Bekijk volle/desktop versie : Erdogan beperkt internetvrijheid. Dictatuur ligt op de loer!



Pagina's : [1] 2 3

05-02-2014, 16:04

Citaat:
Turkije wil gebruik internet verder beperken

Geplaatst op05 februari 2014
Laatste update 05 februari, 06:00 Foto's 1 Fotograaf: ANP

ANKARA - Het gaat steeds verder bergafwaarts met de vrijheid in Turkije.
Afgelopen maandag kwam Freedom House, een Amerikaanse organisatie, met een vernietigend rapport over de persvrijheid. In Turkije zitten meer journalisten vast dan in enig ander land ter wereld.

Wetsvoorstel
En binnenkort gaat het parlement stemmen over wetgeving die het gebruik van internet nog verder beperkt. Volgens de nieuwe wet kan een website binnen 4 uur uit de lucht worden gehaald door de internetautoriteit. Toestemming van een rechter is daarvoor niet nodig. En je mening geven op internet was al moeilijk, vorig jaar diende Turkije maar liefst 1.600 'verwijder-verzoeken' bij zoekmachine Google in.

Fraude
Premier Recep Tayyip Erdogan was al nooit zo enthousiast over internet en zijn hekel aan dit medium is alleen maar groter geworden door het schandaal wat zich om hem heen ontrolt. Vriendjes en familieleden blijken betrokken bij fraudezaken en daarover wordt via internet bericht. Het is Erdogan er daarom ook veel aan gelegen dat het parlement het wetsvoorstel aanneemt.

BRON: http://www.bndestem.nl/algemeen/buitenland/turkije-wil-gebruik-internet-verder-beperken-1.4205568
Kennelijk gebruikt Erdogan alle middelen om de schade van het corruptieschandaal waarbij zijn ministers en familie daarvan betrokken zijn. Dit zijn maatregelen die er steeds meer op lijken dat hij van Turkije een dictatuur wil maken met zichzelf als leider.

Tegenstanders uitschakelen: alle politieagenten en juristen die bezig waren met het corruptieschandaal zijn ontslagen of verplaatst naar plaatsen waar ze geen kwaad kunnen doen.

Journalisten opsluiten: Turkije is het land waar verreweg de meeste journalisten zonder vorm van proces vast zitten.

En nu de internetvrijheden wegnemen zodat mensen zich niet meer vrij kunnen informeren en minder makkelijk kunnen communiceren.

Je moet het maar leuk vinden.

05-02-2014, 16:12



Citaat door Peej:
Kennelijk gebruikt Erdogan alle middelen om de schade van het corruptieschandaal waarbij zijn ministers en familie daarvan betrokken zijn. Dit zijn maatregelen die er steeds meer op lijken dat hij van Turkije een dictatuur wil maken met zichzelf als leider.

Tegenstanders uitschakelen: alle politieagenten en juristen die bezig waren met het corruptieschandaal zijn ontslagen of verplaatst naar plaatsen waar ze geen kwaad kunnen doen.

Journalisten opsluiten: Turkije is het land waar verreweg de meeste journalisten zonder vorm van proces vast zitten.

En nu de internetvrijheden wegnemen zodat mensen zich niet meer vrij kunnen informeren en minder makkelijk kunnen communiceren.

Je moet het maar leuk vinden.
Erdogan, de held van fiks wat forumleden.

05-02-2014, 16:16

Citaat door Maimonides:
Erdogan, de held van fiks wat forumleden.
Een paar maanden geleden was hij nog de redden van de Ummah ja. Maar hij is wel heel erg keihard door de mand gevallen. Onder andere door de NAVO om hulp te vragen om zijn land te verdedigen en door zijn tegenstanders keihard neer te maaien. In plaats van dat hij de corruptie aanpakte sloot hij de mensen op die deze corruptie aan het licht brachten.

Erdogan is gewoon een nieuwe Khadaffi, Moubarak of Assad. Maar het duurt even voordat de mensen het doorhebben. Want hij heeft alles in eerste instantie bedekt met een islamitisch rookgordijn. En daar willen sommige mensen niet te snel doorheen kijken.

05-02-2014, 16:21
Goede zet..
Noem het maar zelfverdediging..
Oorlog kan men nu ook via internet voeren dus Erdogan kiest voor het zekere

05-02-2014, 16:24


Als hij nu al die pagina's van Harun Yahya uit de lucht haalt, dan wordt het misschien nog iets.

05-02-2014, 16:25
De opstand en het internet

Is internet de bevrijding voor het volk of ideale propaganda voor dictaturen?

Khaled Said was misschien wel de belangrijkste katalysator van de Egyptische opstand. De 28-jarige zakenman werd in juni vorig jaar door twee politieagenten in burger uit een internetcafé in Alexandrië gesleept en doodgeslagen. Said werd ervan verdacht een filmpje te hebben verspreid waarop corrupte agenten met drugs waren te zien. Kort na zijn dood verscheen op Facebook de pagina We Are All Khaled Said met foto’s van de gehavende man in het mortuarium. Deze groeide binnen een paar maanden uit tot het grootste forum voor dissidente Egyptenaren.

Via Facebook, YouTube en Twitter werden meer gewelddadigheden van de Egyptische politie aan de kaak gesteld, schrijft The New York Times, en spraken activisten, mensenrechtenadvocaten en oppositiegroepen af te demonstreren. Maar de massale virtuele verontwaardiging over de moord op Said beschouwt de krant als “het sterkste voorbeeld van de bijzondere kracht van sociale netwerken in een politiestaat”.

Was er inderdaad sprake van een ‘Facebook-revolutie’? De Wit-Russische auteur Evgeny Morozov vindt mensen die sociale media zien als aanjagers bij opstanden maar naïeve ‘cyberutopisten’. Morozov hekelde in zijn rede op de TED-conferentie van 2009 al de aanname dat in een politiestaat meer internet automatisch tot meer vrijheidsactivisme leidt. Volgens hem stranden mensen eerder in een poel van porno en games dan dat zij de straat opgaan om het regime omver te werpen.

Terwijl internet voor dictaturen een ideaal propagandamiddel is, stelt Morozov. Hij gebruikt de term ‘Spinternet’: manipulatie van berichtgeving, bijvoorbeeld door bloggers te betalen om een regime naar de mond te praten. Hij wees ook op de informatie die dissidente socialemediagebruikers hun overheid vrijwillig verschaffen: “Nu hoeven geheime diensten een dissident niet meer te folteren om te weten met wie hij contact heeft, maar kunnen ze gewoon op zijn Facebook-pagina kijken.” In The Net Delusion – How Not To Liberate The World schrijft hij over deze methode: “Misdaden – anti-overheidslogans of verdachte banden met het Westen – worden eerst opgespoord, de bijbehorende daders later.”

Het boek beveelt aankomende opstandelingen aan: gebruik papier.

05-02-2014, 16:28
Dictatuur in Turkije ligt niet op de loer, heeft zijn lelijke tronie al steeds vaker laten zien en zal steeds vaker te zien zijn en heeft de gelaatstrekken van Erdogan.

05-02-2014, 16:29
Of het inzetten van social media beslissend is geweest in de Barack Obama campagne weten we niet. Dat het een belangrijke bijdrage heeft geleverd is zeker. Mooi, om president te worden door nieuwe technologie als eerste slim toe te passen en daar je voordeel mee te doen.

Uit dit artikel blijkt dat ook Israël op social media gebied een primeur heeft: tijdens de oorlog in de Gazastrook werden georganiseerd social media-initiatieven opgezet om de internationale publieke opinie te beïnvloeden. Niet bepaald een primeur om als land trots op te zijn, maar daarom niet minder interessant om eens te kijken wat er werd ingezet.

•Er werd een ‘social media war room’ opgezet, een hoofdkwartier bestaand uit 22 enthousiastelingen dat als doel had om de publieke opinie aan zijn kant te krijgen. Het pro-Israëlische standpunt werd internationaal uitgedragen in het Engels, Duits, Frans, Russisch, Spaans en… Nederlands. Het social media war room initiatief is opgezet door een pro-Israelische groep uit de V.S. (Stand With Us). Voor dit initiatief werd een website opgezet, die diende als verzamelpunt/database voor pro-Israëlisch nieuws.
•De creatie van de Qassam Counter Facebook tool die 17.500 subscribers had over 150 landen. Elke keer als een Qassam raket in Israël terecht kwam, lanceerde de Qassam Counter account een tweet die de Facebook profiel status van de volgers veranderde.
•De Israeli Defense Forces (IDF) plaatste filmpjes van precisie bombardementen op een eigen YouTube channel. Het leverde 5 miljoen views op in de eerste week. Volgens de IDF was het vooral de bedoeling “transparant” te zijn. Dat journalisten geen toegang kregen tot de Gazastrook was volgens de woordvoerder geen militaire, maar een regeringsbeslissing.
•Vanuit de Gazastrook was van Palestijnse kant een bescheiden tegengeluid te horen. Een blog van een individuele blogger: Gaza Strip: The Untold Story werd een veelgebruikte bron voor journalisten die geen toegang hadden tot het gebied. Ook de militaire vleugel van Hamas had een website gelanceerd waarop de statistieken van de oorlog werd gegeven.

Veel social media-initiatieven bestaan bij de gratie van de massa en zijn bij uitstek geschikt om bewegingen op gang te brengen. Of het nou gaat om standpunten in een conflict of in een verkiezingscampagne te verduidelijken, het gebruik van social media is een nieuwe realiteit. Een zeer interessante ontwikkeling voor analisten van deze media, zoals wij van Buzzcapture. Ik ben erg benieuwd welke politieke partijen in Nederland het voortouw gaan nemen.
http://www.marketingfacts.nl/berichten/20090218_nieuw_social_media_in_tijden_van_oorlog

05-02-2014, 16:31
Oorlog voeren via Twitter en andere Social Media

Social Media zijn enorm handig om contacten te onderhouden, uw bedrijf of product te promoten en de dialoog met uw klanten aan te gaan. Dat er de laatste tijd steeds meer criminelen zijn die de voordelen van Social Media inzien is ook niet nieuw. Maar wat dacht u van oorlog voeren?

Oorlogvoering

De afgelopen dagen is duidelijk geworden dat Twitter en andere Social Media platformen zoals Facebook, Flickr en YouTube worden ingezet bij de strijd tussen Hamas en Israël. Met name Twitter wordt door de strijdende partijen actief gebruik, ook aanhangers van de partijen maken actief gebruik van hashtags om hun steun te betuigen aan de strijdende partijen.

Social Media en propaganda

De strijdende partijen zetten sociale media in voor het verspreiden van propaganda. Afgelopen woensdag is het Israelian Defense Forse (Israëlische Leger) begonnen met het inzetten van een Twitter account (@IDFSpokesperson) voor propaganda doeleinden. Dit account wordt gebruikt voor het verspreiden van informatie en om openlijk de aanval aan te gaan met De Izz al-Din al-Qassam-brigades (@AlqassamBrigade). Nadat het IDF Ahmed Said Khalil al-Jabari,( de bevelhebber van de militaire tak van Hamas) had gedood, verspreidde het deze afbeelding via Twitter:



Oorlogvoering

Social Media lijkt hiermee prima geschikt voor psychologische oorlogsvoering. Intimiderende berichten maar vooral ook schokkende foto’s en films worden razendsnel verspreid onder de bevolking en de strijdende partijen. Het IDF heeft een eigen YouTube kanaal waarop films te zien zijn van de aanslagen. Naar eigen zeggen om openheid te geven in verslaggeving op plaatsen waar journalisten niet kunnen komen. Overigens heeft Hamas ook een eigen videokanaal waar beelden op te zien zijn van aanslagen met een nieuw type raket. Bij iedere raketaanval geeft Hamas een Facebook update en worden er sms berichten verstuurd naar journalisten. Het leger en veel aanhangers van Israël gebruiken de hashtag #IsraelUnderFire, de Palestijnen #GazaUnderAttack.



Het verraderlijke is dat dat de strijdende partijen zelf informatie naar buiten brengen die op geen enkele manier kan worden geverifieerd. Hierdoor ontstaat verwarring en ontwrichting binnen de samenleving en strijders. Dit is precies het effect dat men voor ogen heeft. Beide partijen verklaren veel baat te hebben bij het feit dat via Twitter informatie kan worden gedeeld zonder tussenkomst van derden.



Meten is weten

Een ander fenomeen is het meten van de impact van raketaanvallen via Social Media Monitoring. Door in te zoomen op activiteit op sociale media rondom de plaats van een raketaanval kunnen de legers het effect meten van de aanslag of aanval. Na een aanval zullen omwonenden razendsnel foto’s, video en tekst gaan delen via sociale media. Door dit te monitoren is het eenvoudig om snel en goedkoop vanaf afstand de impact te meten.
http://www.socialmediagrip.nl/social-media/oorlog-voeren-via-twitter-en-andere-social-media/

05-02-2014, 16:35
[video=youtube;qt7T6Sa5K0E]http://www.youtube.com/watch?v=qt7T6Sa5K0E[/video]
http://www.youtube.com/watch?v=qt7T6Sa5K0E

05-02-2014, 16:37
[video=youtube;_my_dVuWj7s]http://www.youtube.com/watch?v=_my_dVuWj7s[/video]
http://www.youtube.com/watch?v=_my_dVuWj7s


Citaat:
US orchestrates regime change in Libya, using social media

05-02-2014, 16:42
Wat een leugens allemaal , volgens westers media is er nu ook geheel turkije alcohol verbod , ze werd dat hier gepubliceerd, in feite is alleen wat regels aangescherpt wat niet verder gaat dan door europese unie geschreven wetten.
En was er revolutie waarbij CNN live ging uitzenden alleen gebruikten ze aanhang van erdogan als oppositie in de beelden die natuurlijk 100 keer meer was.

05-02-2014, 16:43



Citaat door Reallover:
Goede zet..
Noem het maar zelfverdediging..
Oorlog kan men nu ook via internet voeren dus Erdogan kiest voor het zekere
In een democratie is dat geen manier om je tegenstanders uit te schakelen. Hij wil er dus kennelijk een dictatuur van maken zoals Syrië nu is.

05-02-2014, 16:48

Citaat door Peej:
In een democratie is dat geen manier om je tegenstanders uit te schakelen. Hij wil er dus kennelijk een dictatuur van maken zoals Syrië nu is.
geloof je dat zelf mafkees , turkije die al jaren z best doet om tot europese unie te behoren

05-02-2014, 16:50

Citaat door Shrek:
geloof je dat zelf mafkees , turkije die al jaren z best doet om tot europese unie te behoren
Die illusie heeft Erdogan al lang laten varen. Met het aantreden van Erdogan was ook het lidmaatschap van de Europese unie niet meer aan de orde. Pas nu zijn buurlanden niets voelen voor zijn plan voor een groot islamitisch blok met Erdogan zelf aan het hoofd (hij heeft een beetje grootheidswaan) richt de opportunist zich ineens weer tot het westen.

Pagina's : [1] 2 3