Bekijk volle/desktop versie : De ware vinden om te trouwen en ons geloof compleet te maken.



24-12-2013, 14:41
Salaam oealaikoem broeders en zusters,

Wanneer is het tijd dat we gaan inzien dat we verkeerd bezig zijn (merendeel van ons). De meeste broeders en zusters denken lang leven de lol tot een bepaalde leeftijd en daarna willen ze serieus zijn en iemand vinden die een rustige en goed verleden heeft gehad. Jongens hebben Zina gepleegd en de ergste dingen gedaan en willen dan een zuster die hamdoulilah een rustig verleden heeft gehad en maagd is en geen relaties heeft gehad. De meiden hebben precies hetzelfde. Er zijn meiden die van alles hebben gedaan tijdens relaties maar niet de daad maar er zijn ook dames die zina hebben gepleegd en niet op het juiste pad zaten van ons geloof. En plots komt de leeftijd waarin je serieus moet zijn en moet trouwen en dan ga je opzoek naar de ware. Een broeder die rustig verleden heeft en praktiserende moslim is.

Weet dat uiteindelijk alles uit komt. Moet je voorstellen dat je getrouwd bent en je man of vrouw komt er achter hoe je verleden is geweest. Een broeder of zuster die vertrouwen het belangrijkste vindt en altijd het juiste pad bewandelde zal het hier niet bij laten.

Laatst tijdens een lezing werd er verteld dat een broeder trouwde met een zuster. Echter de zuster deed zich voor als een praktiserende zuster met een rustig verleden. Echter werd er door vrienden van de broeder een filmpje gezien op internet waarbij ZIJN huidige vrouw zoenend op de dansvloer werd gezien. A3oedoebillah. De broeder zette haar na veel discussies voor de deur van haar ouders en gaf aan dat ze het haar ouders moest vertellen alvorens hij het met haar wilde proberen te leven. Na 2 maanden wilde hij scheidden.

Onthou beste broeders en zusters dat we er voor zullen worden gestraft. Er wordt altijd gezegd de goede broeders voor de goede zusters en de slechte voor de slechte. Maar dat is niet zo want kijk maar om je heen en je zal meteen een voorbeeld weten. Maar weet dat als je niet wordt gestraft in het wereldse leven dat we er voor worden gestraft in het hiernamaals.

Begin met een eerlijk leven met je man of vrouw. vertel de waarheid over je verleden als hij of zij hier om vraagt. Want vroeg of laat zullen we er voor gestraft worden.

En voor de duidelijkheid wil ik nog aangeven dat er ook broeders en zusters zijn die het slechte pad bewandelden en uiteindelijk spijt hebben betuigt en berouw hebben getoont en nu de intentie hebben en de kracht hebben om het niet meer te doen. Daar moeten we respect voor hebben en ma sha allah en hamdoulilah voor zeggen.

en onthoudt dat als allah soubhana wata3ala ons dingen vergeeft dan de mensen in het wereldse leven dat ook zeker weten kunnen en moeten doen.

Beslamaaaaaaaa, groetjessss, doeidoeiiii

24-12-2013, 15:43


Daaaaaaaa3g

24-12-2013, 15:47
niet mee eens?

24-12-2013, 16:02
Jawel hoor, is helemaal mooi.


24-12-2013, 16:11


Niet mee eens. Jouw zonden is voor jou zelf. Dat hoef je niemand te vertellen als Allaah het geheim voor je heeft gehouden.
Als je berouw heb betoont en praktiserende bent, dan moet zij jou nemen om hoe je nu bent.
Hij had nooit van haar moeten scheiden als zij serieus was en praktiserende.
Allaah is de Allerwijze en heeft voor jou een vrouw of man klaar liggen.
Je kan best wel iets over je verleden zeggen maar niet in details. En zonden openbaren

24-12-2013, 16:14
Ook mee eens.

24-12-2013, 16:23

Citaat door Jidjies_N_Asl:
Ook mee eens.
Je hebt genoeg meiden hebben slechte daden maar een goeie karakter en hart. Als zij praktiserende word ik huw haar, ook al geen maagd denya henya.

Als jij een huis weer kan maken die kapot is gegaan door de tsunami. Waarom niet? Je redt haar eer, je maakt haar blij, en misschien zit er baat bij.

24-12-2013, 16:26
daar ben ik het ook mee eens....maar het doet toch ook veel pijn als je vrienden en familie opeens een filmpje zien van je vrouw of dingen horen over je vrouw...hoe moet je daar als man of vrouw zijnde mee omgaan?

Natuurlijk kan je zeggen het is het verleden en we moeten naar nu kijken en naar de toekomst maar we weten allemaal dat het in de praktijk heel anders is als mensen zoiets weten of zien van je vrouw..

heel moeilijk....

24-12-2013, 16:28
@ rotterdamabdars:

Ergens heb je wel een punt. Maar je moet je toekomstige toch wel inlichten over hoe je levensstijl was voor het huwelijk. Ik snap de TS wel, aangezien het kan zijn dat iemand zich heel vroom voordoet en dan opeens krijg je zoiets te zien.. Moet wel hartverscheurend zijn. Aan de andere kant had hij haar niet moeten verplichten om het thuis aan haar ouders te vertellen, ze hadden dit beter goed uitgepraat thuis en tot een oplossing proberen komen. 't Is een beetje naar een middenweg zoeken..

24-12-2013, 16:34
Daar ben ik het helemaal mee eens, je hebt het zelfs beter verwoord dan ik. Het beste is idd uitpraten en een middenweg zoek...

Moge allah swt ons een vrome zuster of broeder geven als we het verdienen.....

24-12-2013, 16:53
Natuurlijk het is SMERIG en walgelijk en een gruweldaad, maar als iemand oprecht tauwbah heeft verricht dan is het hoofdstuk insha allaah afgesloten als het aan de voorwaarden voldoet. Natuurlijk iedereen die ''schoon'' is gebleven zou met zon zelfde persoon willen huwen, maar tauwbah wist de zonden ook uit...