Bekijk volle/desktop versie : Bizar: jongen (16) hoeft cel niet in dankzij 'rijkeluisziekte' (video)



07-02-2014, 18:39
Vorig jaar reed de jonge Ethan Couch (16) vier mensen dood. Jij en ik zouden daar een flinke straf voor krijgen, maar met de nodige poen op je bankrekening veranderen de spelregels, zo blijkt.





Ethan werd gisteren voor de tweede keer vrijgesproken, omdat hij aan de (niet erkende) ziekte affluenza zou lijden. De zoon met rijke ouders zou zijn gehelejeugd zo verwend zijn geweest dat hij nooit de consequenties van zijn dadenheeft moeten ondervinden. In Amerika is logischerwijs veel ophef ontstaan over de zeermilde straf die tegen Couch is geëist. Eerder werd hij eveneens vrijgesproken.


In plaats van eencelstraf is de jongen 10 jaar proeftijd opgelegd. Deze straf zal hij uitzittenin een luxe afkickkliniek in Californië. De straf die nu geëist is, is dusnagenoeg hetzelfde gebleven. Couch moet bovendien afkicken van zijn drank- endrugsverslaving, dat weer wel. Een psycholoog stelde bij de jongen vast dat hij zo verwend is dat hij gevolgen van zijn daden niet in kon zien.


Problemen oplossen deden zijn ouders vooral met geld. De rechter dieuitspraak moest liet het bewijs van de psycholoog toe. Affluenza is eensamenvoeging van de Engelse woorden affluent (welvarend) en influenza (griep).De ziekte is echter niet erkend en is aanleiding geweest voor veel onenigheidin de psychologische en deskundige wereld.


Volgens velen isdit het verschil in het rechtssysteem in Amerika. Arme en rijke mensen wordenvolgens critici duidelijk op een andere manier berecht.


[video=youtube;Jkhs7Ny5IcE]http://www.youtube.com/watch?v=Jkhs7Ny5IcE#t=10[/video]

07-02-2014, 18:54


????????????

07-02-2014, 19:05
In Nederland hoor je ook rare dingen. Zo heeft de Hoge Raad de stoornis 'renteneurose' erkend, waarbij het slachtoffer constant door schadevergoeding is geobsedeerd.


07-02-2014, 19:17

Citaat door Appie030:
In Nederland hoor je ook rare dingen. Zo heeft de Hoge Raad de stoornis 'renteneurose' erkend, waarbij het slachtoffer constant door schadevergoeding is geobsedeerd.
Voor wie niet weet wat die 'neurose' is;

http://nl.wikipedia.org/wiki/Renteneurose

07-02-2014, 19:26


Schandalig, klasse justitie. Die zgn aandoening is ook niet officieel erkend.

Bovendien krankzinnig. Hoe rijk je ook bent of je familie natuurlijk begrijpt iedereen dat mensen doodrijden strafbaar is.

07-02-2014, 19:43
Jaartje naar een armoedig land sturen zal hem goed doen..

07-02-2014, 19:54
De ouders dan maar een straf geven, tenslotte zijn zij door hun opvoeding volgens deze rechter de daders!