Bekijk volle/desktop versie : De staat Israël



17-02-2005, 19:45
Waarom Israël wel en geen staat voor de homo's of de zigeuners die alletwee ook zijn vervolgd in de tweede wereldoorlog .

Alleen maar omdat Israël in z'n geschiedenis al eerder aanspraak maakte op dat gebied? Hitler heeft ze hun land toch niet afgepakt, opdat ze het ze moesten teruggeven?

Mijn inziens is het al heel lang een onderwerp van oorlogen, de turken, de , de joden en de palestijnen kunnen allemaal aanspraak maken, op grond van hun geschiedenis, op dit stukje land.

17-02-2005, 19:52



Citaat door boss:
Waarom Israël wel en geen staat voor de homo's of de zigeuners die alletwee ook zijn vervolgd in de tweede wereldoorlog .

Alleen maar omdat Israël in z'n geschiedenis al eerder aanspraak maakte op dat gebied? Hitler heeft ze hun land toch niet afgepakt, opdat ze het ze moesten teruggeven?

Mijn inziens is het al heel lang een onderwerp van oorlogen, de turken, de , de joden en de palestijnen kunnen allemaal aanspraak maken, op grond van hun geschiedenis, op dit stukje land.[/SIZE]
[SIZE=2]Nou, dank je voor je onverwachte bijval voor de akelige positie van homomensen. Helaas, anders dan de joden is hen, die homo's noch die zigeuners een land beloofd. Het is hun en ons lot alsnog en opnieuw te vechten voor ons bestaansrecht in het land waar we geboren zijn.

De joden kennen volgens mij de idee van een beloofd land, de Palestijnen niet. De joden zijn door hun vijanden verstrooit over de wereld en later door de nazi's ook, maar dan de as van hun verbrande lichaamen.

Mooie reactie ook, je geeft expliciet toe dat de jodenuitroeiing door de nazi's is uitgevoerd en dat homo's en zigeuners daarbij ook gemarteld en vermoord zijn.

Wees nou eens eerlijk, hoe zou Nederland er uitzien zonder de veelkleurige en tolerante aanwezigheid van onze homo- en lesbolanders, moslim en niet-moslims?

Scottie.

17-02-2005, 19:58
er wordt ook in religieus verband gezegd dat de Joden zich niet aan hun contract met God hielden en ook nog eens hun naasten onderdrukten etc. en dat ze nu lager dan laag waren en zouden worden gestraft, en dat er hoop was dat er onder hun weer gelovigen zouden zijn.

maar de palestijnen die zich strikt aan hun geloof hielden en hier in harmonie leefden en ook van Abraham afstammen en dit ook geloven, ja tuurlijk hebben zij recht daar te wonen.

het komt doordat de europeanen de joden niet konden uitstaan en gingen vervolgen dat er de noodzaak ontstond om de joden hun eigen land te geven, en dit werd een oud kolonie van Engeland,

er werd geen rekening gehouden met de palestijnen, dat was allemaal een ver van me bed show voor velen, en hun leed werd nooit op CNN (gecontroleerd door amerikaanse joden) uitgezonden.

pas na veel kritiek is dit veranderd en wordt er nu ook aan de Palestijnen gedacht.

17-02-2005, 20:00

Citaat door Scottie:

Dus je zo in een HOM land willen wonen?

17-02-2005, 20:01


een land voor homo's lol



ben blij dat ze amsterdam harder aanpakken sinds de nieuwe (joodse) burgemeester, de oude (joodse) burgemeester was homo, en wilde er een homo stad van maken. De homo beweging is helemaal niet blij met de nieuwe aanpak, ze mogen niet meer sex hebben in het openbaar op boten enzo tijden hun gay parade



17-02-2005, 20:21

Citaat door Sachbi:
een land voor homo's lol

ben blij dat ze amsterdam harder aanpakken sinds de nieuwe (joodse) burgemeester, de oude (joodse) burgemeester was homo, en wilde er een homo stad van maken. De homo beweging is helemaal niet blij met de nieuwe aanpak, ze mogen niet meer sex hebben in het openbaar op boten enzo tijden hun gay parade

Nou, mag ik even? Amsterdam is gezegend met burgemeesters van het joodse geloof: Bram Polak, Ed van Thijn en nu de heer Cohen. De heer Patijn is noch van het joodse geloof noch van de herenliefde. Mocht Amsterdam ooit een homoburgemeester krijgen die ook van het joodse geloof is dan haalt Amsterdam het wereldnieuws.

Het is niet Cohen, van de PvdA maar Van der Stoel, van de VVD die het homobeweging lastig maakt. Vermoedelijk is het een klassiek geval van penisnijd. In het kader van veiligheid in cafe's, bars en verduisterde ontmoetingsplaatsen zijn haar inspanningen lovenswaardig, haar bijna kwaadaardige weerstand tegen terrasjes voor homobars doet uiterst betuttelend aan. Wacht maar totdat zij zegt dat er nu wel genoeg Marokkaanse broodjeszaakjes zijn, dan breekt de pleuris uit en is het discriminatie en rassenhaat ...

Daarnaast is Amsterdam al een Gay-capital. Dat bracht en brengt veel economische activiteit met zich mee. Winkels, bars, hotels, culturele tours, noem maar op. Dat kan van de aanwezigheid van sommige andere minderheden niet worden gezegd. Die kosten vaak alleen maar geld. Maar het is zuur, homo's worden getolereerd zolang die gemeenschap geld genereert. Dat was en is ook het geval met de joodse gemeenschap. En dat wordt het geval met nieuwe immigranten. Als Nederland ze niet nodig heeft dan komen ze er niet in.

De huidige gebrekkige medewerking aan de Homogemeenschap van de locale overheden, met name door lesbo Anne-Lize van der Stoel verliest Amsterdam zijn aantrekkingskracht voor de mondiale homo- en lesbogemeenschap. Het geld en het plezier gaan nu naar Barcelona, Brussel, Antwerpen, Hamburg, Boedapest, Berlijn en Londen. Om Casablanca nu maar even niet te noemen.

Jij lijkt last te hebben van de Gayparade. Heb je al eens gekeken naar de tropische optocht in Rotterdam? Van onze Caraibische en KaapVerdische gemeenschap? Het is dat dan de zon schijnt anders liepen die mooie en wulpse deelnemers m/v en h/h minstens een longontsteking op, zo bloot staan die mensen op die praalwagens.

Het geeft niet, hoor, de Gayparade wordt overal georganiseerd. Het geld van homo's is net zo goed hier als in Engeland, Spanje, Duitsland, New York en Brussel.

Scottie, grieperig.

17-02-2005, 20:26

Citaat door boss:

Dus je zo in een HOM land willen wonen?
scottie is homo, dus het zou een paradijs zijn voor hem , nietwaar scottie

17-02-2005, 20:31

Citaat door boss:

Dus je zo in een HOM land willen wonen? [/SIZE]
[SIZE=2]Nou, zeker maar alleen als jij en Klonz meegaan. Abou mag ook maar alleen als wintergast, in het hondenhok en op water en brood ...

Scottie, kettinghond.

17-02-2005, 20:53

Citaat door Scottie:
Nou, zeker maar alleen als jij en Klonz meegaan. Abou mag ook maar alleen als wintergast, in het hondenhok en op water en brood ...

Scottie, kettinghond.
Nee, dank je

Maar wij hebben wij 1 ding gemeen….Zowel jij als ik hebben een hekel aan Bush

17-02-2005, 22:24
Homoland zal nooit succesvol zijn, wegens gebrek aan nakomelingschap, en de vergrijzingsproblemen!

En zigeuners willen niet in een huis wonen, maar prefereren rond te trekken!

Voor de Joden geldt, dat het tot 1859 hen verboden was, in Israel te gaan wonen, door de Turks Osmaanse Sultan!

17-02-2005, 22:44
Hmm......

....Dat is simpel. De Joden zijn het meest vervolgt, en de staat Israel is redelijk snel gevormt met instemming van Europa. Het was Europees grondgebied (Het stond onder controle van Groot Britannie destijds). Ik ga dat stuk geschiednis, wat de meeste wel bekend is, niet nogmaals herhalen. Anyway, in Europa was er geen plaats en er zaten veel Joden in dat gebied en daarom is het daar gevestigd. Er isgeen staat voor homo's of zigeuners omdat zij daar geen behoefte aan hebben\hadden en omdat het destijds (en nu ook niet) voor die groep moeglijk was om een staat te laten vestigen. Ofwel, er was geen vraag en geen gelegenheid bij de homo's en zigeuners. Daarbij wil ik opmerken dat homo's destijds nogsteed niet als gelijken werden behandeld (een dwaling die stamde van...jawel religie).

Dus om die reden is er geen grote homostaat of zigeunerstaat maar wel voor Joden. Er is dus wel een Joodse staat (inmiddels Zionistische staat) omdat er vraag en gelegenheid voor was. Dat is het van gronde af aan gezien, en dus het begin van Israel. Ze werden niet voor getrokken, maar er was behoefte voor een aparte staat voor de Joden vanuit zowel de Joodse als Europeese kant. Dit heeft te maken met eeuwenlange vervolging van Joden in Europa uit jawel...religieuze reden. Na WO II was Europa veranderd en was de instelling tegenover de Joden veranderd. De vervolging van de Joden had te veel problemen veroorzaakt in Europa (veel oorlogen) en door de veranderde (democratischere) stemming was er ook vraag naar een humanere oplossing. Destijds was de vorming legaal omdat GB (zoals gezegd) over het gebied heerste.

/Verdere infokijk;

Met de komst van een democratisch Europa (aan de westkant anyway) en de nasleep van WO II. Zijn veel kolonisch al dan niet met conflicten verlaten omdat de problemen intern teveel kracht koste voor grote miliaire campagnes. Met de erkenning van de destijds Joodse staat Israel en het vertrek van de Europeanen uit het MO door verzwakking zagen de buurlanden hun kans schoon en vielen Israel aan. Door die mislukt oorlog (schandalig militair falen overigens in mijn ogen, maar dat terzijde) veranderde de stemming in Israel en werd de Joodse staat de Zionistische staat (al is dit nooit officieel gezegd).

De Ironie is dat juist de hebzucht en ergernis van de staten rondom Israel de vorming van het Zionisme hebben gestart, of op zijn minst hebben voorzien van voldoende voedingsgrond om het huidige Israel te vromen.

Maar dit is slechts extra info.