Bekijk volle/desktop versie : Overwinning



02-05-2014, 22:56
Wanneer zullen de moslims de overwinning krijgen?

Moslims zullen de overwinning bereiken als ze terugkeren naar het in praktijk brengen van het Boek van Allah en de Soennah van hun profeet (salalahu alayhi wa sallam), de kennis van tauwhied verspreiden, waarschuwen tegen alle mogelijke vormen van Shirk en hun vijanden met alles wat zij aankunnen confronteren.

Allah de Verheven zegt interpretatie van de betekenis: ''O jullie die geloven, als jullie (de godsdienst van Allah) Allah helpen, dan zal Hij jullie helpen en jullie voeten stevig (op het slagveld) plaatsen.'' {Soerat Moehammed 47, aayah7}.

En Hij de Verhevene zei ook: ''En Allah heeft degenen onder jullie die geloven en goede werken verrichten belooft, dat hij hen zeker op aarde als gevolmachtigden aanstelt, zoals Hij degenen vóór hen als gevolmachtigden heeft aangesteld, en dat Hij hun godsdienst die Hem voor hen behaagden zeker bevestigt, en dat Hij voor hen na hun vrees (door) veiligheid vervangt. Zij aanbidden Mij en zij kennen Mij in niets deelgenoten toe. Maar wie daarna ongelovig zijn: zij zijn degenen die zwaar zondig zijn.'' {Soerat An-Noer 24, aayah55}.

En Allah de Verhevene heeft gezegd: ''En brengt wat jullie kunnen aan macht bij elkaar, om hen mee te bevechten.'' {Soerat Al-Anfaal 8, aayah 60}.

De Boodschapper van Allah (salalahu alayhi wa sallam) heeft gezegd: ''Kracht is boogschieten.'' {Muslim}

Mohammed Ibn Djamiel Zienoe.
De islamitische geloofsleer, uit het Boek en de authentieke Soennah.