Bekijk volle/desktop versie : 700 doden in 9 dagen, strijd tussen Al Qaida en Syrische rebellen!!



12-01-2014, 16:52
De strijd tussen opstandelingen en al-Qaedastrijders in Syrië heeft in negen dagen tijd al aan bijna zevenhonderd mensen het leven gekost.



Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zondag gemeld.
In totaal kwamen er 697 mensen om, waarvan 246 al-Qaedastrijders en 351 opstandelingen. De overige honderd waren gewone burgers.

De al-Qaedastrijders hebben hun eigen territorium afgebakend en houden op die plekken hun eigen wetten er op na. De strijders gebruiken geweld om anderen te overtuigen van hun eigen interpretatie van de wet.
De twee verschillende groepen waren tot 6 januari nog bondgenoten. Sinds die vrijdag heeft het geweld zich in rap tempo verspreid door het land.
Over iets meer dan twee weken staat een internationale vredesconferentie gepland waar moet worden gepoogd een einde aan de burgeroorlog te maken.

Vredesoverleg

De alliantie van westerse landen en Arabische Golfstaten heeft de nationale Syrische oppositie zondag nadrukkelijk verzocht naar het vredesoverleg over Syrië te komen, dat later deze maand in Zwitserland begint.
De conferentie is volgens de alliantie de enige manier om tot een politieke oplossing te komen voor het door een burgeroorlog verscheurde land. ''Er is geen andere politieke oplossing'', zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius zondag namens de 'Vrienden van Syrië'.

De oppositie is echter hopeloos verdeeld door interne conflicten.

http://www.nu.nl/buitenland/3673415/zevenhonderd-doden-opstanden-syrie.html

12-01-2014, 17:00


"De al-Qaedastrijders hebben hun eigen territorium afgebakend en houden op die plekken hun eigen wetten er op na. De strijders gebruiken geweld om anderen te overtuigen van hun eigen interpretatie van de wet."


12-01-2014, 17:01
FSA & ISIS Fighters Exchange Insults on Two-Way Radio in the Wake of Aleppo Rebel Infighting !

Grappig eerst waren het de Sjiieten die volgens deze al qaida clowns ongelovigen waren, nu komen ook de soennieten achter dat ze volgens deze ezel ongelovigen zijn

[video=youtube;afAmP17ygp8]http://www.youtube.com/watch?v=afAmP17ygp8[/video]

12-01-2014, 17:03

Citaat door Svengali:
"De al-Qaedastrijders hebben hun eigen territorium afgebakend en houden op die plekken hun eigen wetten er op na. De strijders gebruiken geweld om anderen te overtuigen van hun eigen interpretatie van de wet."

Zwaar chaos. Grootste verliezer= Syrische volk. Gewoon triest !

12-01-2014, 17:10



Citaat door Ayatollah:
FSA & ISIS Fighters Exchange Insults on Two-Way Radio in the Wake of Aleppo Rebel Infighting !

[video=youtube;afAmP17ygp8]http://www.youtube.com/watch?v=afAmP17ygp8[/video]
Het lijken wel een stelletje kleuters bij elkaar ware het niet dat deze figuren vele mensenlevens verwoesten. Idioten

12-01-2014, 17:15
Heil Assad, laat ze elkaar afschieten

12-01-2014, 17:34

Citaat door Svengali:
Het lijken wel een stelletje kleuters bij elkaar ware het niet dat deze figuren vele mensenlevens verwoesten. Idioten
Ze kletsen net zoals de jihadi's op dit forum. Geef ze een AK47 en ze beginnen hier ook een apostasy-oorlog.

12-01-2014, 17:36

Citaat:
De al-Qaedastrijders hebben hun eigen territorium afgebakend en houden op die plekken hun eigen wetten er op na.

12-01-2014, 18:01
De mannen die zichzelf identificeren met de groep van de Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIL), in het Nederlands vaak beschreven als de ISIS (Islamitische Staat van Irak en Syri&euml, hebben een typische actie uitgevoerd door op te roepen voor de vernietiging van alle andere groepen militanten die strijden tegen de regering van president Assad .
De ISIL, die het stadje Raqqa als grote trofee hebben, bestaat vooral uit buitenlandse strijders die gaan voor een streng islamitische kalifaat dat zowel Irak als Syrië omvat. Zij zijn het ook die de afgelopen weken in het Iraakse Fallujah flink hebben huisgehouden en een deel van de stad in bezit hebben genomen.

Het Al-Nusra front, ook al geen lekkere jongens, hebben nu opgeroepen om een staakt-het-vuren in te lasten met weer een andere groep, namelijk het zogenaamde Vrije Syrische Leger van Idriss. Deze zaten elkaar namelijk ook nog uit te moorden.

Inmiddels is bekend geworden dat een hoofdkwartier van de ISIL gevallen zou in Aleppo waarbij tientallen mensen zouden zijn gedood.

Het is een raar rommeltje daar in Syrië en Irak. Zo heeft Obama president Assad tot vijand verklaard, maar tegelijkertijd steunt Obama wel president al-Maliki van Irak met wapens en drones zodat Irak zich kan verdedigen tegen terroristische bendes zoals ISIL, en die ISIL is natuurlijk dezelfde als die in Syrië, waardoor Obama eigenlijk Assad steunt in zijn strijd tegen diezelfde organisatie van bloeddorstige mafkezen.

Maar goed. Dit zijn allemaal gunstige ontwikkelingen voor het Syrische leger omdat zij vrij rustig kunnen toekijken hoe de bendes elkaar afslachten, zodat zij uiteindelijk hun slag kunnen slaan om ze uiteindelijk allemaal het land uit te drijven, zodat uiteindelijk de rust weer kan wederkeren in Aleppo en de rest van Syrië. Ik denk dat veel Syriërs inmiddels sterk terugverlangen naar de tijd toen er nog vrede heerste in hun land. Ook vermoed ik dat velen hun buik vol hebben van al die extremistische lieden uit vele tientallen landen die vooral vechten voor zichzelf en niet voor het Syrische volk.