Bekijk volle/desktop versie : 'Michael Schumacher na skiongeluk in levensgevaar'



29-12-2013, 22:28
Michael Schumacher (44) verkeert na een hersenbloeding in levensgevaar in een ziekenhuis in Grenoble. Dat meldt de Franse televisiezender BFMTV zondagavond, op basis van een verslaggever ter plekke. De zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 kwam zondag zwaar ten val bij een skiongeluk in de Franse Alpen. Zijn toestand zou in de loop van de avond zijn verslechterd.

Schumacher, die wel een helm droeg bij zijn val, zou met het hoofd tegen een rotsblok zijn terechtgekomen. Daarbij zou hij ernstige hoofdletsel hebben opgelopen.

Vlak na het ongeluk meldde de BBC nog dat de situatie van Schumacher weliswaar ernstig was, maar dat hij niet in levensgevaar verkeerde. Volgens de directeur van het skistation, Gernignon Christophe-Lecomte, was de Duitser vlak na het ongeluk zelfs nog 'bij bewustzijn'.

Zijn manager Sabine Kehm heeft tot op heden slechts willen bevestigen dat hij gewond is aan zijn hoofd. Ook het ziekenhuis heeft tot dusverre geen mededelingen gedaan. Aanvankelijk was hij naar het ziekenhuis van Moûtiers vervoerd, maar vandaar is hij met een traumahelikopter afgevoerd naar een ziekenhuis in Grenoble voor verder onderzoek. Volgens de Franse krant Le Dauphiné zou een arts uit Parijs zijn overgekomen naar Grenoble.

Snelheidsduivel
De 44-jarige Schumacher is zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1. Hij bezit een huis in het Franse skigebied, dat deel uitmaakt van De Drie Valleien. Zijn ongeval vond plaats iets na 11.00 uur. Volgens het skiresort was zijn 14-jarige zoon op dat moment bij hem.

Schumacher geldt als een snelheidsduivel. Nadat hij voor het eerst zijn loopbaan in de Formule 1 beëindigde, richtte hij zich op de motorsport. Bij een ongeval op de motor liep hij in februari ernstige verwondingen op. Later maakte hij wel zijn comeback in de Formule 1. Zijn terugkeer bij Mercedes (2010-2012) werd geen groot succes.

http://www.ad.nl/ad/nl/1020/Formule-1/article/detail/3569199/2013/12/29/Michael-Schumacher-na-skiongeluk-in-levensgevaar.dhtml

29-12-2013, 22:37


Hij is alweer thuis, heeft alleen een beetje hoofdpijn dankzij het dragen van een valhelm. Hij is i.i.g. slimmer dan Friso was.

29-12-2013, 22:45

Citaat door Hoessein28:
Hij is alweer thuis, heeft alleen een beetje hoofdpijn dankzij het dragen van een valhelm. Hij is i.i.g. slimmer dan Friso was.
Denk je


"Update 22.09: Het lijkt erop dat de situatie van Schumacher is verslechterd. Volgens een Franse televisiezender is de coureur zelfs in levensgevaar, meldt de NOS."

" Volgens een verklaring van zijn management ligt hij in coma."

29-12-2013, 23:23
Shit volgens mij sprak ik voor mijn beurt Sven, ziet er naar uit dat het slecht nieuws is voor Schummi...

29-12-2013, 23:58


Levensgevaarlijk dat wintersporten.