigden dus voor deze oegt inshalah al ra7ma mina llah sub7ana wa ta3ala fa ALlah zegt in soerrat al 3ankabout de eerste verzen:

1. Alif Laam Miem.
2. Denken de mensen dat zij (met rust) zullen worden gelaten, alleen omdat zij zeggen: "Wij geloven" zonder dat zij zullen worden beproefd?
3. Wij beproefden degenen die vóór hen waren

Tenslotte inshalah heb vertrouwen dat Allah je zegent inshalah fa Allah zegt in soerrat Ibrahim:

12. "En waarom zouden wij niet in Allah vertrouwen wanneer Hij ons onze wegen heeft getoond? En wij zullen voorzeker al het kwaad dat gij ons doet met geduld dragen. Laat daarom allen die willen vertrouwen, in Allah hun vertrouwen stellen."

Fa over het onderwerp huwelijk fa oegtie ik kan natuurlijk niet namens alle mannen spreken fa zowaar een vrouw wordt(volgens de Profeet) om 4 redenen getrouwt
1Geld/rijkdom
2familie/achtergrond
3Geloof
4Schoonheid

fa de Profeet adviseerde men de vrouw te trouwen waarin haar geloof het beste is dus met andere woorden ze vreest Allah en ze vertrouwt op Allah fa menig persoon volgt deze sunnah inshallah fa zowaar zal Allah je zegenen als je deze regels volgt.(positief blijven)
Fa een broeder zou deze owkat moeten kennen maar Allahoe a3lam fa je kan alleen tot Allah bidden je een moemien geven die naar deze feiten kijkt.

Deze oegt mashallah ze blijft al 7amdulilah positief fa ze zal stappen als het in dit leven niet is dan het volgende wel inshalah fa dit is niet het enige leven dat moet je niet vergeten.
Fa persoonlijk probeer ik de capiciteiten en voorbeeld van Onze profeet te nemen en de kwaliteiten van Allah zoals vergevensgezindheid enzovoort
fa ook het feit dat Allah kijkt naar de harten(niet naar hoe je deruit ziet ) zo ook zou een man en vrouwen naar elkaars harten kijken en niet uiterlijkheden dat is maar bijzaak en verleiding(dus verplicht allah daar consequent mee om te gaan).

Ik wens voor haar hetgeen wat ik voor mezelf wens een oprechte moemien inshallah fa bij Allah is alles mogenlijk inshalah en zowaar klink in hoe je haar beschrijft hoe ze over haar situatie denkt een sterke muslima fa de Profeet zei:

Een sterke gelovige is beter en meer geliefd bij Allah dan zwak gelovige. Verlang van alle goede dingen dan wat je baat. Blijf Allah om hulp vragen en GEEF NOOIT OP. Als je getroffen wordt zeg dan niet' had ik dit zo en zo maar gedaan, maar zeg Allah heeft het zo bepaald en deed zoals Hij wilde. en voorwaar het woord "als" opent de weg van saytaan. (verhaalt door aboe horaira in de verzameling van muslim)

Fadkoeroellaha adkoerkoem wa skoeroe ni3mahie wa la takkfoeroen wa la dikrie llahoe akbar wallahoe ya3lamoe bima yasna3oen
akoeloe xxxxxe hada wa stagfiruh walie walakoem wa zami3iel muslim ameen ameen wa agirna da3wana alil7amdulilahie rabiel3alamien

wa salaam 3leikum wa ra7matuhllaha wa barkatuh

abdoel Aziz

p.s einde soerrat yoenoes 109. En volg hetgeen u is geopenbaard en wees standvastig, totdat Allah oordeelt. En Hij is de beste Rechter.

09-04-2002, 07:37
salaam Abdul,
Bedankt voor uw reactie en uw wijze woorden (van Allah) die u met ons meedeelde.

28-04-2008, 05:49

Citaat door xenofoob:
hallo,ik heb een vraagje. De laatste tijden sta ik stil bij iedere gebeurtenis .Ik denk dan "waarom?" "waarom?" "waarom?"....
Ik heb een heel goede vriendin. Ze heeft goed gestudeerd en had een jobje naar haar hart. Ze zat in de fleur van haar leven. Net gestudeerd,meteen werk gevonden,... kortom ze had al wat ze wou. Ook is ze erg leuk en mooi. Iedereen was gek op haar. Iedereen vroeg om haar hand,... maar ze wou eerst zeker zijn van haar studies en werk en daarom stelde ze het uit tot ze werk had en zeker was dat ze er mocht en wou blijven. En ja hoor. Ze had werk en ze deed het ook graag. Tot een ongeval haar alles afnam. Nee ze is niet dood,.. ze is verlamd. Ze zit in een rolstoel. 24 jaar en in een rolstoel. Mensen dit is echt wel erg. Maar ze is zo optimistisch en ze zegt dat als God het wilt,.. ze wel terug zal kunnen stappen. Wij weten beter hoor. Het komt nooit meer goed. Ik weet wel dat iedereen zegt dat ALLAH groot is,.. maar nu,... nu ziet de wetenschap geen verbetering om haar te genezen. Het is 100% definitief. Tenzij er morgen een mirakel gebeurt (om eerlijk te zijn hoop ik daar op). Maar ze blijft lachen en blijft genieten van het leven. Ze zit nu wel de hele tijd thuis,... maar ze gaat volgend jaar weer aan de slag. Dus ze neemt het eigenlijk wel goed op (tot nu toe toch). .......... Maar mannen,... waarom krijgt zo een meisje als haar dan geen kans om te trouwen? Is het omdat je in een rolstoel zit dat je niets meer kunt? Echt waar ik zie nu hoe niemand nog naar haar omkijkt. Ja , als ze kijken is het uit medelijden "miskienaaaa". Daar ergert ze zich het meest aan. Hoe de mensen haar zo aanstaren net of ze is mentaal gehandicapt. Maar nee hoor,.. het is enkel het feit dat ze niet kan lopen. Ze zit voor de rest van haar leven in een rolstoel en de mensen zeggen "miskiena" ipv haar hoop te geven dat het leven ook zo kan verder gaan. Ik zelf erger me aan het feit dat ze nooit meer zal kunnen trouwen. Dat was wat ze wou. Trouwen en kinderen krijgen . Dat was haar wens,... maar een ongeluk hield haar geluk tegen. Ik dacht dat er mannen zouden zijn die met haar zouden trouwen omwille van wie ze was en niet omwille van haar rolstoel ,.. blijkbaar heb ik het mis. Niemand kijkt nog om naar haar. Ze doet alsof ze het niet erg vindt. Maar geloof me ,... zoiets kwetst. En het is vooral de marokkaanse mannen die geen meisje met een gebrek willen. Eens ze zien dat iemand mankt of zo dan is ze al afgeschreven. En het ergste van al is,.. ze kan nog alles doen. Op korte tijd heeft ze veel bijgeleerd. Ze kan ook nog koken en zo. Dat kan ik zelfs niet en ik kan wel lopen! Ik bedoel ze kan zo veel dingen ,... maar ze zit in een rolstoel. ......
Mannen nu vraag ik jullie,... is het zo erg dat iemand in een rolstoel zit als je van haar houdt? Waarom kijken jullie steeds naar het uiterlijk? naar die rolstoel? ..... aub help mij.
Graag had ik mensen met ongeveer dezelfde ervaringen ook eens gehoord.
Mensen die mn verhaal zielig vinden ,.. wel ik zou het ten zeerste appreciëren moesten zij hun commentaar gewoon achterwege laten. Dank u


;