Bekijk volle/desktop versie : 'Losgeld gevraagd voor ontvoerde Nederlanders'



06-05-2014, 11:30
De ontvoerders van de drie Nederlanders in Nigeria hebben tien miljoen naira (ruim 45 duizend euro) losgeld geëist.





Dat heeft de Nigeriaanse politie dinsdag gemeld aan RTL Nieuws. Het drietal zou nog in leven zijn. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan dinsdag niet direct bevestigen of daadwerkelijk losgeld is gevraagd. Mocht er inderdaad geld gevraagd worden voor de vrijlating van de Nederlanders dan gaat de overheid daar niet op in. "De overheid onderhandelt nooit bij ontvoeringen en betaalt ook nooit losgeld", aldus een woordvoerder.

De drie Nederlanders werden zondag ontvoerd door onbekende, gewapende mannen in de plaats Letugbene. Ze waren op bezoek bij een lokale koning. Ze werden in een boot overvallen door de militanten die met kalasjnikovs kwamen aanvaren. Het zou gaan om Erhard Leffers en Marianne Vos uit Dedemsvaart en Jan Dries Groenendijk.


Het viertal was in Nigeria om het actiemagazine Inside Niger Delta te promoten. Het blad wordt uitgegeven door drukkerij Gerrits & Leffers, waar Leffers de eigenaar van is. Vos was mee als assistent. Groenendijk is documentairemaker. Een vierde reisgenoot, de Nigeriaanse activist Sunny Ofehe, die in Rotterdam woont, werd in de nacht van maandag op dinsdag vrijgelaten.

07-05-2014, 18:08


varkensvlees is goedkoop ;D