Bekijk volle/desktop versie : Shor



18-02-2005, 22:46
Salaam,
Beste Broeders en Zusters,

Ik zou graag willen weten hoe je shor weg kunt halen op een halal manier.
Dus verwijs me aub niet naar heksen, trollen of tovernaars.

Maar stuur me een koran vers of vertel me waar ik een goede imaam kan vinden.

Alvast mijn hartelijke dank,


Wa Salaam Alaikom,

18-02-2005, 23:12


Asalamoe alaikoem

Tuurlijk mag je si7r niet bestrijden met si7r (door naar een sa7ir te gaan bvb). Wat je wel kan doen, voor je naar een imaam gaat die daar ervaring mee heeft, is sourat al Fatihah enkele keren na elkaar reciteren (laten reciteren in feite). En natuurlijk ayat al Koursi. Met de wil van Allah soub7anahoe wa ta3ala worden de symptomen verlicht!

Moge Allah ons behoeden tegen zulk een kwaad; invloeden van de duivel en duivelse mensen. Yak.

18-02-2005, 23:23
Misschien heb je hier ook iets aan...

Klik hier

18-02-2005, 23:35
Dankje wel Magribiya,

Daar heb ik zeker wat aan.

Als je meer hebt pm me dan aub.

Groetjes,

19-02-2005, 13:15


Uit Majmoo’ Fataawa wa Maqaalaat al-Shaykh ‘Abd al-‘Azeez ibn Baaz (rahimahullah), vol. 8 (http://www.islam-qa.com)
Vertaald door http://www.AlMutaqqun.tk[/size]




[size=2]Onder de belangrijkste middelen om het gevaar van sihr af te weren voordat het gebeurt, is bescherming zoeken doormiddel van de adhkaar (dhikr) die voorgeschreven zijn in de islam, du’a verrichten en gebeden reciteren die overgeleverd zijn van de Profeet (sallAllahu ‘alayhi wa salaam) om toevlucht te zoeken. Deze omvatten:

1. Het reciteren van Aayat al-Kursi (al-Baqarah 2:255) na elk verplicht gebed, na het reciteren van de adhkaar die voorgeschreven zijn na de salaam.


2. Het reciteren van Aayat al-Kursi wanneer men gaat slapen. Dit is de belangrijkste aayah in de Qur’aan, waarin Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

Allah! Er is geen God dan Hij, de Levende, de Zelfbestaande. Sluimer, noch slaap overmant Hem. Al wat in de hemelen en wat op aarde is, behoort Hem toe. Wie kan bij Hem bemiddelen zonder Zijn verlof? Hij kent hetgeen voor hen is en wat achter hen is en zij kunnen niets van Zijn kennis omvatten, dan wat Hij wil. Zijn troon strekt zich uit over hemelen en aarde en het waken over beide vermoeit Hem niet; Hij is de Verhevene, de Grote. (al-Baqarah 2:255)


3. “Qul huwa Allahu ahad”, “Qul a’udhu bi Rabb il-Falaq” en “Qul a’udhu bi Rabb il-Naas” (de laatste drie soerah's van de Qur'aan) reciteren na elk verplicht gebed en (drie keer) aan het begin van de dag na het Fajr gebed en aan het begin van de nacht na het Maghrib gebed.


4. Aan het begin van de nacht de laatste twee aayahs van Soerat al-Baqarah reciteren. Dit zijn de twee aayahs waarin Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

Deze boodschapper gelooft in hetgeen hem van zijn Heer is geopenbaard en ook de gelovigen, allen geloven in Allah, Zijn engelen, Zijn boeken en Zijn boodschappers, zeggende: "Wij maken geen verschil tussen Zijn boodschappers"; en zij zeggen: "Wij hebben gehoord en gehoorzaamd, Heer, wij vragen U vergiffenis en tot U is (onze) terugkeer."

Allah belast geen ziel boven haar vermogen. Voor haar is wat zij verdient en tegen haar is ook wat zij verdient. "Onze Heer, straf ons niet als wij vergeten of als wij een fout hebben begaan, Heer, en belast ons niet, zoals Gij degenen, die vóór ons waren hebt belast; onze Heer belast ons niet met datgene, waarvoor wij de kracht niet hebben (het te dragen), wis onze fouten uit en schenk ons vergiffenis en wees ons barmhartig; Gij zijt onze Meester, help ons daarom tegen het ongelovige volk." (al-Baqarah 2:285-286)

En het is overgeleverd in een sahih hadith dat de Boodschapper van Allah (sallAllahu ‘alayhi wa salaam) gezegd heeft: “Degene die ’s nachts Aayat al-Kursi reciteert, zal bescherming van Allah genieten en geen duivel zal dichtbij hem komen totdat de ochtend komt.” En het is ook overgeleverd in een sahih hadith dat de Boodschapper van Allah (sallAllahu ‘alayhi wa salaam) gezegd heeft: “Degene die ’s nachts de laatste twee aayahs van Soerat al-Baqarah reciteert, dat zal voldoende voor hem zijn.” De betekenis (en Allah weet het het beste) is dat het voldoende bescherming voor hem zal zijn tegen al het kwaad.


5. Toevlucht zoeken bij de perfecte woorden van Allah tegen het kwaad van wat Hij gecreëerd heeft, zowel 's nachts als overdag en wanneer men ergens stopt om te rusten, of dat nou in de stad is, in de woestijn, in de lucht of op zee. De Profeet (sallAllahu 'alayhi wa salaam) heeft gezegd: "Degene die stopt om te rusten en 'A’oodhu bi kalimaat Allah il-taammah min sharri ma khalaq' (Ik zoek toevlucht bij de perfecte woorden van Allah voor het kwaad van wat Hij gecreëerd heeft) zegt, niets zal hem kwaad doen tot hij van die plek weggaat."


6. De moslim zou aan het begin van de dag en aan het begin van de nacht (drie keer) “Bismillah alladhi laa yadurr ma’a ismihi shay’un fi’l-ardi wa laa fi’l-samaa’i wa huwa al-samee’ al-‘aliem" moeten zeggen. Volgens sahih overleveringen, spoorde de Boodschapper van Allah (sallAllahu ‘alayhi wa salaam) ons aan om dit te reciteren en het is een manier om ongedeerd te blijven van al het kwaad.


Deze adhkaar en gebeden voor toevlucht behoren tot de belangrijkste middelen om het kwaad van sihr (hekserij) en ander kwaad af te weren voor degene die ze regelmatig reciteert met oprechtheid en geloof, vertrouwend op Allah en afhankelijk van Hem en die daar tevreden mee is.

Het zijn ook een paar van de meest effectieve wapens voor het afweren van sihr nadat het gebeurd is, gepaard met Allah voortdurend nederig smeken en Hem vragen om het kwaad te verwijderen en het onheil te verlichten. Onder de du’a’s die van de Profeet (sallAllahu ‘alayhi wa salaam) zijn overgeleverd om ziektes zoals sihr en andere dingen te behandelen, is de ruqyah waarmee hij zijn metgezellen behandelde: “Allahumma Rabb al-naas, adhhib il-ba’s, washfi anta al-Shaafi laa shifaa’a illa shifaa’uka shifaa’an laa yughaadir saqaman” (O Allah, Heer der mensheid, verwijder het kwaad en genees hem, want U bent de Genezer en er is geen genezing behalve Uw genezing, met een genezing die geen enkele ziekte achterlaat).
Er is ook de ruqyah waarmee Jibril de Profeet (sallAllahu ‘alayhi wa salaam) behandelde: “Bismillah urqieka min kulli shay’in yu’dhieka, wa min sharri kulli nafsin aw ‘aynin haasid Allaah yashfiek, bismillah urqiek” (In de naam van Allah verricht ik ruqyah voor jou, van alles wat jou kwaad doet, van het kwaad van elke ziel of afgunstig oog, moge Allah jou genezen, in de naam van Allah verricht ik ruqyah voor jou). Dit zou drie keer herhaald moeten worden.


En Allah weet het het beste.


21-02-2005, 21:05

Citaat door Marokaanse24:
Salaam,
Beste Broeders en Zusters,

Ik zou graag willen weten hoe je shor weg kunt halen op een halal manier.
Dus verwijs me aub niet naar heksen, trollen of tovernaars.

Maar stuur me een koran vers of vertel me waar ik een goede imaam kan vinden.

Alvast mijn hartelijke dank,


Wa Salaam Alaikom,
hey lieverd....hoe weet je dat je shor hebt????

laat me wete

22-02-2005, 12:43
Assalamoe alaikoem

Een heel goed middel tegen de sihr is door elke dag Soerah Al baqarah te lezen of te draaien in het huis.
En ook iets met habbat esoewda ofzoiets had ik ergens gelezen.
Ik zal het Inscha ALlah navragen

Wa Alaikoem salaam

22-02-2005, 14:20

Citaat door Marokaanse24:
Salaam,
Beste Broeders en Zusters,

Ik zou graag willen weten hoe je shor weg kunt halen op een halal manier.
Dus verwijs me aub niet naar heksen, trollen of tovernaars.

Maar stuur me een koran vers of vertel me waar ik een goede imaam kan vinden.

Alvast mijn hartelijke dank,


Wa Salaam Alaikom,
Salaam a3laikom wa rahmatoellah wa barakatoehoe,

beste zuster,

Ik heb een aantal dagen geleden een paar lezingen bijgewoond met betrekking tot shor, en het beste middel om het af te weren.

Ergens in rotterdam zit een islamitische zorgcentrum, ik heb gehoord dat daar imaams zijn, die je hierbij kunnen helpen! Waar precies weet ik niet, maar ik denk dat je het wel via google kan vinden inshallah!
Ook heb ik van diverse ayaat uit de koran die hierbij kunnen helpen! Ik zal ze naar je toe mailen, ik heb ze in transcriptie voor als je geen arabisch kan lezen, en heb meteen ook de vertaling erbij, dus dan weet je wat je citeert! Die zal ik naar je toe mailen inshallah!

Maar 1 ding het beste middel is je vertrouwen in Allah swt, bid vooral op tijd en du'a's zijn ook heel belangrijk!

Moge Allah swt je helpen!

Amien


wa a3laikom asalaam wa rahmatoellah wa barakatoehoe!

22-02-2005, 21:26
Salaam broeders en zuster,

Mijn hartelijke dank voor al jullie hulp.
Moge al jullie wensen beloond worden insahalah.

Wa salaam alaikom,

Jullie zuster in de islaam

22-02-2005, 21:29

Citaat door thalia20:
hey lieverd....hoe weet je dat je shor hebt????

laat me wete
Salaam Thalia20,

Ja hoe ik dat weet,
Dat heb ik uit laten zoeken door verschillende imaams.

en er zijn natuurlijk veel meer dingen waar ik het aan uit afleid.

Alleen wil ik dat hier niet verder toe lichten.

Salaam,

25-02-2005, 17:50
Zie ook:

http://forums.marokko.nl/showthread...201#post8738201

http://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-14172.html

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=491644


http://www.maghrebonline.nl/forum20...hp?TopicID=1278

http://www.maghrebonline.nl/forum20...php?TopicID=447


http://forums.marokko.nl/showthread...&highlight=Shor

http://forums.marokko.nl/showthread...380#post8751380

http://forums.marokko.nl/showthread...452#post8613452