Bekijk volle/desktop versie : De voordelen van het toestaan van 4 vrouwen



14-04-2014, 03:06
1 Het kan noodzakelijk zijn in sommige situaties:

Bijvoorbeeld wanneer de echtgenote een hoge leeftijd heeft of ziek is. Als de man zich dan beperkt tot deze vrouw, zal hij zijn kuisheid niet kunnen beschermen. Als zij kinderen van hem heeft en hij dan bij haar blijft, vreest hij dat hij last zal hebben van het nalaten van de geslachtsgemeenschap en... misschien vreest hij zelfs voor overspel. Maar als hij haar verlaat, scheidt hij haar van haar kinderen. Dit probleem is dus niet op te lossen, alleen door het hebben van meerdere vrouwen.

2 Het huwelijk zorgt voor contact en binding tussen de mensen:

Allah - Verheven is Hij - heeft de aangetrouwde verwantschap dan ook op één lijn geplaatst met het nagelacht. Allah - Verheven is Hij - Zegt interpretatie van de betekenis:

En Hij is Degene Die de mens heeft geschapen uit water en vervolgens gaf Hij hem nageslacht en aangetrouwdheid.
[ Soerah al-Foerqaan 25:54]

Het hebben van meerdere vrouwen brengt dus vele families bijeen en verbindt ze met elkaar. Dit is één van de redenen waarom de Profeet - sallalahu alayhi wa sallam - met meerdere vrouwen is getrouwd.

3 Het zorgt ervoor dat de eerbaarheid van een groot aantal vrouwen bewaard wordt:

Verder ook dat zij voorzien worden in hun behoeften, zoals het uitgeven van bezit, het hebben van een woning en het krijgen van nakomelingen. Dit is een zaak die de Wetgever (Allah) behaagt.

4 Er zijn er onder de mannen die een sterke geslachtsdrift hebben en niet genoeg hebben aan één vrouw:

Dit terwijl zij godvrezend en deugdzaam zijn en vrezen voor overspel. Maar zij willen hun behoeften bevredigen op een geoorloofde manier. Dus behoort het tot de barmhartigheid van Allah - Verheven is Hij - voor de schepping dat hij hun toestaat om meerdere vrouwen te hebben, op een manier die redelijk is.

Sheikh Mohammed ibn Saalih al-Oethaymien
{Az-Zawaadj}