Bekijk volle/desktop versie : Wie heeft er een goed recept voor croissants?



Pagina's : [1] 2

08-04-2014, 14:58
Wie kan mij helpen aan een goed recept? Eentje die je zelf hebt uitgeprobeerd en goed is gelukt.
Ik had er 1, maar die ben ik kwijt.

08-04-2014, 17:59




[video]https://www.youtube.com/watch?v=GgsN1gymxxY[/video]

08-04-2014, 18:03

Citaat door sweet_sarah:


[video]https://www.youtube.com/watch?v=GgsN1gymxxY[/video]

Zij is leukkk!! Heb haar channel opgeslagen. Ze heeft lekkere recepten he

Verstuurd met tapatalk

08-04-2014, 18:06

Citaat door Moedervan3:
Zij is leukkk!! Heb haar channel opgeslagen. Ze heeft lekkere recepten he

Verstuurd met tapatalk
Ik vind haar geweldig!! Hoe ze doet en praat, zo leuk. En ze kan bakken en koken als de beste.
Italiaanse he

08-04-2014, 18:07



Citaat door sweet_sarah:


[video]https://www.youtube.com/watch?v=GgsN1gymxxY[/video]

http://youtu.be/glrez9Teu4E

deze ga ik morgen maken!!

Verstuurd met tapatalk

08-04-2014, 18:11

Citaat door Moedervan3:
http://youtu.be/glrez9Teu4E

deze ga ik morgen maken!!

Verstuurd met tapatalk
Geweldig!!!!!!!

08-04-2014, 18:16
Croissantjes

- 1 kilo meel
- 2 eierenx
- 75 ml olie
- Half glas suiker (als je ze zoeter wilt hebben, kun je er meer suiker bij doen)
- Kneden met melk lauw
- Half bakpoeder
- 2 zakjes instantgist

Alles in de keukenmachine behalve de melk, want die doe je er beetje voor beetje bij tot een soepel deeg en dan laten rusten tot ze gerezen zijn. Dat merk je van zelf, als het deeg ongeveer twee meer zoveel is gewordenx
(overgenomen van iemand)
Daarna verdelen in 7 a 8 bollen. Uitrollen net als msemen met je handen en steeds met een mengsel van olie en gesmolten boter

Daarna met een pizzames in acht punten snijden en als croissanten vouwen en op een met pakpapier bedekte overplaat

Goed laten rijzen tot ze groter zijn geworden (ongeveer een half uur) en insmeren met kokos en bakken in de oven tot ze bruin zijn geworden van onder en boven

Ik weet niet precies de tijden van het rijzen en bakken want ik heb ze samen gemaakt met mijn moeder en moeders doen meestal alles op gevoelx

Je kunt de croissants ook vullen met chocoladevlokken of iets anders, die doe je bij het vouwenx

Als ze gebakken zijn, besmeren met honing of jam en strooi er wat kokos op, mag ook iets anders (chocolade, noten)

(overgenomen van iemand anders)

08-04-2014, 18:49

Citaat door Milky_:
Niemand?
Reken ook op mij! Ik kom eten!

08-04-2014, 20:34

Citaat door maaltje:
Reken ook op mij! Ik kom eten!

Ik kom ook


Mevr. Theelepel

08-04-2014, 23:36
Dank je wel dames.

Ik ben net klaar met croissants bakken. Had nog een recept gevonden. Ben kapot!

08-04-2014, 23:37
Je pakt de auto, fiets of brommer en rijdt naar de bakker mocht je ze daar niet lekker vinden of te duur...
rij of fiets door naar de lidl

Eet smakelijk laat me weten of het is gelukt!

08-04-2014, 23:38

Citaat door maaltje:
Reken ook op mij! Ik kom eten!
But ofcourse, my darling!

08-04-2014, 23:39



Citaat door nisrineke22:
Je pakt de auto, fiets of brommer en rijdt naar de bakker mocht je ze daar niet lekker vinden of te duur...
rij of fiets door naar de lidl

Eet smakelijk laat me weten of het is gelukt!
Te laat, ik ben net klaar.

08-04-2014, 23:47
deel je recpet dan?

08-04-2014, 23:54

Citaat door Milky_:
Te laat, ik ben net klaar.
soms denk ik ja wil ze ook maken heb het volgens mij 1 keer gedaan als ik me niet vergis
maar dan denk ik zoveel uren wachten bnaqes ik maak dan liever shen uitgebreide taart ofzo

hoop dat ze smaken besa7a volgende keer auto 2 keer links 3 keer rechts 2 euro en je hebt croissants zonder uren keukenwerk

Pagina's : [1] 2