Citaat door mramramra:Oh dank je wel sarvia! Klinkt heeerlijk! Dus het moet in een pan en niet in een tagine?
Ieder heeft zowat zijn recepten en ik wil geen afbreuk doen aan Sarvia haar recept maar vis op Marokkaanse wijze daar hoort quasi altijd komijn bij.
Het recept wat jij zou willen proberen is een typisch gerecht dat ze in Asilah kennen.
Het gaat om legren vis (ik weet de Nederlandse benaming niet aangezien ik altijd vis bij de Marokkaan koop). Die koop je in mootjes, 1kg is goed voor ongeveer 5 personen
Je doet eerst je kruiden: koriander, platte peterselie, look, peper, gember, zout, saffraan, komijn. Dit is voor de vis.
Je snijdt 4 ajuinen (liefst rode ajuinen of met een paars jasje) in halve maantjes, witte rozijnen.
Je doet olijfolie in een pot, je voegt de gesneden ajuinen toe, met kruiden: peper, zout, gember, saffraan en kaneel. Je laat de ajuinen goed stoven met behoud van voldoende ajuinsap, daarna voeg je de vis toe (vis is snel klaar en als je die erbij doet bij de ajuinen dan krijg je een pap), en daarop de rozijnen.
Smen of ranzige boter wordt eigenlijk alleen gebruikt bij vlees.
Veel succes