Bekijk volle/desktop versie : Koning Mohammed VI rijdt in dikke Mercedes (video)



Pagina's : [1] 2 3 4 5

02-04-2014, 15:52
De Marokkaanse monarch gaat door het leven als 'King Cool'. Met zijn kleding en mooie auto's laat hij zien waarom hij deze bijnaam draagt.





Vorige week bezocht Mohammed VI Tanger en werd daar gespot terwijl hij in een Mercedes cabrio reed. Dit deed hij volgens Bouyafar zonder enige vorm van protocol. De koning was in Tanger voor een paar officiële plechtigheden, zoals het opzetten van projecten voor de burgers. Mohammed VI zou zichzelf niet zijn als hij na de werkzaamheden niet even een rondje gaat rijden.




[video=youtube;s-xI_5_XyYA]https://www.youtube.com/watch?v=s-xI_5_XyYA[/video]

02-04-2014, 16:25


Is die Mercedes van diamant?

02-04-2014, 17:03

Citaat door would_casa:
Omar ibn al-Khattab ra zou omdraaien in zijn graf.
Waarom zou ibn alkhatab in zijn graf draaien??

02-04-2014, 17:15
Dus omdat hij koning is mag hij niet in een mooie auto rondrijden? Beetje racistisch vind ik. Laat die man toch lekker, niemand die hij op dat moment kwaad doet.

02-04-2014, 17:16



Citaat door Vers_:
Dus omdat hij koning is mag hij niet in een mooie auto rondrijden? Beetje racistisch vind ik. Laat die man toch lekker, niemand die hij op dat moment kwaad doet.
Wel het milieu.

02-04-2014, 17:21
geniet ze het is je gegunt

02-04-2014, 17:30
Te groot contrast...

02-04-2014, 17:58

Citaat door would_casa:
Hij is Koning en dus verantwoordelijk voor zijn onderdanen. Alle inkomsten van het volk hoort hij eerlijk te verdelen. Alleen een eerlijke rechtgeleide leider zal genieten van de schaduw van Allah op de dag des oordeels. Het kan niet zo zijn dat jij een dozijn aan paleizen hebt en vette bakken terwijl men in krottenwijken leeft of op straat, geen gratis zorg of educatie kennen, moeten betalen voor gas, licht en water en zo kan ik een hele waslijst maken van tekortkoming in Marokko. Niet te vergeten dat de wetten van Marokko seculier zijn en dus goddeloos/kufr/shirk. Je gaat niet halal verklaren wat Allah haram heeft verklaard dat is shirk. Hij moet zich schamen om zo te pareren door de straten, terwijl men kapot gaat. Men is arm in Marokko ik zie het in casa om mij heen. Rijkdom is een beproeving. Als Allah iemand zwaar wilt straffen in het hiernamaals geeft hij hem rijkdom hier op aarde.
ok

02-04-2014, 18:12
@would_casa je hoeft deze mensen niks uit te leggen over islam ze zijn onwetend

02-04-2014, 18:14

Citaat door Rachid899:
@would_casa je hoeft deze mensen niks uit te leggen over islam ze zijn onwetend
Yep we zijn allemaal onwetend. Wetenschap is alleen aan jullie besteed inderdaad

02-04-2014, 18:15

Citaat door would_casa:
@tanjawi_chdid1

Als je wat zou weten over Omar ra dan zou je niet zo een vraag stellen. Zijn bijnaam was al Farouk. Onder zijn leiding at niemand van zijn gezin, totdat de mensen vol zaten. Hij gaf oudere mensen die de jizyaa niet konden ophoesten juist bijstand. Hoe kan het zo zijn dat we 1400 terug een bijstand regeling hadden voor niet-moslims en vandaag de dag in Marokko is dat niet eens mogelijk voor moslims. Schande!!!!!!!!!!
Kende hem niet, bedankt voor jouw educatieve zeer constructieve en bovenal verhelderende reactie

02-04-2014, 18:20
Jose Mujica, president van Uruguay,
doneert negentig procent van zijn salaris aan goede doelen. "Ik heb het niet nodig. Mijn vrouw heeft ook een prima inkomen, het is gewoon te veel. Anderen kunnen het geld goed gebruiken en daarom geef ik het weg."



02-04-2014, 18:25


Umar Radiyallahu ‘Anhu regeerde slechts voor 10 jaar. Maar deze periode was er een van voorspoed, zoals Arabië nog niet eerder had gekend. De Arabieren die, bij het begin van de islam tevreden waren met hun geiten en kamelen en voor wie alleen meel, dadels en olijfolie beschikbaar waren, kregen de rijkdommen van Irak en Iran. Voor de Arabieren kwamen de rijkdommen in zulke grote hoeveelheden als zij nooit eerder hadden kunnen denken. Het resultaat was dat er in Arabië geen armoede meer heerste. Het nationale inkomen van die moslim economie behoorde toe aan het volk en niet aan de leider.

‘Umar Radiyallahu ‘Anhu had het duidelijke idee in gedachten dat alles wat bij de staat binnenkwam niet bestemd was om zijn eigen zakken te vullen maar gebruikt moest worden voor het welzijn van zijn volk. Hij had voor hem de voorbeelden van de profeet Sallallahu ‘Alayhi Wasalam en de eerste Khaliefah Abu Bakr Radiyallahu ‘Anhu. In de islam is de Khaliefah een beheerder en nooit een eigenaar. ‘Umar Radiyallahu ‘Anhu realiseerde zich dit goed. Zijn aandeel was hetzelfde als die van een gewone moslim onder het volk. Zijn salaris van Bayt al-Maal (schatkist van de staat) was voldoende voor voedsel en kleding.

Het leger, vrouwen en zelfs nieuw geborenen ontvingen salarissen. Dit alles was het resultaat van het economische systeem dat ‘Umar had opgericht, hetgeen gebaseerd is op basis van gelijkheid- opgelegd door de islam. Het was het systeem dat van de rijken nam om het vervolgens onder de armen te verdelen, zodat er geen klasse verschillen ontstonden maar een economische gelijkheid. Dit systeem begon echter al tijdens het leven van de profeet Sallallahu ‘Alayhi Wasalam. Maar tijdens zijn leven werd de islam naar alle hoeken van de wereld verspreid waardoor hij Sallallahu ‘Alayhi Wasalam en zijn volk zich dikwijls moesten verdedigen en voornamelijk bezig waren met de da’wah (uitnodiging tot islam).

Het economische systeem van de islam is gebaseerd op het geloof dat de mens geschapen werd om te werken voor de schepping van Allah Subhanahu Wata’ala waarin geen onderscheid is tussen de mens, behalve op het gebeid van Taqwa (vroomheid, vrees voor Allah).

In dit systeem behoort alles toe aan Allah Subhanahu Wata’ala en de oorzaak van de schepping van de mens is dat hij werkt voor het verwerven van dit systeem. Het hoofd van een staat wordt beschouwd als de Khaliefah van Allah Subhanahu Wata’ala en de Zakaah (armenbelasting) die hij de moslims oplegt en verzamelt zijn bedoeld voor het verspreiden van de Wil van Allah Ta’ala. De Zakaah die door de staat wordt opgelegd is niet een gewone belasting; het is een religieuze verplichting en als iemand de Zakaah bewust weigert te betalen, is zijn geloof niet compleet. De islam geeft ons aldus een ideaal en goed doordacht systeem.

De islam verbiedt rente in iedere vorm omdat een persoon die geld leent aan andere met een vastgestelde koers rente voor een bepaalde periode, zich niet bekommert of diegene (aan wie hij leent) enige winst verdient of een groot verlies lijdt. Hij krijgt zijn rente terug na de vastgestelde tijd. Het economische systeem van ‘Umar Radiyallahu ‘Anhu laat zien dat zelfs vandaag de dag een economisch systeem gebaseerd op de islamitische principes efficient en succesvol kan zijn.

De islam is het enige systeem dat voor ongeveer 30 jaar (Khulafah ar-Rashidun 2) in praktijk werd gebracht en de kracht heeft het hoofd te bieden aan de problemen die de moslims tegenwoordig over de hele wereld tegengekomen. Dit systeem is de balsem voor de wonden van een mensheid die lijdt. Laten we hopen en Doe’a doen dat we oprecht kunnen werken voor de zaak van islam.

Voetnoten:

[1] al-Faarooq is de bijnaam die de profeet Sallallahu Alayhi Wasalam aan ‘Umar had gegeven en de bijnaam betekent, afscheiding.

[2] Khulafah ar-Rashidun betekent; Rechtgeleide Khulafah. Dat waren Abu Bakr, ‘Umar, ‘Uthman en ‘Ali Radiyallahu ‘Anhuma.

Bronvermelding:

[1] Economic system under Umar the Great

02-04-2014, 18:27
http://www.youtube.com/watch?list=PLYuEjdpal6s3xRl8_ZyKTr-gItwYPcQyN&v=9irSAdxQ4KY

02-04-2014, 18:29
Wat is de nieuwswaarde hiervan?

Pagina's : [1] 2 3 4 5