Bekijk volle/desktop versie : Liefde voor het huwelijk kan onmogelijk aanwezig zijn in het hart dat gevuld is met..



17-12-2013, 01:31
Liefde voor het huwelijk kan onmogelijk aanwezig zijn in het hart dat gevuld is met oprechtheid&liefde voor Allah.


Liefde voor het huwelijk

Imaam Ibn Al Qayyim zei:

'En de genezing voor deze dodelijke ziekte (liefde voor het huwelijk) is voor deze persoon dat ermee getroffen is, om te beseffen dat deze liefde enkel en alleen te wijten is aan zijn/haar waanideeën en onwetendheid.'


Dus voor een dergelijke persoon is het belangrijk eerst hun Tawheed te versterken en vertrouwen op Allah, en ten tweede om hun aanbidding te vermeerderen en zichzelf ermee bezig te houden, zo hard dat ze geen vrije tijd meer hebben om hun gedachten te laten dwalen en na te denken over hun geliefde.

En zij dienen Allah aan te roepen om hen te beschermen en hen te redden van dit kwaad, zoals de Profeet Yousef alaihi salaam Allah aanriep en Hij hem redde. En zij dienen te doen zoals hij deed, zijn zoals hij was, in termen van ikhlaas (oprechtheid) en het gedenken van ALlah in overvloed.

Dit is omdat wanneer het hart gevuld is met oprechtheid omwille van Allah, er geen plaats zal zijn voor verboden liefde. Dit gebeurt eerder alleen met het hart dat leeg is en geen oprechtheid (omwille van Allah) bezit.

En laat zulke mensen zichzelf herinneren dat wat Allah ook heeft voorgeschreven voor hen, alleen is in hun eigen voordeel (of voor hun eigen bestwil), en dat wanneer Allah iets beveelt, dat nooit is om zijn dienaren schade of ellende te veroorzaken.

Deze mensen dienen eraan herinnerd te worden, dat degene die in iets zit, nooit de ziekelijke effecten ervan zal inzien, alsook de persoon die nooit zulke zaken heeft ervaren. De enige mensen die in staat zijn om zich te relateren aan hen, zijn degenen die hetzelfde hebben meegemaakt en gered zijn geweest. Zulke mensen kunnen terugkijken en zich realiseren hoe slecht het is.

ad-Daa' wa ad-Dawaa p. 300

----------------

Sheikh Al Islaam Ibn Taymiyah zei: 'Liefde (voor het huwelijk) is een psychologische ziekte en als het groeit, tast het het lichaam aan, en wordt het een lichamelijke ziekte, zoals de ziektes van de hersenen, waarvan gezegd wordt dat het ziektes zijn die veroorzaakt worden door lweswaas (influisteringen) of zoals ziektes van het lichaam, zoals zwakte, vermagering enz... (Majmoo' al Fataawa 10-29)

Sheikh Mohammed Al Saalih Al Oethaymin zei: 'Contact tussen 2 geliefden in een ongeoorloofde en verboden wijze is een calamiteit en een echte ramp. Het is niet toegestaan voor een man om een vrouw te contacteren in deze zaak of voor de vrouw om de man te contacteren. Als hij zegt dat hij met haar wil trouwen, dan moet hij haar wali (haar voogd) vertellen dat hij met haar wil trouwen, of hij moet haar wali (voogd) vertellen dat zij met hem wil trouwen zoals Omar (moge Allah tevreden met hem zijn) deed toen hij zijn dochter hafsah in huwelijk aanbood aan Aboe Bakr. Maar wanneer de vrouw de man zelf contacteert is dit een bron van verleiding (fitna).


(Gelieve de topic netjes te houden)

18-12-2013, 22:18


Mooie topic

05-12-2014, 17:40
Dat is de waarheid....

25-05-2015, 22:20
Soubhanallah!

27-05-2015, 08:23



Citaat:

Dus voor een dergelijke persoon is het belangrijk eerst hun Tawheed te versterken en vertrouwen op Allah, en ten tweede om hun aanbidding te vermeerderen en zichzelf ermee bezig te houden, zo hard dat ze geen vrije tijd meer hebben om hun gedachten te laten dwalen en na te denken over hun geliefde.

Moeilijke taak maar wel haalbaar!