Ik maak kaasuienbroodjes met bladerdeeg en als ze vers zijn dan lik je je vingers erbij schoon. iedereen vraagt me het recept en het is simpel
wat je nodig hebt
roomboter bladerdeeg van koopmans
rode uien
plakjes kaas
fettakaas
vers gemalen peper en zout
van 1 pak bladerdeeg heb je al een behoorlijk vol bord. het moet als volgt.
verwarm de oven op 200 graden, 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar vastmaken met een vork, dan heb je in plaats van een vierkant een rechthoek.
leg een plakje kaas erop. wat gesneden ui, peper en zou en dan fettakaas eroverheen kruimelen.
rol het op en snij het in vier stukjes, leg ze plat op een bakplaat en ze kunnen ze in de oven tot ze goudbruin zijn geworden.
eventueel kan je er wat geraspte pamezaansekaas erover heen doen voordat ze de oven in gaan. maar ik doe dat zelden omdat ze zo al heerlijk zijn.
Laat ze wel een beetje afkoelen voordat je ze uit de bakplaat halt, als ze vers zijn dan zijn ze nog gevoelig en kunnen ze uit elkaar vallen.
Ik zal zeggen probeer het, ze zijn makkelijk en heerlijk en ik beloof je en garandeer je dat je ze vaker gaat maken.