Bekijk volle/desktop versie : Arganolie steeds vaker in keuken gebruikt



22-12-2013, 13:37
Arganolie is dé smaaksensatie voor culinaire fijnproevers is een exclusief en gezond alternatief voor olijfolie.





Steeds meer topchefs vandiverse keukens hebben de pure smaak van arganolie ontdekt. De toepassingen inde keuken zijn eigenlijk onbeperkt, omdat de olie de smaak van uwbasisingrediënten versterkt. Culinaire arganolie hoort zeker in alle keukens thuis.

Gezonden lekker
Arganolie zit boordevol gezondevitamines. Het bevat zelfs twee keer zoveel vitamine E als olijfolie. Daarnaastis het rijk aan onverzadigde vetten en omega 6 en 9. Wetenschappelijke studiestonen aan dat één lepel per dag zelfs het cholesterol verlaagt.Culinairearganolie heeft een nootachtige geur, denk aan walnootolie en hazelnootolie,maar dan anders en nog lekkerder. Arganolie is ideaal om gerechten nadat zeklaar zijn te perfectioneren of gewoon heerlijk op een zondagmorgen als dip metvers gebakken warm brood.


Niet geschikt omin te bakken en braden
Hoewel het wel kan, heb je er niets aan. Oliën die veel meervoudig onverzadigde vettenbevatten mogen namelijk niet worden verhit. Arganolie is wel uitstekend te gebruiken om mee te stoven, denk daarbij aan stoofschotels of tajines. Giet bovendien een beetje arganolie over je spruitjes of spinazie en in soepen zoals bloemkoolsoep en zelfs erwtensoep. Arganolieis ook lekker in combinatie met sterke kazen zoals geitenkaas.


Watis het verschil tussen cosmetische arganolie en culinaire arganolie?
Bij het maken van culinaire arganolie worden de argannoten eerst geroosterd,vervolgens tot een kleverige pasta vermalen waar de olie vervolgens uitgewonnen wordt. Door het roosteren krijgt de olie een nootachtige geur enheerlijke smaak. Bij de cosmetische variant worden de argannoten nietgeroosterd maar direct koudgeperst en ontbreekt de sterke nootachtigegeur en heerlijke smaak.


Tot slot nog een tip: meng dikke yoghurt met wat honing en een scheutjearganolie. Heerlijk!


Goedkoop inslaan?
Koop nu Culinaire Arganolie met extra korting exclusief op www.marokkoplaza.nl.