Bekijk volle/desktop versie : Meer onderzoek nodig in zaak Turkse moord na verkeerd smsje



19-12-2013, 14:38
De rechtbank in Rotterdam heeft onvoldoende informatie om uitspraak te kunnen doen in de zaak tegen een vrouw die onder dwang van haar man haar minnaar doodschoot.





De rechters zouden donderdag uitspraak doen, maar besloten dat er meer onderzoek nodig is in de zaak tegen zowel de vrouw als haar man. De vrouw schoot het slachtoffer, de 44-jarige Ramazan Korkmaz, in februari na het middaggebed in een moskee aan de Emmastraat in Vlaardingen dood toen hij achter het stuur van zijn auto zat. Justitie had tien jaar tegen de vrouw, Semra K., geëist en achttien jaar tegen haar man, Mahmut B..

Het AD schreef eerder dat ze de vrouw na de moord schreeuwde dat ze dit voor haar eer had gedaan. "Ik moet vertellen dat ik geen slechte vrouw ben", zou ze hebben gezegd. Door een mogelijk verkeerd verstuurd sms'je was bij B. de indruk ontstaan dat zijn vrouw met Korkmaz vreemdging. Vervolgens zou hij alles in het werk hebben gezet om haar tot de moord aan te zetten.


Hij verkrachtte haar meerdere keren, sloeg haar met een riem, maakte pornografische foto's en dreigde die te publiceren en dreigde haar familie iets aan te doen. De vrouw liep een paar keer weg van huis, maar werd volgens de krant met een smoes over de kinderen teruggelokt, waarna de agressie verderging. Volgens de rechtbank zijn de rapportages over de geestelijke gesteldheid van de vrouw te uiteenlopend en daardoor onvoldoende betrouwbaar.


De deskundigen die de vrouw onderzochten zouden haar verhaal mogelijk te veel voor waarheid hebben aangenomen. Ook zou het niet kloppen dat ze ondanks een vastgestelde dissociatieve stoornis wél gewoon een verklaring kon afleggen. Wanneer nu uitspraak wordt gedaan in de zaak is nog niet bekend.

19-12-2013, 15:27


Turken zijn ook raar.

19-12-2013, 19:37
vreemde zaak

19-12-2013, 21:39
soort trekt soort aan