Bekijk volle/desktop versie : Boko Haram dreigt ontvoerde meisjes op markt te verkopen



05-05-2014, 16:30
Boko Haram dreigt de honderden door de terreurgroep ontvoerde Nigeriaanse schoolmeisjes te verkopen.



Leider Abubakar Shekau uitte dat dreigement maandag in een videoboodschap, waarin hij voor het eerst verklaarde dat de bijna driehonderd meisjes in handen van zijn strijders zijn. "Ik heb jullie meisjes ontvoerd", zei Shekau over de op 15 april verdwenen tieners. "Bij Allah, ik zal ze op de markt verkopen." Het is onduidelijk wanneer de videoboodschap, die een uur duurt en bol staat van de geweersalvo's en vrome uitroepen, is opgenomen.

Vorige week deed het nieuws de ronde dat sommige meisjes voor een appel en een ei als bruid aan hun ontvoerders waren verkocht. Anderen zouden zijn meegevoerd naar Kameroen en Tsjaad. Van de meer dan driehonderd uit een school in het afgelegen noordoosten ontvoerde meisjes hebben er 53 weten te ontsnappen. Volgens de politie worden er nog 276 vermist.


Een Korangeleerde, die zegt dat Boko Haram losgeld vraagt voor de gijzelaars en daartoe bemiddelt, zegt dat twee meisjes zijn bezweken aan slangenbeten. Nog eens twintig zijn ziek. De Nigeriaanse regering ligt zwaar onder vuur wegens de massaontvoering en haar onvermogen die te verijdelen of op te lossen. Demonstranten wrijven president Goodluck Jonathan aan dat het lot van de meisjes hem koud laat.


De president ontkent dat echter in alle toonaarden en beweert dat hij alles in het werk stelt om hen te bevrijden. Maandag sprong Jonathans vrouw Patience voor hem in de bres. Ze betichtte de leiders van een protestmars ervan zelf tot Boko Haram te behoren. Ook zei ze te twijfelen of de ontvoering wel echt heeft plaatsgevonden en opperde ze dat die is verzonnen om haar echtgenoot zwart te maken.


Volgens een van de organisatoren van de mars heeft de politie de protestleiders opgepakt op last van de first lady. De staf van Patience Jonathan sprak dat maandag echter tegen.

05-05-2014, 16:32



Citaat door Redactie:
[Ook zei ze te twijfelen of de ontvoering wel echt heeft plaatsgevonden en opperde ze dat die is verzonnen om haar echtgenoot zwart te maken.
Uiteraard.

05-05-2014, 16:34
'Boko Haram dreigt ontvoerde meisjes op markt te verkopen'

Da's logisch voor een achterlijke, middeleeuwse KLOOTZAK.

05-05-2014, 16:41
Wie zouden die arme meisjes willen kopen ? Is daar echt een markt voor ? De slavernij is toch al een lange tijd geleden afgeschaft ?

05-05-2014, 16:58


De vrouw van de Nigeriaanse president wordt beschuldigd van machtsmisbruik. Twee vrouwen die een betoging organiseren in verband met de grote ontvoeringszaak in Nigeria zeggen dat Patience Jonathan haar man en diens regering van alle blaam wil zuiveren door met modder te gooien naar anderen.

De vrouwen zijn volgens mevrouw Jonathan lid van de terreurbeweging Boko Haram, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de ontvoering van bijna 300 Nigeriaanse meisjes.

"Door ons te beschuldigen probeert zij de aandacht af te leiden van de incompetentie van de regering van haar man", zegt één van de vrouwen. Zij en haar vriendin werden op last van mevrouw Jonathan opgepakt, de vriendin zit nog steeds vast.
Geen idee

President Goodluck Jonathan zelf geeft toe dat de veiligheidsdiensten nog altijd geen idee hebben waar de 276 vermiste schoolmeisjes worden vastgehouden. Het was de eerste keer dat de president in het openbaar over de zaak sprak. Jonathan kwam eerder onder vuur te liggen omdat hij niets van zich liet horen.

De meisjes werden half april in het noordoosten van Nigeria ontvoerd door gewapende mannen, die mogelijk waren aangesloten bij de extremistische organisatie Boko Haram. 53 meisjes wisten tot nu toe te ontsnappen.

06-05-2014, 17:07
Ha verkopen meisjes hun noem zich moslim het is haram dus die boka haram noem zich nu pooier geen moslim veel denken dat hun echt moslims zijn maar hun speel met zich zelf


06-05-2014, 17:09
Net alles Syria dat hun moslim noemen eigen broeders vermoorden en die marokkanen die daar heen gaan hun denken echt dat hun geur van paradijs ruiken ik denk niet eigen ouders achter laten huilen