Bekijk volle/desktop versie : 'BBC-presentator misbruikte 1000 kinderen'



20-01-2014, 12:01
Voormalig BBC-coryfee Jimmy Savile heeft in zijn vijftigjarige loopbaan bij de Britse publieke omroep mogelijk duizend jongeren misbruikt.





Hij kon zoveel slachtoffers maken door een cultuur van onachtzaamheid. Dat blijkt volgens Britse media uit een onafhankelijk onderzoek dat voormalig lid van het hooggerechtshof Dame Janet Smith heeft ingesteld. De rechter is door de BBC gevraagd om een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar 'cultuur en gebruiken' bij de omroep in de tijd dat Savile daar werkte. Zij heeft slachtoffers, getuigen, vroegere collega's en chefs van de televisiepresentator om verklaringen gevraagd.

Haar bevindingen worden later dit jaar gepubliceerd. Ingewijden zeggen dat een bericht in het blad Observer, dat mogelijk duizend mensen het slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik door Savile, en dat anderen daarvan wisten maar er niets aan deden, waarschijnlijk klopt. "Ik denk dat het aantal van duizend is gebaseerd op vijftig jaar misbruik door hem. Er wordt gezegd dat hij nooit een dag stil zat in zijn leven", zei Peter Saunders van een vereniging van mensen die als kind zijn misbruikt.


"Er was geen dag dat hij niets om handen had, dus duizend zal er niet veel naast zitten." Volgens Saunders wisten veel mensen wat voor man Savile was. "Margaret Thatcher kreeg het advies om hem vanwege zijn gedrag geen onderscheiding te geven. Wat deed zij? Zij negeerde het. Savile werd beschermd door het establishment", zei Saunders tegen het Britse persbureau Press Association.


Savile werkte in de jaren zestig en zeventig als radio-deejay bij de BBC en presenteerde later het televisieprogramma Jim'll Fix It. Hij werkte van 1964 tot 2007 bij de Britse publieke omroep. Savile overleed in 2011 op 84-jarige leeftijd, niet lang daarna kwam het misbruik aan het licht. De voormalige televisiecoryfee zou jonge mensen hebben misbruikt in panden van de BBC, in ziekenhuizen, verzorgingshuizen en een psychatrisch ziekenhuis.


Het schandaal trof de BBC toen een bericht van het programma Newsnight over het misbruik werd geschrapt en de daarvoor opgegeven reden niet bleek te kloppen. De BBC liet weten pas te willen reageren als het onderzoeksrapport verschijnt.

20-01-2014, 13:13


Holy crap

20-01-2014, 13:29
Whaaaaaaaaaaaaaaatttt

20-01-2014, 13:30
Bij dat soort hoeveelheden zijn er toch wel aanklachten geweest?

20-01-2014, 13:47


En daar komen ze nu pas mee, nu hij al lang en breed onder de graszoden ligt.

20-01-2014, 13:49
Hey!! Waarom is mijn topic "Britse overheid subsidieerde pedofielenkring" verwijderd?

20-01-2014, 13:51

Citaat door Globi:
Bij dat soort hoeveelheden zijn er toch wel aanklachten geweest?
Doofpot!

20-01-2014, 13:52

Citaat door MaroCross:
Doofpot!
Waarom? Het was gewoon een presentator. Daarnaast hou je dat soort zaken niet makkelijk stil.

20-01-2014, 13:53

Citaat door Globi:
Waarom? Het was gewoon een presentator. Daarnaast hou je dat soort zaken niet makkelijk stil.
Money rules.

20-01-2014, 13:53


Sinds het schandaal rond de beroemde showmaster en kindervriend Jimmy Savile is het besef van het bestaan van pedofiele kringen in de bovenlaag van de samenleving in Engeland sterk toegenomen. Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een onderzoek bevolen naar schokkende beschuldigingen dat de regering tienduizenden ponden zou hebben uitgegeven aan Paedophile Information Exchange (PIE). Dit was een notoire groep pedofielen die in de jaren zeventig openlijk campagne voerden om seks met kinderen gelegaliseerd te krijgen. Dat meldt vandaag de Daily Mail online. Ambtenaren moeten de archieven van de afgelopen decennia gaan doorploegen op zoek naar aanwijzingen dat het ministerie ooit PIE subsidieerde. Deze bijzondere stap komt door toedoen van topambtenaar Mark Sedwill, na beweringen van een 'insider' dat de Voluntary Services Unit (VSU), dat jaarlijkse subsidies van duizenden ponden toekende aan goede doelen, ook financiële steun had gegeven aan een netwerk van kindermisbruikers. Labour parlementslid Tom Watson zegt dat een gepensioneerd ambtenaar van het ministerie al in de jaren zeventig zijn zorg hierover uitsprak, maar dat hij gewaarschuwd was dat hij de zaak maar beter kon laten rusten: "We zijn bezig de deksel op te lichten van een smerige periode in onze politieke geschiedenis", aldus Watson. "Het geeft het gevoel dat we dichterbij een anwoord komen waar veel mensen al lang naar op zoek zijn. Mensen zullen verbaasd zijn als we ontdekken dat de regering of enige politieke mantel de PIE financierde." Sinds de spectaculaire, maar posthume ontmaskering van televisiepersoonlijkheid Jimmy Savile en andere vooraanstaanden als notoire kindermisbruikers, die het steeds lukte aan vervolging te ontkomen, is het besef van het bestaan van pedofiele kringen in de bovenlaag van de samenleving in Engeland sterk toegenomen.

bron

Slachtoffers spreken:

[video=youtube;ARvVtlTJhi0]http://www.youtube.com/watch?v=ARvVtlTJhi0[/video]
http://www.youtube.com/watch?v=ARvVtlTJhi0