Bekijk volle/desktop versie : Vierhonderd migranten dood bij bouw WK-stadions Qatar'



25-01-2014, 14:04
Vierhonderd migranten dood bij bouw WK-stadions Qatar'
Zeker 382 Nepalese bouwvakkers zijn de afgelopen twee jaar overleden bij de bouw van voetbalstadions in Qatar, 180 van hen vonden vorig jaar de dood.
Foto: AFP

Dat meldt de Britse krant The Guardian op basis van officiële documenten. Het aantal is veel hoger dan eerder bekend.

De stadions worden in het Arabische land gebouwd voor het wereldkampioenschap voetbal dat in 2022 wordt gehouden. Ze worden veelal gebouwd door immigranten uit onder meer Nepal, Pakistan en India. Vooralsnog is alleen het dodental van Nepalese bouwvakkers bekendgemaakt.

Eind september schatte de internationale vakorganisatie ITUC dat er bij de bouw van de stadions en andere voorzieningen voor het wereldkampioenschap vierduizend doden zouden vallen. Qatar maakte daarna bekend een advocatenkantoor te hebben ingehuurd om onderzoek te doen naar de 44 Nepalese doden die al bekend waren.

Mogelijk is er sprake van uitbuiting van migranten. Volgens eerdere berichten overlijden de meeste bouwvakkers aan plotselinge hartaanvallen.
Door: ANP

http://www.nu.nl/buitenland/3684701/vierhonderd-migranten-dood-bij-bouw-wk-stadions-qatar.html

25-01-2014, 14:05


Tja. In thailand staan bij grote bouwprojecten borden die aangeven hoeveel doden en gewonden er al zijn...... Zo werkt dat soms.

25-01-2014, 14:05
Povres als motten kwamen ze af op de glitter en glamor van de oliestaatjes maar helaas ze vonden geen glitter maar een bittere dood in de hitte van de woestijn van Kufr , Bid3a en Nifaaq

wat eens de vlaggen van trots en en rechtvaardigheid droeg is verworden tot onderkruipsels en geldmonsters zonder enige vorm van geweten of trots.

Wat geld al nie doet met moraal en karakter van een mens !

25-01-2014, 14:08

Citaat door Almagrebi37:
Povres als motten kwamen ze af op de glitter en glamor van de oliestaatjes maar helaas ze vonden geen glitter maar een bittere dood in de hitte van de woestijn van Kufr , Bid3a en Nifaaq

wat eens de vlaggen van trots en en rechtvaardigheid droeg is verworden tot onderkruipsels en geldmonsters zonder enige vorm van geweten
Het gaat om 2 dingen denk ik. Je moet mensen een veilige werkomgeving geven. En men moet zelf als arbeider veiligheid serieus nemen. Ik heb zelf een project in BKK meegemaakt waar alles op veiligheidsgebied par was. Er stierven mensen omdat men gewoon op tien hoog geen gordel aandoet.