Bekijk volle/desktop versie : Agenda Demmink met tipp-ex behandeld.



18-12-2013, 12:18

Het Hof in Arnhem heeft gisteren de klacht van de twee Turkse slachtoffers behandeld tegen de weigering van het OM strafvervolging in te stellen tegen Joris Demmink, oud secretaris-generaal op het ministerie van Justitie.



Dit wegens verkrachting en seksueel misbruik van een minderjarige. Hierover heeft mr. Adèle van der Plas, advocaat van de beweerdelijke slachtoffers een persverklaring doen uitgaan.

'Niets waard en misleidend'
Het OM heeft op de valreep de autoriteiten in Turkije gevraagd na te gaan of ene Joris Demmink in de jaren ’90 bij enige Turkse douanepost is geregistreerd als bezoeker. Het antwoord hierop vanuit Turkije was dat dit niet het geval was. In haar pleidooi laat mr. Adèle van der Plas weten dat het Hof "met deze informatie een rad voor ogen wordt gedraaid". Demmink genoot in die dagen immers de status van diplomaat met een daarbij behorend diplomatiek paspoort. "Dat houdt in dat je, als belangrijke bezoeker, al bij binnenkomst op het vliegtuig wordt opgewacht door Turkse gastheren of Nederlands ambassadepersoneel. De douane registreert binnenkomst op het vliegveld niet, het bezoek wordt niet geboekstaafd. De door het OM geleverde informatie is gebaseerd op enkele gemakzuchtige vragen aan grensautoriteiten, over het reisgedrag van Demmink zegt de informatie niets." De vondst van het OM is dan ook "niets waard en misleidend", laat mr. van der Plas weten.

Info OM klopt niet
Turkije heeft het OM tevens laten weten dat de door de Turkse officier van justitie Altay verstrekte informatie dat Demmink op 20 juli 1996 Turkije is binnengereisd, niet op zijn eigen onderzoek berustte maar is aangereikt door twee aangevers. Zoals ook Katholiek Nieuwsblad eerder al meldde, is deze informatie rechtstreeks in strijd met het oorspronkelijke document van 22 april 2013 waarin de Turkse officier schrijft: “Uit de in– en uitreisgegevens uit het onderzoeksdossier is gebleken dat de verdachte Joris (Demmink) op 20/07/1996 Turkije is ingereisd .” Het document maakt voorts overduidelijk onderscheid tussen de gegevens uit het onderzoeksdossier en andere informatie, afkomstig van getuigen en van aangevers, klagers genoemd. De Turkse officier van justitie schrijft namelijk ook dat de pleegdatum volgens de getuige en klager juli 1996 is, aldus de persverklaring van Van der Plas.

Agenda met Tipp-ex gecorrigeerd
De pleitnotities waarin deze plotseling uit Turkije opgedoken informatie van commentaar wordt voorzien, zijn hier te lezen. Hierin wordt tevens ingegaan op de beschikbaar gestelde pagina’s uit de ook ineens weer opgedoken privé-agenda van Demmink die tot voor kort onvindbaar was. De Rijksrecherche, zo werd ter zitting duidelijk, heeft geconstateerd dat diverse gegevens in deze agenda met o.a. Tipp-ex waren gecorrigeerd. Een onderzoek naar de authenticiteit van de in de agenda vermelde gegevens wenste het Openbaar Ministerie niet meer af te wachten.

Het hof doet over zes weken uitspraak.


bron

Lachwekkend.

18-12-2013, 12:21


Onder anderen twee oud-rechercheurs moeten getuigen in een civiele procedure rond voormalig secretaris-generaal Joris Demmink van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vandaag bepaald.

Demmink was tot 1 november vorig jaar de hoogste ambtenaar op het ministerie. Hij wordt al jaren in verband gebracht met pedofilie, maar heeft de beschuldigingen zelf altijd weersproken.

Stichting De Roestige Spijker wil een Amerikaanse documentaire openbaar maken, waarin de gepensioneerde ambtenaar ervan wordt beschuldigd meerdere malen ontucht of seksueel misbruik te hebben gepleegd met minderjarige jongens. Omdat Demmink de openbaarmaking onrechtvaardig vindt, wil de stichting 'zijn juridische positie bepalen' met de verhoren. Overigens staat de documentaire al op YouTube.

Ook twee oud-gevangenisdirecteuren en een oud-medewerkster van Demmink mogen worden gehoord. De getuigen worden waarschijnlijk in februari, maart en april gehoord.

De rechercheurs waren eind jaren 90 betrokken bij het onderzoek naar een jongensbordeel in Amsterdam. Uiteindelijk werd alleen de bordeeleigenaar veroordeeld, maar meerdere hooggeplaatste personen zouden het bordeel hebben bezocht. Volgens advocaat Matthijs Kaaks hebben de rechercheurs na afloop van het onderzoek een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen.

De Rijksrecherche deed in opdracht van justitie al eens onderzoek naar Demmink, hoewel ze twijfelde aan de betrouwbaarheid van aangiftes. Gezien de ernst van de beschuldigingen werd er toch een onderzoek ingesteld, maar daaruit bleken geen strafbare feiten, meldde het Openbaar Ministerie (OM) bijna 2 jaar geleden.


http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3563754/2013/12/17/Ex-rechercheurs-getuigen-in-procedure-Demmink.dhtml

18-12-2013, 12:24
Vroeg de Kamer nog effe door. Hoe dat nou precies zat met die storing bij het afluisteren van een telefonische babbel tussen de Limburgse VVD-schuifelaar Jos van Rey en de Cauberg van transparantie VVD-staatssecretaris Fredje Teeven. Nou, zei VVD-minister Opstelten, de stroom van het opslagapparaat was uitgevallen en in dat geval zegt het verwerkingsapparaat ook ajuu paraplu. Ondanks de dubbele dekking in de stroomvoorziening. Oftewel er stond ook niks op de blackbox. Geen unicum trouwens. Het gebeurt vaker dat de boel uitvalt. En voordat de betrokken ambtenaren dan iemand met een schroevendraaier hebben gecharterd moeten ze wel even hatseflats hun potje darten hebben afgemaakt. Dus zo'n storing duurt al gauw een uurtje en geef de betrokken smurfen ongelijk dat ze niet bij Opstelten aan zijn neus gaan hangen dat ze stonden te darten. Geen peeveetje dus. Jammer dan. En we zijn nu dus afhankelijk van het geheugen van de heren Teeven en Van Rey als we koetkekoet willen weten wat ze tegen mekaar hebben gepoekeld. Nou dan weet je het wel. Einde verhaal.

Nog iets leuks. Kindervriend Demmink lijkt van het haakje. Het OM ziet namelijk geen reden om de ouwe VVD-gap van Ivo en Fredje op het ministerie van Justitie voor de kadi te trekken. Die verklaringen over het beklimmen van Turkse jeugdigen zijn niet voldoende om er een bonbonbloc van te maken. Kijk, als Joris nou zwemleraar was geweest of medewerker van een kleuteropvang dan lag de zaak anders. Maar een secretaris-generaal van Justitie, die exact weet hoe de haasjes hobbelen, dat wordt effies te gevaarlijk. Voor je het weet plettert de hele rolodex open. En wie zit daar nou op te wachten? Er is toch al zo weinig vertrouwen in polletiek Den Haag. Kortom we drinken een glas, we doen schichtig een plas en laten alles voor wat het was. Einde verhaal. Briljant.

18-12-2013, 12:27
Demmink 100% pedofiel en dus schuldig!

18-12-2013, 12:36



Citaat:
UPDATE: Dankzij Crimesite komt er nog meer duidelijkheid over de inreisgegevens van Demmink. Het Baybasin kamp heeft steeds beweerd dat Demmink op meerdere paspoorten Turkije zou zijn binnengekomen. Uit antwoorden op verzoeken in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur, van Justitie aan CrimeSite, is echter gebleken dat Demmink vanaf 1993 op een diplomatiek paspoort reisde, en zelfs tot voor kort alleen over een diplomatiek paspoort beschikte, dus zeker in de jaren negentig.

De Turken hebben in antwoord op het rechtshulpverzoek een document gestuurd, afkomstig van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daarin staat: '[Na] onderzoek van onze registraties, aan de hand van de identiteitsgegevens ‘Joris DEMMINK’, generlei registratie is aangetroffen van in- en uitreizen door betrokkene in ons land via onze grensovergangen.'
De Turken zitten duidelijk in het complot.

18-12-2013, 12:56
Tipp- Ex

18-12-2013, 12:57
[video=youtube;nmeYiR-yyS4]http://www.youtube.com/watch?v=nmeYiR-yyS4[/video]
http://www.youtube.com/watch?v=nmeYiR-yyS4

18-12-2013, 13:13

Citaat door Neda:
Tipp- Ex
Bestaat dat nog?


Amateurs

18-12-2013, 14:03
waarom geven nl-ers nooit toe dat ze pedofielen zijn en racisten zijn?
ik scheer hier niet elke nler over 1 kam....met het gros is zeker wel zo

18-12-2013, 14:11

Citaat door aplat:
Bestaat dat nog?


Amateurs



Blijkbaar voor het team van Demmink wel
Heb je zoveel middelen tot je beschikking, ga je Tipp- Ex gebruiken

18-12-2013, 14:29

Citaat door Gratis:
Omdat Islamhaat op nummer 1 staat


Maw, de hollanders van m.nl, zijn liever tegen de Islam als tegen de pedofielen
duidelijk

ik zie jou als de pedowatcher van m.nl

18-12-2013, 16:18

Citaat door aplat:
Bestaat dat nog?


Amateurs
anders hadden we jou weg kunnen tipp exen