Bekijk volle/desktop versie : Meerdere schutters bij moord Mohammed, politie weet niets van excuus-sms



Pagina's : [1] 2 3 4

22-01-2014, 11:05

’Marokkaanse familie kreeg excuus-sms van dader(s)’
Mohammed Alarasi (inzet) zou bij vergissing zijn geliquideerd. De politie deed gisteren sporenonderzoek op de parkeerplaats bij het sportcentrum in Amersfoort waar de liquidatie maandagavond plaatsvond.


De Amersfoorter die maandagavond met meerdere pistoolschoten in de buikstreek werd geliquideerd op de parkeerplaats bij Club Pellikaan in Amersfoort, is mogelijk slachtoffer van een persoonsverwisseling. De dader(s) zou(den) aan de familie van Mohammed Alarasi (22) hebben laten weten dat sprake was van een vergissing.




De BMW die de dader(s) van de liquidatie vermoedelijk gebruikte(n) en in brand stak(en) om alle sporen uit te wissen. © Caspar Huurdeman.


Bekenden van het slachtoffer en nieuwsgierigen maandagavond op de plek van de liquidatie. © Caspar Huurdeman.


Het is te hopen dat de dader snel wordt gepakt, want anders zou het weleens tot een uitbarsting kunnen komen.

Dat verklaren bronnen uit de Marokkaanse gemeenschap van Amersfoort tegenover het AD. Volgens hen stuurde(n) de dader(s) van de liquidatie maandagnacht een sms aan de familie van Mohammed Alarasi. In het tekstbericht zou hebben gestaan dat de kogels voor iemand anders bestemd waren.

Het slachtoffer zou zich ook nooit hebben ingelaten met criminele zaken en bezig zijn geweest met het volgen van een studie. Vooral daarom is de woede onder Marokkaanse Amersfoorters over de bloedige afrekening immens, zeggen bekenden van de familie.

'Wraak'
'Het is te hopen dat de dader snel wordt gepakt, want anders zou het weleens tot een uitbarsting kunnen komen. Alarasi is een grote familie in de Marokkaanse gemeenschap van Amersfoort. Die laten het er niet bij zitten,'' aldus een van hen op de dag na de moord. Geen van de bekenden wil met zijn naam in de krant.

Familieleden van het slachtoffer bleven gisteren onbereikbaar voor vragen.

'Naar buiten gelokt'
Het slachtoffer speelde eergisteren zoals elke maandagavond een potje zaalvoetbal met vrienden in sportcentrum Pellikaan, zeggen bekenden. De meeste zaalvoetballers vertrekken om kwart over tien naar huis. Een kwartier later loopt ook Mohammed Alarasi naar buiten. Volgens sommigen werd hij met een telefoontje naar buiten gelokt, anderen houden het erop dat hij onderweg was naar zijn auto om naar huis te rijden.

De politie had gisteravond nog geen spoor van de schutter(s). Een mogelijke link is de uitgebrande BMW die maandagnacht werd aangetroffen in Leusden, enkele kilometers verwijderd van Amersfoort. 'Wij sluiten niet uit dat een mogelijke schutter met die auto is vertrokken uit Amersfoort. Dat onderzoeken we nu,'' aldus de politie.

Het fitnesscentrum ging gisteren weer open. Het politieonderzoek speelt zich voornamelijk buiten de sportschool af. Club Pellikaan maakt deel uit van een keten.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3581756/2014/01/22/Dode-liquidatie-Amersfoort-onbedoeld-slachtoffer.dhtml

22-01-2014, 11:09


inna lilah wa inna ilayhi razji3oen

moge Allah je een mooi plekje in het paradijs geven en de familie/vrienden geduld en kracht in deze moeilijke tijden!

22-01-2014, 11:59
Allah y rahmoh

22-01-2014, 12:04
ina li Allahi wa ina ilahi radji3oen

22-01-2014, 12:05


Wat erg excuus sms

22-01-2014, 12:20

Citaat door Abjectief:
Je wordt niet zonder reden neergeschoten, al zeker niet nabij criminele broedplaatsen als sportscholen, dus Mohammed Alarasi zal ongetwijfeld het een en ander op z'n

Citaat door Peej:
Criminele afrekening? vergissing?

In ieder geval weer iemand die zijn familie in verdriet en vertwijfeling achterlaat.

Citaat door Svengali:
Waar kan ik mij aanmelden voor de stille tocht ?
En toen waren de racisten weer stil

22-01-2014, 12:22

Citaat door AKER3IE_TJE_IV:
En toen waren de racisten weer stil
Ik moest wel lachen. Ze kunnen nu niks meer zeggen

22-01-2014, 12:26

Citaat door AKER3IE_TJE_IV:
En toen waren de racisten weer stil
de een is erger dan de ander

22-01-2014, 12:27

Citaat door AKER3IE_TJE_IV:
En toen waren de racisten weer stil
Svengali is geen racist.

22-01-2014, 12:51
Racisten? ik geloof nooit dat de moordenaars Kaas Jan of Kafir Koos heten

22-01-2014, 12:52
Politie wijst geruchten over ’een vergissing’ van de hand

In de auto van waaruit maandagavond een 22-jarige Amersfoorter werd doodgeschoten, zaten verschillende mensen. Dat denkt de politie op basis van het eerste onderzoek naar de schietpartij voor de deur van sportcentrum De Pellikaan. Ze wijst geruchten over 'een vergissing' van de hand.

De daders van de liquidatie van Mohammed Alarasi (22) vluchtten na de fatale schoten over de snelweg A1 via knooppunt Hoevelaken naar Leusden. Op een industrieterrein aan de Larixlaan staken zij hun vluchtauto in brand. Daarna ontbreekt tot nu toe elk spoor, zegt de politie.

Ze heeft alle camerabeelden van de vluchtroute en van de omgeving van het bedrijventerrein opgevraagd in de hoop te ontdekken of de daders mogelijk in een andere auto zijn gestapt.

Geruchten dat de daders per ongeluk de verkeerde persoon doodschoten, wijst de politie van de hand. Volgens geruchten op Twitter zou de familie van het slachtoffer een anoniem sms-bericht hebben gekregen, maar daarmee heeft ze zich in elk geval niet bij het onderzoeksteam gemeld. Er druppelen volgens de woordvoerder wel tips bij de politie binnen, maar niet over een persoonsverwisseling.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3581831/2014/01/22/Politie-meer-verdachten-bij-liquidatie-Amersfoort.dhtml

22-01-2014, 12:53
Dit is pas erg.

22-01-2014, 12:54



Citaat door _Dramaqueen_:
Svengali is geen racist.
Thanks babe

22-01-2014, 13:01
Bij de moord die maandag plaatsvond in Amersfoort waren meerdere schutters betrokken.



Na de afrekening op de parkeerplaats naast een sportcentrum aan De Brand vluchtten ze in een auto die later uitgebrand werd teruggevonden in Leusden, concludeert de politie uit onderzoek. De politie onderzoekt nog waar de daders vervolgens heen zijn gegaan. Het AD schreef dat de omgekomen 22-jarige man mogelijk het slachtoffer is van een persoonsverwisseling.

De familie van het slachtoffer zou een tekstbericht hebben gehad waarin staat dat sprake was van een vergissing. De politie staat in contact met de familie. "Maar ons is niet bekend dat zo'n bericht zou zijn binnengekomen. Als dat zo is zouden wij graag hebben dat de familie dat tegen ons vertelt en niet tegen de krant", zegt de woordvoerder.

22-01-2014, 13:16
Allah ie Rahmoe, echt hard voor de familie.

Pagina's : [1] 2 3 4