Bekijk volle/desktop versie : Omdat ie zo mooi is: het doelpunt van Bale tegen Barca (video)

17-04-2014, 14:18
Real Madrid heeft voor de negentiende keer in de clubhistorie de Copa del Rey gewonnen.

In Valencia werd woensdag in de finale van het Spaanse bekertoernooi met 2-1 gewonnen van aartsrivaal FC Barcelona. Gareth Bale maakte vijf minuten voor tijd het winnende doelpunt. De eerste goal van Real Madrid viel al na tien minuten en werd gemaakt door Angel di Maria. Hij schoot na een snelle counter via de binnenkant van de paal raak. De Koninklijke, dat aantrad zonder de geblesseerde Cristiano Ronaldo, bleef vervolgens de betere ploeg.

De 1-1 van Marc Bartra halverwege de tweede helft kwam dan ook volledig uit de lucht vallen. Bij het winnende doelpunt van Bale speelde Bartra juist een negatieve hoofdrol. Hij verloor een duel aan de zijlijn en wist de razendsnelle aanvaller niet meer te achterhalen. De geweldige rush is hieronder te zien.

Barcelona kwam nog dicht bij een verlenging, maar Neymar raakte in de allerlaatste minuut de paal. Ondanks het verlies blijft Barcelona de club met de meeste Spaanse bekers in de prijzenkast. De Catalanen wonnen er 26. Ook Athletic Bilbao (23) staat op de eeuwige ranglijst nog boven Real Madrid.

17-04-2014, 14:20

Ik neem vandaag de Bale, kom ik sneller op mijn werk dan normaal.