Bekijk volle/desktop versie : Marokkaans-Roemeense cyberbende betrokken bij spectaculaire bankroof



31-12-2013, 16:49
De Spaanse politie heeft afgelopen zondag een bende cybercriminelen aangehouden voor een van de meest spectaculaire bankroven in de geschiedenis.





Dat meldt persbureau Europe Press. De criminelen zouden voor meer dan 60 miljoen dollar bij banken hebben gestolen tijdens digitale inbraken in financiële databases. Ook zouden ze geld uit geldautomaten hebben gehaald. De twee Marokkanen en zes Roemenen zouden instructies volgen van een IT-expert, die in Duitsland werd gearresteerd. De techneut bleek in staat om databases te hacken waarin creditcardgegevens en zelfs pincodes waren opgeslagen.


Met valse pinpassen en creditcards was het vervolgens een koud kunstje om wereldwijd geld op te nemen. In maar liefst 23 landen konden de bendeleden geld opnemen. In slechts 13 uur werd voor ongeveer 40 miljoen aan contanten gepind. 446 van deze transacties vonden in februari in Madrid plaats. In dezelfde periode vonden wereldwijd 34.000 illegale transacties plaats.


De criminelen die geen maskers of wapens dragen blijken zeer ervaren hackers die banken weten binnen te dringen. Naast het geld opnemen werd ook geld overgemaakt naar rekeningen. Omdat de groep klein was moesten handlangers helpen met het geld opnemen. De arrestatie van de bende was het resultaat van een samenwerking tussen de Spaanse politie en de Amerikaanse veiligheidsdienst.

31-12-2013, 17:29


Marokkanen beginnen nu al met Roemenen samen te werken.
Wat zou er gebeuren als al die Roemeense illie's hier naar Nederland toe emigreren? Marokkanen zullen niet meer bekend staan als kruimeldieven, maar met de hulp van Roemenen zullen ze een treetje graderen in de criminele circuit.

31-12-2013, 17:40
Pff lekker hoor